Beursdagboek Trader Guy 18 juni 2016, 11:37

...

Moeilijke en risicovolle week op komst, AEX herpakt zich wat

18 juni 2016, 11:37 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen her­pakken zich in Europa ter­wi­jl Wall Street wat moest inlev­eren, nu de verwachin­gen over de BREX­IT wat tem­peren na de vre­selijke poli­tieke moord don­derdag lijkt het erop dat het item wat min­der actueel is gewor­den. Europa her­pakt zich na de dalin­gen van de afgelopen week goed vri­jdag, het begon don­derdag al na de open­ing van Wall Street en zette dus door vri­jdag om de AEX in ieder geval tot boven de 420 pun­ten te bren­gen. Ook de DAX wist zich te her­pakken tot boven de 9600 pun­ten. Opval­lend is dat het geld dat werd neergezet op Wall Street opnieuw zijn weg lijkt te vin­den naar Europa, daarom een lager Wall Street en een hoger Europa. Als er geen BREX­IT komt don­derdag (uit­slag rond 22:00) dan kun­nen de beurzen in Europa wel eens ste­vig omhoog gaan eind vol­gende week, maar wat als de uit­slag toch anders uit­pakt? Nog­maals, en mijn leden weten dat nu al een paar dagen, ik ga geen risi­co’s nemen de komende week. We kun­nen veel pun­ten mis­lopen maar ons ook behoe­den voor grote verliezen.

Laat dus een ander maar gokken op deze markt, het is niet voor niets dat vri­jwel alle bro­kers de mar­gins fors ver­hogen om zo min­der risi­co te lopen op hun posi­ties en dus mogelijke Mar­gin Calls bij hun klanten. Verder wil ik ook waarschuwen om op te let­ten met de CFD han­del, men kan zoals we dat noe­men behoor­lijk gepakt wor­den in een wilde markt met forse uit­sla­gen aan bei­de kan­ten. Er zijn 52 weken per jaar waar men in kan han­de­len op de beurs, als we er een paar over moeten slaan is dat niet zo erg en de komende week is er een­t­je waar je beter kunt kiezen om te gaan vis­sen (of kijk voet­bal). De afgelopen dagen hebben we al ken­nis kun­nen mak­en met de onrust op de mark­ten, het is nog maar een voorproefje …

Bek­ijken we de afgelopen week nog eens in cijfers dan zien we bij de AEX een ver­lies van 14 pun­ten (-3,2%) ter­wi­jl de DAX met 203 (-2,1%) pun­ten lager de week uit moest. Op Wall Street ook ver­lies op week­ba­sis, de Dow Jones ver­loor 190 pun­ten (-1,1%) ter­wi­jl de S&P 500 met 25 (-1,2%) pun­ten ver­lies de week afs­loot. De Nas­daq kende ook een slechte week met 95 pun­ten ver­lies (-2%) en was daarmee de lei­der bij de dal­ing op Wall Street, vooral Apple weegt zwaar bin­nen deze index en het aan­deel ver­loor de afgelopen week fors (-3,5%).

Alles bij elka­ar genomen ron­den we een slechte beur­sweek af met dus fors ver­lies op alle indices. Het is voor veel beleg­ger en traders moeil­ijk om de markt voor de komende week in te schat­ten, eigen­lijk onmo­gelijk zelfs met het ref­er­en­dum van don­derdag op de kalen­der. Daarom kiest men ervoor om tijdelijk uit de markt te gaan, of door aan rotatie te doen waar­door geld van de ene markt in de andere terecht komt of dat men het par­keert in bijvoor­beeld BUNDS of GOUD. Anderen pref­er­eren een tijdelijke CASH posi­tie in afwacht­ing, daar­na kan men het geld weer in de markt plaat­sen na dat de rust wat terugkeert.

WAARSCHUWING !!
Doe niet te gek de komende week, denk na voor u wat doet en hou er vooral reken­ing mee dat als men de richt­ing niet goed heeft gekozen er beter snel een STO­PLOSS genomen kan wor­den. Dat is voor de DIE HARDS onder de traders, beter kunt u gewoon een week­je geni­eten van andere zak­en in plaats van de beurs. U kunt ook toek­ijken als toeschouw­er van het mogelijke spec­takel … Het is geen advies, wel een raad van een trad­er met ervar­ing. Denk met uw lange ter­mi­jn geheugen en laat de prikkels die u kri­jgt in het korte ter­mi­jn gedeelte van uw brein los of sla ze in de wind. U zult dan na een week zien dat het lange ter­mi­jn geheugen wel gelijk had.

