BNP Paribas
  • Week 18
  • Week 17
  • Week 16
  • Week 15
  • Week 14
16:31 uur |

UPDATE: DOW ONDER DE STEUNLIJN, AEX ONDER DE 550

| Guy Boscart
Koersen in dit artikel: AEX DOW DAX SP Fut Shell VIX Gap Brent Olie EUR-USD Nasdaq Boeing ING

Beste beleggers,

 

AEX, DAX en Dow Jones update:
Vandaag weer een slechte dag op Wall Street na de start die eventjes positief begon, Europa moet er nu ook duidelijk aan geloven waardoor de 558 punten voor de AEX plots weer verder weg ligt. We hadden al winst genomen op de AEX index bij Systeem Trading, Index Trading, Polleke trading en Aandelen en Indices. Vanmorgen even bekeken hoe de markt zich zou gaan gedragen, het werd duidelijk dat het nu weer SELL the RALLY tijd is. De vraag is nu of de steunpunten het zullen houden op Wall Street maar het begint er wel wat angstig uit te zien, ook de VIX loopt weer behoorlijk op vandaag. Uiteraard zien we die volatiliteit ook bij de koersen, zo kwam Boeing met mooie cijfers waardoor het aandeel na de start meer dan 15 dollar opliep maar na een half uur handel is die winst alweer verdwenen. Duidelijk SELL the NEWS momenteel. Even de 3 indices hieronder wat nader onder de loep nemen ...

AEX:
Bij de AEX moeten we nu opletten, de rit naar de 558 punten werd onderbroken, de index deed er de gehele dag alles aan om de 550-551 punten steun te verdedigen maar helaas laat de AEX het nu ook afweten met een daling onder die 550 punten. Wel opletten nu, de index kan maar beter niet onder de 548 punten zakken want dan ligt er een behoorlijk gat open richting de zone 535,25-538 punten waar de 2 belangrijke MA's wachten, dan heb ik het over het 200-MA (538) en het 50-MA (535,25). De AEX lijkt de daling te hebben ingezet, nu nog de bevestiging zien te krijgen voor het verdere verloop. In ieder geval is een slot onder de zone 550-551 geen goed teken voor het vervolg. De AEX verlies vandaag meer dan 7 punten, ook al is er wat van de index extra af door het dividend van ING (scheelt 1,5 AEX punt). Morgen wordt het een belangrijke dag voor de AEX, we krijgen het rentebesluit van de ECB en voorbeurs komt Shell met cijfers, het aandeel staat nu hoog en de olieprijs lijkt wat in te leveren de afgelopen 2 dagen. Belangrijk voor de AEX wat Shell morgen doet, het aandeel verlies vandaag wel.

DAX:
De DAX krijgt een behoorlijke tik en komt zo ver onder de 12.500 punten terecht, zelfs de 12.400 punten moet eraan geloven en dat is geen goed teken voor wat betreft de DAX. We kijken nu naar de 12.300 als eerste steun (50-MA) en vooral ook naar de 12.150 punten waar we nog een GAP open zien staan (12.000-12.150) op de grafiek. Op zich zou die 12.150 en mogelijk bij een GAP close de 12.000 een doel kunnen worden voor de DAX. De steek omlaag vanaf het 200-MA rond de 12.660 punten is in ieder geval niet welkom voor wat betreft de DAX. Weerstand nu de 12.425, de 12.500-12.525 en de 12.660 punten. Net als bij de AEX moeten we nu afwachten wat de DAX doet de komende sessies, de daling begint wel boddy te krijgen.

Dow Jones:
De Dow Jones verzwakt duidelijk, ook vandaag na een positieve start zien we de index heel snel weer inleveren. De Dow drukt alweer op de belangrijke steunlijn, de lijn onder de bodems. Als de Dow Jones onder de 23.600-23.650 punten sluit dan hebben we een probleem en kan de index snel terug naar de 22.500 of de 22.250 punten, zelfs de 22.000 zou kunnen mocht de druk aanhouden en de VIX weer boven de 20 uitkomen. Zo ver is het nog niet maar er moeten niet meer van die grote dalingen komen op Wall Street anders wil iedereen weer door dezelfde deur naar buiten. Weerstand nu de 24.200 punten, later de 24.600 en de 24.870 punten, alles kan snel gaan in deze fase waar de volatiliteit hoog blijft. De daling komt omdat beleggers vrezen voor hogere rentes, de inflatie en bedrijfscijfers die goed zijn maar men begint in te zien dat de aandelen te duur zijn op Wall Street.

