Deze week kunnen we de nodige volatiliteit verwachten, want de deadline van 9 juli komt eraan. Trump zal zeker enkele deals aankondigen met landen en regio's, dat zal hij een voor een doen om de aandacht naar zich toe te trekken en bij de grotere landen zal hij het wel weer live ondertekenen met de camera's erbij. Wat dat met de beurzen zal doen valt af te wachten, Wall Street staat op recordniveau. De tarieven zullen hoe dan ook op die 10% blijven, daar zal niemand onderuit komen. Voor sommige landen wordt dat definitief, wie niet toegeeft zal meer moeten betalen. Trump zei dat de deadline niet zal worden verplaatst en meteen ook dat de definitieve tarieven ingaan op 1 augustus. Met de records op Wall Street zal alles heel goed moeten meevallen om de indices nog hoger te krijgen, maar we weten nooit. Als er enkele landen tegenwerken en geen deal maken, dan kan het heel snel de andere kant op en verwacht men een terugval van pakweg minimaal 3% tot 5%. Deze week beginnen er ook meer kwartaalcijfers te komen, ook iets om rekening mee te houden.
Aanbieding signaaldiensten:
We geven sinds vorige maand voor de start van de sessie aan wat de intenties zijn voor de beursdag, 3 posities werden er al opgenomen, er staan er nog 1 klaar om op te nemen op een limiet. Schrijf u snel in om de posities te volgen, we krijgen vandaag of morgen een mooi momentum om in te stappen.
De posities kunt u volgen door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu eenmalig voor € 25 tot 1 SEPTEMBER 2025, dan ontvangt u onze exclusieve service voor de leden.
Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop
Maandag 7 juli 2025:
Zowel de S&P 500 als de beide Nasdaq indices sloten de korte sessie van donderdag af op recordhoogtes. Verder merken we via een belangrijke barometer voor het marktsentiment, de Levkovich Index, dat het marktsentiment momenteel uiterst 'euforisch' is. Dat wijst op de mogelijkheid van een overspannen marktsituatie en meestal is dat een teken dat er een correctie op komst is.
De aandelenmarkt blijft in 2025 nieuwe records neerzetten, gesteund door een stijging van megacap-aandelen en vooral ook daar de meer speculatieve handel. Het blijft vreemd om te zien dat de risicobereidheid van beleggers blijft toenemen ondanks de aanhoudende economische onzekerheden.
Hoewel deze speculatieve rally gepaard gaat met recordhoogtes voor AI-giganten als Nvidia, Microsoft en Meta lijkt de angst om de boot te missen een zeer belangrijke factor te zijn achter het recente gedrag van beleggers.
Vanmorgen noteren de futures op Wall Street lager, beleggers blijken nu toch teleurgesteld te zijn dat er tijdens het lange weekend in de VS niet meer 'deals' over de tarieven naar buiten zijn gekomen. Tijdens het weekend voor een belangrijk event is het vaak zo dat men een overeenkomst sluit. Dit bleef nu angstvallig uit en men denkt dat het zeer moeilijk zal worden om tot eenzijdige deals te komen.
Zondag suggereerden zowel minister van Financiën Scott Bessent als Trump er deze week brieven worden verzonden om de landen te informeren over hoe hoog hun tarieven worden. Daarbij zal staan dat die heffingen op 1 augustus van kracht zullen worden.
President Trump schrijft dan in deze brieven dat als er geen akkoord werd bereikt op 9 juli men op 1 augustus de tarieven als een soort boemerang terug zal krijgen naar het tariefniveau van 2 april. De gedachte van Bessent en Trump is dat er heel snel veel deals zullen komen vertelde hij aan CNN.
Wall Street wacht nu vooral af hoe de handelsbesprekingen tussen de Europese Unie en Canada gaan verlopen, naast die met andere belangrijke partners zoals India en Japan. Het is te hopen voor de VS dat men niet denkt, zoek het maar uit en kom maar op met de tarieven waar men dan op kan reageren met tegentarieven. Het blijft zeer bijzonder dat er nog maar 2 landen een akkoord hebben ondertekend.
Tarieven:
De deadline komt er nu heel snel aan, deze wacht op woensdag 9 juli en dan moet iedereen een deal hebben met Trump anders krijgt men met een hoger tarief te maken. De nieuwe tarieven gaan allemaal in op 1 augustus en van een nieuw uitstel is geen sprake. Het zal worden wat Trump en zijn regering wensen. De grote vraag blijft, wie zal er het meest onder lijden op de midlange en lange termijn? En wat zullen de tegentarieven worden?
Tijdens de afgelopen maanden sinds het uitstel werd gegeven zijn er nog maar 2 landen die een overeenkomst hebben ondertekend. De wereldmarkten zetten zich nu schrap voor een mogelijke schok omdat het vrijwel onmogelijk is dat al die andere landen in 2 dagen tijd akkoord zullen gaan met de eisen van de VS.
Tot nu toe werd er een overeenkomst gesloten met het VK en Vietnam. En er ligt ook nog een kader akkoord met China. Al de rest wacht af en zetten juist de VS onder druk. Er zullen er nog wel enkele bijkomen maar het grotendeel denkt nu op de een of andere manier, laat maar komen want TACO liet eerder al merken dat Trump na iets te roepen snel weer van gedachten kan veranderen.
Recordjacht:
Zoals we merken boekten de aandelen op Wall Street nog steeds een historische comeback vanaf de dieptepunten die in april werden neergezet. We zien zelfs al enkele nieuwe records bij de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100. De Dow Jones is er nog niet, we merken dat deze index na enkele sterke sessies nu ook heel dicht bij een nieuw record komt. In Europa zien we voorlopig nog geen records.
Marktoverzicht:
Europa sluit vrijdag wat lager, de AEX sluit met 0,75% verlies en sluit de sessie af op 908,44 punten terwijl de CAC 40 de sessie met 0,75% verlies afsloot. De DAX sluit met 0.6% verlies.
Op Wall Street bleef dicht afgelopen vrijdag, donderdag zien we een positief slot, de Dow Jones won 0,77% terwijl de S&P 500 met 0,83% winst de sessie afsloot om het 4e record binnen de huidige reeks neer te zetten. De Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten beiden met 1% winst. De SOX index won 0,65%.

