Beursdagboek Daïm Boscart 14 juli 2017, 13:27

...

BeursUpdate: Beurzen Europa vlak, Amerikaanse Financials met cijfers

14 juli 2017, 13:27 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




De Europese beurzen doen niet veel van­daag, de indices noteren de hele dag al vlak en in de loop van de mid­dag is het enkel de AEX die een beet­je opvalt met een plus­je van ongeveen één punt. De ogen van­daag zijn ook gericht op de Amerikaanse finan­cials die van­daag met cijfers naar buiten komen. Zojuist was JP Mor­gan aan de beurt en die lieten zien dat de rek er nog niet uit is, de bank ver­sloeg de verwachtin­gen ruim met een EPS van $1.82 ipv de verwachte EPS van $1.58. De voor­beurs indi­catie van JP Mor­gan schom­melt momenteel wat, waar het fonds direct een winst van 1,2% liet zin is dit nu nog maar 0,6%. Het is wacht­en op Wells Far­go en Cit­i­group die de richt­ing van de finan­cials kun­nen gaan bepalen van­daag.

Waar iedereen vol span­ning uitk­ijkt naar de bedri­jf­s­ci­jfer­t­jes komen er van­daag ook nog een paar macro-economis­che cijfers naar buiten die voor wat reur­ing kun­nen gaan zor­gen. Zo zien we om half drie, waarschi­jn­lijk vlak na alle bedri­jf­s­re­sul­tat­en van de Amerikaanse finan­cials, de CORE CPI cijfers en de Retail Sales vanu­it de VS.

Nog een uurt­je wacht­en ongeveer maar dan kan er wat actie op de beurzen wor­den verwacht zodat we weten hoe we deze week uit zullen gaan.

AEX
De AEX schuift van­daag langza­am richt­ing het noor­den en met 1 plus­punt noteert de index inmid­dels 520 pun­ten. Hier­mee heeft de AEX een knappe run achter de rug vanaf de 506 ste­un­zone die onlangs nog werd aangetikt. De AEX heeft hier­mee een mooie beweg­ing gemaakt die con­trair loopt ten opzichte van de huidi­ge trend die we zien bij de AEX. De index bevin­dt zich namelijk al een paar maan­den in een neer­gaande trend na het bereiken van de 538 jaar­top. Sinds­di­en zijn er meerdere sig­nalen ver­sch­enen die een posi­tieve stroom van de AEX tegen­houdt, allereerst heeft men gebro­ken met het 50-MA dat nu als weer­stand dient ter­wi­jl men ook ste­vig vasthoudt aan de richt­ing van het neer­gaande trend­kanaal. Deze BEAR­ISH con­di­ties hebben de AEX uitein­delijk al tot 506 pun­ten gebracht waar de onderkant van het trend­kanaal werd getest. Zoals we dat vak­er zien bin­nen een trend­kanaal is het testen van de ene kant (ste­un­li­jn, onderkant trend­kanaal) een trig­ger om uit te wijken naar de andere kant van het trend­kanaal (weer­stand, bovenkaant trend­kanaal). Zo ontstond de recen­telijke terug­val tot 506 pun­ten namelijk ook, test van 528 was trig­ger om 506 op te zoeken. Nu de AEX de bovenkant heeft aangetikt is het in mijn ogen tijd om de overkant weer op te zoeken, voor de AEX betkent dit dat we terug kun­nen zakken tot 498502 pun­ten waar een nieuwe lagere bodem bin­nen de down­trend kan wor­den gevor­md en tevens de onderz­i­jde van het trend­kanaal is.

Dai­ly AEX:DAX
De DAX doet net als gis­teren niet echt mee, de han­del in Duit­s­land is al twee dagen in enorme bal­ans wat zorgt voor een oer­saai koersver­loop op de DAX. De index noteert op het moment van schri­jven pre­cies op het nulpunt waar­door het wacht­en bli­jft op actie vanu­it Duit­s­land. De index bli­jft schom­me­len tussen de 12.50012.750 trad­in­grange waar de Duit­sers richt­ing zullen moeten gaan kiezen. Gaan we terug naar de ATH zone van 12.951 pun­ten of vallen we opnieuw terug tot de 12.29012.390 ste­un­zone? De tijd zal het leren maar met de huidi­ge bear­ish-ogende charts in Europa en de VS tegen de weer­standen verwacht ik een terugtest richt­ing de 12.290 pun­ten vol­gende week.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.