De grafieken van de AEX, de DAX en de Dow Jones ziet u onderaan deze update

Handelen mee met onze posities:
Wilt u meedoen met onze signalen op zowel de DAX, de Dow Jones, de Nasdaq en de AEX? We handelen niet teveel maar wel met een acceptabele risk-reward en vooral ook met een goed Money Management. Zo zitten we nu in enkele posities en staan al op winst. Er komen uiteraard nog meer kansen aan, volg dus de signalen die we versturen, die zal ik bewaken voor u en dus voor de leden. Meedoen kan nu tot 1 JULI voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop.html en schrijf u in, dan staat u snel op de verzendlijst voor de mail en de SMS.

Grafiek AEX index:


Grafiek DAX:


Grafiek Dow Jones:


Met vriendelijke groet,

Guy Boscart

09:33 uur |

DIEPE DUIK WALL STREET, AEX KAN DE 550 VERDEDIGEN

| Guy Boscart

Beste beleggers,


De sessie op Wall Street gisteren had ik niet zo slecht verwacht maar het werd wel een feit, feiten liegen niet dus moeten we ze accepteren. Het blijft vreemd dat Europa niet echt reageert op het verloop dat Wall Street laat zien, ook vanmorgen valt de daling eigenlijk mee bij de AEX, de DAX zakt vanmorgen ook niet zo ver terug en kan de 12.400-12.425 punten nog verdedigen als steun, de index blijft dicht bij de 12.500 punten hangen na de opening. Nu is het te zien wat het vervolg zal worden hier in Europa maar technisch is er nog weinig aan de hand momenteel. Wall Street reageerde slecht op de kwartaalcijfers van Caterpillar en 3M, beide aandelen verloren fors gisteren. Ook Apple en Boeing verloren, Boeing komt vanmiddag met cijfers, die moeten we zeker ook in de gaten houden want Boeing weegt het zwaarst mee binnen de Dow Jones. Eigenlijk valt de reactie op de cijfers tegen, het begon met IBM, de rest van de bedrijven die al voorbij kwamen volgden dat voorbeeld. Wel is het zo dat de indices op Wall Street niet ver meer boven hun 200-MA staan waardoor de kans groot wordt dat ze net als de vorige keer kunnen opleven vanaf dat punt. Aan de andere kant, als dat niet lukt dan moeten we mogelijk rekening gaan houden met nog een forse steek omlaag. We gaan het zien, wel zijn er kansen rondom dat 200-MA om wat te doen.

De vraag is natuurlijk wat we kunnen doen?
We hebben te maken met wat divergenties op de markten, Wall Street in moeilijkheden door de cijfers en de oplopende rente maar Europa kan zich redelijk staande houden. Gisteren op tijd voor Index Trading, Systeem Trading, Polleke Trading en Aandelen en Indices een mooie positie op de AEX kunnen sluiten. Aan de andere kant brachten de Nasdaq en de Dow Jones niet wat ik ervan had verwacht via Guy Trading zodat we daar wat verlies moeten nemen. Maar alles staat nog ruim in de plus voor deze maand, Systeem Trading gaat naar €806 terwijl ook de andere abonnementen het heel goed doen deze maand. Nu kan ik weer op zoek naar een instap voor de AEX en de indices op Wall Street, u kunt meedoen want in deze markt kunt u wat hulp gebruiken om te handelen en dat doe ik voor u.

Lid worden via de nieuwe aanbieding en meteen meedoen:
Na het sluiten van de long posities gisteren rond de top (AEX 555 punten) werd de winst voor de maand april en voor geheel 2018 weer wat hoger. Zoals u kunt zien op de tabel hieronder staan alle abonnementen op mooie plussen deze maand. Er komen dus nieuwe mogelijkheden aan en mogelijk vandaag al, u kunt meteen meedoen door lid te worden. Let er op dat u vanaf nu mee kunt doen tot 1 JULI voor €39 via de nieuwe aanbieding.