De indicatie van de markt voorbeurs:
- Europa zal volgens de futures lager openen
- De futures verwacht men een lagere opening op WS
- De beurzen in Azië sluiten wat lager
- De Hang Seng staat rond de 0,3% lager
- China zien we vanmorgen zo'n 0,1% lager
- De Nikkei index staat zo'n 0,6% lager
- De VIX-index staat vanmorgen rond de 18,75
- De euro/dollar komt uit rond de 1,176 dollar
- De 10 jaar rente in de VS komt uit rond de 4,33%
- De goudprijs komt vanmorgen uit rond de 3.320 dollar
- Voor een vat Brent olie betaalt men nu 68 dollar
- Bitcoin komt vanmorgen uit op 109.200 dollar
DAX analyse:
De DAX verloor 145 punten om op 23.787 punten te sluiten. De index test opnieuw het 50-daags gemiddelde vrijdag, dat 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 23.630 punten. Voor het vervolg zal veel afhangen van hoe het verloopt met de tarieven, deze week wordt de deadline van 9 juli bereikt.
Steun nu eerst rond de 23.750 en 23.630 punten waar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder steun rond de 23.400, 23.250, 23.150 en 23.000 punten.
Weerstand nu eerst rond de 23.900 en 24.050 punten, later rond de 24.250 en 24.350 punten weerstand.

Dow Jones analyse:
Bij de Dow Jones een hoger slot, de index komt nu snel in de buurt van het record. Met het slot op 44.828 punten komt de index op ongeveer 250 punten van het record dat uitkomt op 45.073,63 punten. Deze top wordt nu mogelijk een doel voor de Dow Jones index.
Weerstand eerst rond de 45.050-45.100 punten waar de top ofwel de hoogste stand ooit wacht. Later weerstand rond de 45.250 en 45.500 punten.
Steun nu eerst rond de 44.750, 44.500 en 44.250 punten, later letten we op de 44.000 en 43.750 punten als steun.

Aanbieding signaaldiensten:
We geven sinds vorige maand voor de start van de sessie aan wat de intenties zijn voor de beursdag, 3 posities werden er al opgenomen, er staan er nog 1 klaar om op te nemen op een limiet. Schrijf u snel in om de posities te volgen, we krijgen vandaag of morgen een mooi momentum om in te stappen.
De posities kunt u volgen door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu eenmalig voor € 25 tot 1 SEPTEMBER 2025, dan ontvangt u onze exclusieve service voor de leden.
Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop