Beursdagboek Daïm Boscart 20 september 2017, 12:33

...

BeursUpdate: Oersaaie opening Europese beurzen, ogen gericht op FED vanavond.

20 september 2017, 12:33 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Een zeer saaie open­ing van de beurzen van­daag waar vri­jwel niets gebeurd. De mark­ten staan vlak en bli­jven vlak noteren, deze vlakke ver­ton­ing van de beurzen zorgt ervoor dat er weinig te beleven is op de beursvlo­er en de beleg­gers aan het smacht­en zijn op nieuws vanu­it de VS waar de FED vanavond voor wat actie kan gaan zor­gen. De Amerikaanse Cen­trale Bank zal vanavond haar rentebesluit toelicht­en en toelicht­ing geven op haar mon­e­taire beleid. De Amerika­nen willen de rente het lief­st verder ophogen maar de inflatie is daar­voor nog niet op het gewen­ste niveau. Op den duur zal dit natu­urlijk voor enige prob­le­men kun­nen zor­gen waar­door de per­spraat­jes van de FED elke keer belan­grijk­er wor­den.

Voor van­daag staan er verder nog twee leuke andere events op de pro­gram­ma, er komen cijfers vanu­it de won­ing­markt in de VS die weer belan­grijk zijn voor de economis­che kracht van de VS en dus de FED en de Dol­lar ter­wi­jl de olier­ap­porten vanu­it de VS weer met de olieko­ersen kun­nen gaan spe­len.

AEX
De AEX staat al een paar uur stil en wil niet buiten de band­breedte van 1 punt bewe­gen. Zodoende bli­jft de AEX tussen de 528529 pun­ten noteren en heeft men moeite met het opwaarts door­breken van deze range. Aan de bovenkant zal de neer­waartse druk aan­houden door de weer­stand­szone van 528531 pun­ten waar een aan­tal zeer zware weer­standen samenkomen. Op de uur­grafiek van de AEX is dan ook goed te zien dat de AEX al enige dagen is bli­jven steken rond deze top­zone.

Aan de onderz­i­jde bli­jft het even aftas­ten voor de AEX, men zou in principe een beweg­ing richt­ing de 524525 pun­ten kun­nen inzetten maar men wil eerst de ontwik­kelin­gen vanu­it de VS (FED) afwacht­en. Zodoende verwacht ik eigen­lijk niet al te veel meer van de AEX en denk ik dat de index rond de 527528 pun­ten gaat sluiten. Hier­mee zou de index de onderz­i­jde van de oplopende trend op de zeer korte ter­mi­jn direct kun­nen door­breken. De drukkende koers aan de boven­z­i­jde kan miss­chien nog 1 pun­t­je van de koers afs­noepen maar voor echte actie mogen we eerst wacht­en op nieuws vanu­it de FED, ECB en de val­u­ta­mark­ten.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index doet van­daag ook niet al te veel. De DAX noteerde een groot deel van de mor­gen al een minis­cul min­net­je en neemt dit min­net­je vooral­snog mee de mid­dag in. Desal­ni­et­temin bli­jft de index knap rond de 12.560 pun­ten staan, een weer­stand­szone die inmid­dels erg bij­zon­der aan het wor­den is aangezien de DAX keer op keer terug komt tot dit punt. Deze ontwik­kelin­gen hebben op de uur­grafiek van de DAX gelei­dt tot een zeer merk­waardig beeld waar­bij de DAX een brede plat­te top heeft gevor­md waar­bij de index schom­melt tussen de 12.510÷12.560 pun­ten.

Deze con­sol­i­datie zal vol­gens mijn verwacht­ing uitein­delijk uit­mon­den in een test van de onderz­i­jde waar­bij de DAX wat GAPS kan gaan dicht­en zoals de openin­gen ron­dom de 12.480 of de 12.380 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.