Meedoen kan al makkelijk met een bedrag dat voor iedereen haalbaar is, bij Systeem Trading kunt u al meedoen met €1500 (meestal 1 positie). Voor Index Trading is er €2000 en nemen we maximaal 2 posities gelijktijdig in. Bij Guy Trading, Polleke Trading en TA-Aandelen en Indices werken we met €4000. Dat zijn richt bedragen, ieder kan de aantallen naar eigen wens opvoeren uiteraard maar die bedragen zijn voor ieder haalbaar.

Als u zich inschrijft dan krijgt u alle info waaronder de dagelijkse updates per mail, toegang tot de tradershop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coaching. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Tabel resultaten deze maand (April):


AEX:

De AEX moet nu wel wat inleveren maar blijft ook vanmorgen nog boven de 550 punten, nogmaals zien we dat de AEX zich niet al teveel aantrekt van wat er op Wall Street gaande is. De AEX blijft sterk liggen momenteel. Weerstand nu de 554 en de 558 punten, steun zien we rond de 550-551 punten met daar net onder de 548 punten. Pas als de AEX onder de 548 zakt zit er meer daling aan te komen, zo ver is het nog niet maar we moeten het wel in de gaten houden. Via de services kan ik eventueel weer wat doen met de AEX index, meedoen kan door lid te worden.


DAX:
De DAX kon tot het 200-MA oplopen maar daarna was het voorbij, de index kwam in een daling terecht die aanhield tot het slot. Steun zien we nu rond de 12.400-12.425 punten, op zich valt de daling nog mee vergeleken met het verloop op Wall Street de afgelopen dagen. Onder de 12.400 zien we steun rond de 12.300 en de 12.150 punten, eerst maar eens zien wat er rond de 12.400 zal gebeuren vandaag. Weerstand nu de 12.500-12.525 punten, later de 12.665 punten waar het 200-MA wacht. De kans op een heropleving is redelijk groot, zeker als Wall Street zich uiteindelijk herpakt rond de steun.


Dow Jones:
De Dow Jones kreeg een behoorlijke steek omlaag omdat de cijfers niet goed werden ontvangen gisteren, ook door de oplopende rente werden beleggers nerveus. De Dow duikt zelfs onder de 24.200 punten wat het geheel er niet beter op maakt maar de steunzone 23.900-24.000 zorgt ervoor dat de Dow daar bleef hangen. Steun nu de 23.900 en de 23.660 punten waar het 200-MA wacht. Zo wordt de winst die werd opgebouwd in 3 weken meteen van tafel geveegd. Weerstand nu de 24.200 en de 24.400 punten, later het 50-MA rond de 24.600 punten.


S&P 500:
De S&P 500 moet net als de andere indices op Wall Street verder inleveren, de steun rond de 2670 kon het niet houden, de index lijkt onderweg naar de steun die we rond de 2600 punten zien uitkomen. Het 200-MA dat rond de 2607 punten uitkomt ligt daar net boven. Al bij al een stevige steunzone tussen de 2600 en de 2610 punten nu. Onder de 2600 punten ziet het er wel slecht uit voor de S&P 500, dan zou de index de 2 vorige bodems op kunnen zoeken, dat is dan rond de 2550 en rond de 2525 punten. Weerstand nu eerst de 2670-2675 punten, later de 2700-2705 en de 2725 punten.


Nasdaq:
De Nasdaq geraakt dan toch verder in moeilijkheden, het is best moeilijk om de markt goed te lezen, gisteren kon de Nasdaq na de opening zelfs een mooie plus neerzetten maar daarna ging het snel de andere kant op. Google trok de markt omlaag na de cijfers, die waren goed maar blijkbaar niet goed genoeg. De Nasdaq lijkt nu onderweg naar de steunzone 6900 punen waar we mogelijk in kunnen stappen, de Nasdaq sluit nog net boven de 7000 punten, de index komt onder de steun 7120 punten terecht en dat is zoals ik al aangaf geen goeie ontwikkeling. Het kan nu snel naar die 6900 terug en daar wordt het vechten om de steun te behouden.


Brent olie:

De olie moet wat inleveren vanaf de weerstand rond de 75 dollar, steun nu eerst de 73 dollar met later de oude top rond de 71,25 dollar. Het zou best kunnen dat de olie even terug moet naar minimaal die 71,25 dollar, daar kan tegen dan de lijn onder de bodems uitkomen en dus een doel worden. Weerstand nu de 75-75,25 dollar, daar zien we de lijn over de recente toppen.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia