Beursdagboek Polleke 3 april 2020, 07:37

...

Olie zet verkoopsignaal op 18 EUR

3 april 2020, 07:37 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 9 / 12 | (5)

Shell zette gisteren een verkoopsignaal. De indexen SenP, AEX en DAX volgen in tandem een eigen marktstructuur.


In de OchtendBlog van 07.30u vindt u de samenvatting van de marktstructuur voor volgende sessies en weken.

De SenP nemen we hier als referentie wegens haar herkende gelijkenis met een treffende periode uit vorige eeuw. De 2550-lijn is het onderscheid tussen onze 'bullisch' en 'bearisch' voorkeur. We zijn tijdens de recente sessies er terug onder gevallen, en dat is bearisch. Gisteren was een neutrale dag met bijzonder slechte vooruitzichten, maar succesvol van de dieperik gered door de +30% stijging bij olieprijzen en het save-the-day effect voor de Amerikaanse Schalie-industrie (leidende S&P500 en DOW futures).

Vanochtend dalen olieprijzen terug onder het uitbraakniveau en lijken daarmee een Beren-VLAG patroon af te tekenen op dagbasis. Trump stak de (olie)markten gisteren een hart onder de riem door te voorspellen dat Saudi Arabië en Rusland aan een 'Deal' werken. Mogelijk weten we vandaag (Trump geplande vergaderingen met US olie-bonzen) of tijdens het weekend (geplande contacten Saudi Arabië - Rusland - VS) wat de kaarten zijn.

De AEX kon gisteren opmerkelijk haar shortbare 'bovenzijde' nogmaals meepakken, terwijl de DAX dat helemaal niet kon. Het was Royal Dutch die de laatste weken +80% kon stijgen die hier de stuwer van was. Maar Royal Dutch zette gisteren de Target neer (18 EUR) van haar Stieren-VLAG patroon, en start vanaf vandaag een heel nieuw patroon. Het behalen van een opwaartse Target van een Stieren-VLAG is traditioneel een verkoopsignaal (=volledig winstnemen).

Elke dag mee, en van tevoren weten waarom. Enjoy your funds.

Polleke

*

*


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »