Beursdagboek Daïm Boscart 8 september 2017, 14:28

...

BeursUpdate: Markten verder omhoog ondanks matige opening, DAX wederom voorop

8 september 2017, 14:28 | Daïm Boscart | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Na een matige open­ing op de Europese beurzen zien we de mark­ten momenteel toch wat aantrekken. Met name de DAX presteert weer bij­zon­der goed en heeft na een lastig begin wederom de smaak te pakken en zette zo zelfs groene cijfers op de bor­den. Ook de AEX had het moeil­ijk van­mor­gen maar na de twee min­pun­ten van de Ned­er­landse hoofdin­dex zien we de index nu weer wat opv­eren. Zo kruipt de index wederom richt­ing de 518520 weer­stand­szone waar het lat­er op de dag opnieuw een poging kan gaan wagen om deze achter zich te lat­en door met het 50-MA van ongeveer 520 pun­ten te breken.

Verder staan er van­daag geen zeer bij­zon­dere events meer op het pro­gram­ma. Men zal met name kijken naar de Euro/​Dollar ver­houd­ing en de orka­nen van de afgelopen en de aankomende dagen die Cen­traal-Ameri­ka schade toe­bren­gen. De Dol­lar zette van­daag een nieuwe LOW neer door het laag­ste punt in 32 maan­den te bereiken ter­wi­jl de Euro/​Dollar houd­ing van­daag bij­na opliep tot 1,21 van­daag en daar­door een nieuwe top noteerde. Dat de DAX een dergelijke opgaande beweg­ing maakt zoals die van de afgelopen dagen ter­wi­jl de Euro ontzettend hard oploopt is bij­zon­der te noe­men en geeft de sti­jging van de afgelopen dagen nog wat extra kracht. Ik verwacht dan ook dat we de week over de hele breedte in het groen zullen afs­luiten waar de DAX het voor­touw zal moeten nemen in Europa en de Dow Jones in Ameri­ka de kar zal moeten trekken vanaf de ste­un­li­jn rond het 50-daags gemid­delde.


AEX
De AEX liep van­mor­gen direct in de rode cijfers maar naar mate de dag vordert zien we dat de BULLS aan kracht win­nen en de index zo richt­ing de nul­li­jn proberen te trekken om ver­vol­gens groene cijfers op de bor­den te zetten. Enerz­i­jds zal dit lastig wor­den door de hoge Euro en de sterke weer­stand­szone van 518520 pun­ten maar aan de andere kant kan men zich ook optrekken aan de grote broer uit Duit­s­land die het wederom ontzettend goed doet van­daag. Mocht de AEX van­daag daad­w­erke­lijk tot de slot­stand van gis­teren komen zal men weer rond de 519 pun­ten uitkomen waar­na er nog maar 1 tot 1,5 punt nodig is om een uit­braak aan de boven­z­i­jde te noteren. De voor­lop­ige plan­ning van de AEX biedt in ieder geval ruimte tot uit­braak wan­neer de Amerikaanse beurzen groen licht geven lat­er van­mid­dag.

Op de uur­grafiek van de AEX is goed te zien hoe de index con­solideert en uit de neer­gaande trend van de afgelopen weken probeert te komen. Deze week heeft de index wat goed te mak­en ten opzichte van de DAX die deze week al 1,3% aan waarde wist te win­nen ter­wi­jl de AEX nog steeds ron­dom de 518 pun­ten beweegt. Bij een uit­braak boven de 520 puten wacht er boven­di­en een zeer groot speelveld die de index richt­ing de 528531 pun­ten kan gaan bren­gen. Het poten­tieel is er dus zek­er maar men moet ook op het Dam­rak het goede voor­beeld van de DAX gaan vol­gen.


Hourly AEX:DAX
De DAX is opnieuw bezig aan een sterke dag en de 50 min­pun­ten bij open­ing zijn in ieder geval alweer met gemak van het bord geveegd. De DAX con­cen­treert zich nu eerst op het vasthouden van de 12.300 grens waar het nu noteert, deze lijn kan wor­den gezien als een weer­stand voor de DAX en zodoende dient men eerst boven de 12.325 pun­ten te noteren voor­dat men verder omhoog kan gaan kijken. Dat de DAX verder omhoog zal gaan bewe­gen lijkt mij vast te staan. De index heeft weken gevocht­en met de dal­ende trend waar het gis­teren uit brak. Als klap op de vuurpi­jl duw­den de BULLS direct door en zo wist men de DAX ver­vol­gens ook door het 50-daags gemid­delde te duwen dat rond de 12.260÷12.270 pun­ten lag.

Zodoende liggen er mooie mogelijkhe­den voor de DAX, in het groen gemar­keerde vierkant is goed te zien dat de negatieve trend op de korte ter­mi­jn is gaan draaien naar een mooi steil oplopende UPtrend. Deze opgaande trend biedt de DAX een tal van mogelijkhe­den en nu de diag­o­nale weer­stand­sli­j­nen zijn ver­sal­gen komen er naar mijn idee een paar groene dagen/​weken aan voor de DAX.

Nu de index boven het 50-MA noteert lijkt de vol­gende uitdag­ing de 12.300 zone waar­na men op zoek kan gaan naar de oude top van 12.390 pun­ten. Dit is dan ook het eerste koers­doel voor de DAX waar­na men zich kan gaan focussen op het vol­gende koers­doel dat rond de 12.500÷12.600 pun­ten zal liggen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.