BNP Paribas
  • Week 22
  • Week 21
  • Week 20
  • Week 19
  • Week 18
12:25 uur |

DE AEX KAN VIA 20-MA WEER OMHOOG, KAN WALL STREET UITBREKEN?

| Guy Boscart

Beste beleggers,

 

Als ik vrijdag moet samenvatten dan komen we ongeveer op het volgende uit, wat zorgen over Italië en nu ook Spanje doen de financiële aandelen geen goed en zet ook de euro verder onder druk waardoor de munt al tot rond de 1,165 dollar doet zakken. Verder viel ook de olie op vrijdag waardoor zwaargewicht Shell 1,5% in moest leveren, de daling van de Brent olie met zo’n 3% (de WTI zelfs 4%) kwam na een bericht dat de OPEC over een verhoging van de olieproductie aan het praten is, eerder was er nog sprake dat dit niet zou gebeuren op de korte termijn.

Toch wist de AEX vrijdag nog in de plus te sluiten, de index kwam wel even van +3,5 terug naar -1,5 punten intraday waardoor de beweging tussen hoog en laag 5 punten werd. Bekeken over de gehele week verloor de AEX 4,25 punten. De DAX sluit ook wat hoger vrijdag maar op weekbasis staat ook de DAX wat lager, de index verloor 140 punten de afgelopen week. Waar de DAX en de AEX in de plus wisten te sluiten vrijdag zien we dat de beurs van Milaan 1,5% moet inleveren terwijl de beurs van Madrid zelfs 1,7% verloor. Politieke twijfels zorgen ervoor dat men weer wat gaat twijfelen over deze landen en hun vervolg met de Eurozone hetgeen momenteel drukt op het sentiment. Beleggers schrokken er vooral van dat de oppositie een "motie van wantrouwen" heeft ingediend tegen de regering van premier Mariano Rajoy.

Verder, geen dag zonder de uitspattingen van Trump, donderdag werd de te verwachten top met Noord-Korea nog afgeblazen maar gisteren zette Trump de deuren weer open. Wat belangrijker is voor Trump is dat hij de banden met China niet teveel mag verstoren want dat zou pas echt voor een probleem zorgen wat betreft de economische groei op alle vlakken (wereldwijd). Beide landen zitten nu in een rustfase, er is overleg op hoog niveau gaande.

Wall Street blijft hangen tussen de steun en weerstand en dat betreft vrijwel alle indices hetgeen we ook kunnen zien op de charts verder in deze update en op het marktoverzicht van alle belangrijke Amerikaanse indices. Toch laten de Dow Transport en de Russel 2000 een positief verloop zien op de grafiek bekeken over de afgelopen 6 maanden. Dat zegt mij dat de kans redelijk groot is dat de rest normaal gezien zal volgen later. Op weekbasis zien we op Wall Street wel winst, de Dow +0,15%, de S&P 500 rond de 0,5% en de Nasdaq die sterker voor de dag kwam wint iets meer dan 1%. De 2 sterke indices op Wall Street waren de Dow Transport die over de gehele week 1,5% hoger afsloot, de SOX (Semiconductoren) wint zelfs 3,4%.

Maandag is Wall Street dicht door Memorial Day, de futures lopen wel maandag tot 18:00 waardoor we wel wat indicatie krijgen over de verwachtingen.

Even meekijken wat ik doe in de LIVEBLOG?
Voor onze leden uiteraard meer over de markt via de LIVEBLOG, u kunt die ook inzien door lid te worden. Via de LIVEBLOG intraday meerdere updates met grafieken, situaties en vooral coaching om u op de hoogte te houden van de marktsituatie. Verder begeleiding van de posities die lopen en inzichten op het vervolg. Let erop dat de LIVEBLOG nu tot maandag open staat voor iedereen, dan kunt ook u even kijken hoe ik daar de leden overdag coach over het verloop en het te verwachten verloop van de markten. Wel moet u dan inloggen op de site en naar ons FORUM gaan, dat kan allemaal via de link https://www.usmarkets.nl/beursbox.html