Tech­nisch Blok:
De grafieken zullen u niet alles vertellen de komende week, het is momenteel niet het goeie kom­pas voor de beurs. Toch noem ik zoals gewoon­lijk de niveaus waar we op kun­nen let­ten de komende dagen. Bij de AEX eerst aan de bovenkant de 428 en de 432 – 433 pun­ten, lat­er de 438 en de 442 – 444 pun­ten. Als ste­un nu de 417 met daaron­der de 412 en de 407 – 408 pun­ten, lat­er de zone 400 – 403 pun­ten. Let er wel op dat al deze cijfers op de bor­den kun­nen komen bij paniek of over enthosi­asme ron­dom het ref­er­en­dum, ook tussen­ti­jdse updates over de polls kun­nen de markt fors doen bewe­gen. Nog­maals, hou u niet teveel vast aan de grafieken want de volatiliteit zal de markt bepalen. Het­zelfde voor de DAX, ste­un nu de 9500 met daaron­der de ste­vige ste­un rond de 9330 pun­ten maar het kan bij wat paniek dieper. Dan kan zelfs de 8900 pun­ten weer in beeld komen. Aan de andere kant staan we ook zo weer op 10.050 of 10.150 pun­ten bij posi­tieve ontwik­kelin­gen, zelfs de 10.250 pun­ten zit er mogelijk in. Ook hier, het is gokken in het donker ofwel de markt kan alle kan­ten uit.

Wall Street bli­jft wat sta­biel­er nog steeds, hier dicht bij de top­pen nog steeds maar ook breek­baar onder de ste­un. Bij de S&P 500 nu ste­un rond de 2070 en de 2050 pun­ten, eron­der de 2025 en de 1990 pun­ten. Weer­stand eerst de 2075 met daar­boven de 2100 – 2110 pun­ten en lat­er de hoog­ste koers ooit rond de 2130 – 2135 pun­ten. Bij de Dow Jones ste­un rond de 17.500 en de 17.250 pun­ten, weer­stand de 17.750 en de 18.000 met daar net boven de 18.100 pun­ten. Ook hier staan we nog dicht bij de All Time High, die wacht rond de 18.30018.350 punten.

Advies­di­en­sten:
De afgelopen week heb ik weinig gedaan behalve maandag winst genomen op de short posi­tie die liep vanaf 452 tot 430 pun­ten en waar we bij Polleke Trad­ing en AEX Sys­teem Trad­ing 22 pun­ten op de index hebben kun­nen pakken. Bij Alles of Niets en Guy Trad­ing waar we wat op de olie, de Dow Jones en de S&P 500 hebben gedaan werd er ook winst gepakt. Zo staan alle advies­di­en­sten voor de maand JUNI op winst, die willen we in ieder geval vast houden voor onze leden. De komende week zal ik niet veel doen door de onzek­er­heid en het veel te grote risi­co dat we kun­nen lopen, als een en ander duidelijk wordt zal ik voor een posi­tie kiezen aan het eind van de komende week of de maandag erna. Daarom kunt u nu lid wor­den van een van onze advies­di­en­sten via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u dus snel in zodat u vooral de lede­nup­dates die ik vol­gende week zal sturen met de stand van zak­en van de markt en u zal proberen te begelei­den om kalm te bli­jven. Dan staat u in ieder geval maandag al op de lijst … 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro staat weer iets boven de 1,125 dol­lar, ste­un de 1,125 dol­lar en weer­stand rond de 1,1351,14 dol­lar. Lat­er de 1,145 en de 1,16 dol­lar. Verder zien we nog steeds de 1,105 dol­lar als mogelijk doel maar de range bli­jft tussen de pak­weg 1,105 en de 1,16 dol­lar, de grote range dan wel te ver­staan. De komende week ook veel beweg­ing te verwacht­en bij de val­u­ta­markt ron­dom het ref­er­en­dum van aankomende don­derdag. Hieron­der de grafiek van de euro-dol­lar nog.

Brent olie:
De olie her­pakt zich goed vanaf de ste­un die ik aan­gaf rond de 47,5 dol­lar, weer­stand nu eerst de 50 dol­lar met daar­boven de 5252,5 dol­lar waar we snel kun­nen ger­ak­en. Lat­er de nieuwe weer­stand rond de 54,3 dol­lar maar die is wel behoor­lijk zwaar nu. Ste­un bli­jft de 47,5 dol­lar ofwel de lijn onder de bodems vanaf feb­ru­ari. Ook de grond­stof­fen kun­nen forse uit­sla­gen mak­en ron­dom het ref­er­en­dum tot don­derda­gavond waar de defin­i­tieve uit­slag zal voor­bij komen. Op zich beweegt de olie zich tot nog toe pri­ma bin­nen de uptrend die vanaf de bodem al vele weken intact blijft.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:Euro-USD:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.