Nieuwe posities nu mogelijk::
Meerdere indices bereiken voor de 2e keer deze week een interessant niveau waar we wat hebben kunnen doen, de leden hebben daar ook bericht over gekregen in de loop van de dag en u kunt nog mee met de posities door lid te worden. Vanaf vandaag kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwe aanbieding tot 1 AUGUSTUS voor €39. Wie nog geen lid is kan zich inschrijven dan staat u meteen op de lijst, dan krijgt u de signalen en u kunt ook de LIVE BLOG bekijken op de site die alleen voor leden toegankelijk is. 

Inschrijven? Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Resultaat 2018:

Wall Street:
De Dow Jones kon zich na een zwak intraday moment goed herpakken richting het slot, bij de Dow zie ik de 25.000 nog steeds als eerste belangrijke weerstand, daar net onder krijgen we eerst nog de 24.870 punten als richtpunt ofwel weerstand. Boven de 25.000 kan het er wel eens heel goed uitzien voor het vervolg, dan zou er een rally op gang kunnen komen richting de top die we rond de 26.600 punten zien. Let wel, eerst boven de 25.000 zien te geraken en daarboven te blijven. Steun nu tussen de 24.500 en de 24.600 punten, uiteraard moeten we ook opletten voor als het de andere kant opgaat maar daar zie ik de 24.200 punten als absoluute steun voor de Dow, daar mag de index in ieder geval niet onder terecht komen, niet iets wat ik verwacht maar wel moeten we met alle scenario's rekening houden bij deze markt omstandigheden. We zoeken dan ook telkens weer naar nieuwe kansen, ook bij de Dow Jones.

De Nasdaq blijft voorlopig hangen tussen de steun (7320) en de weerstand (7505), zolang de index tussen deze grenzen blijft bewegen moeten we wachten op een uitbraak. Net als bij de Dow Jones zie ik eerder een uitbraak omhoog dan omlaag en dat komt omdat de Semi-conductor index (SOX) een hele goeie week achter de rug heeft. Wel die 7505 in de gaten houden nu, daarboven ligt de weg open richting de top en wie weet hoger.

Europa:
De DAX moest gisteren wederom inleveren na nog een nieuwe poging om de 13.000 punten te doorbreken, de DAX tikt de afgelopen dagen wel 2 zeer belangrijke niveau's aan, eerst de steun rond de 12.890 (20-MA) en meteen ook de bekende 12.850 punten steun die we eerder hebben gezien als een zware weerstand. Weerstand voor de DAX blijft voorlopig weer die dekselse 13.000 met later de top van afgelopen dinsdag rond de 13.200 punten. Wel even goed opletten nu met de DAX, liever zie ik de index niet onder het 20-MA zakken want dan kan de korte trend omslaan naar bearish, niet de mid-lange en de lange trend wel te verstaan.

AEX begon gisteren sterk maar door dat opnieuw zwaargewicht Shell begon te draaien van positief naar negatief moest de index snel inleveren om wederom net onder de 564 steun te sluiten. Ook de financiële waarden moesten vrijdag inleveren door twijfels rondom Italië en Spanje maar dat kan tijdelijk worden. De AEX moest zelfs even terug tot net onder het 20-MA waarin ik ook een belangrijke steun zie, in ieder geval blijft dat 20-MA op de korte termijn belangrijk voor het verdere verloop, de korte trend bedoel ik dan. Mocht de index nu weer opveren vanaf dat 20-MA is er niets aan de hand, dan kan de index snel weer boven de 564 geraken om daarna mogelijk weer op zoek te gaan naar de topzone. Onder het 20-MA ofwel onder de 560-561 punten ziet het er minder goed uit, onder de 558 krijgen we zelfs een zwaar verkoopsignaal maar zo ver is het nog niet. Weerstand nu de 564, de 566, 570 en de 572-573. Steun de 560-561 later dus de zeer belangrijke 558 punten.

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:

Brent olie:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia