Beursdagboek Trader Guy 12 augustus 2016, 08:41

...

Consolidatie rond topzone, Wall Street blijft sterk

12 augustus 2016, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Europa kende een sterke week al bleef de AEX wat achter omdat er nog geen uit­braak kwam vooral door dat Shell nog niet echt mee wil omhoog, de DAX doet dat weg en gaf al redelijk snel een koopsig­naal af met de inten­tie om nog veel hoger te willen. Eerste hin­der­nis nu 10.820 met daar­boven de 11.000 en vooral de 11.420 pun­ten wat een mooi en zelfs duidelijk koers­doel is voor de DAX.

We hebben mogelijk nog een eind­je te gaan als de BULL mee bli­jft werken, en waarom zou dat niet nu de mark­ten vooral sterk bli­jven liggen en niet echt de inten­tie hebben om fors in te lev­eren. We zien dat vooral aan het gedrag van Wall Street, de indices daar bli­jven die All Time Highs bin­nen bereik houden zodat ze eventueel weer snel door kun­nen stoten op een goeie dag. De afgelopen week zien we kleine plussen op Wall Street, de Dow Jones wint 33 pun­ten, de S&P 500 slechts 1 punt. De Nas­daq sluit de week 12 pun­ten hoger af, enkel de Dow Trans­port kan de markt niet vol­gen en ver­loor 60 pun­ten (-0,75%).

Met deze flow kun­nen we met Wall Street snel weer een pro­cen­t­je hoger om daar ongeveer weer het­zelfde te doen als nu wat betre­ft de S&P 500, de Dow Jones en de Nas­daq. In stap­jes vooruit en wacht­en, dat kan duren tot er een blowoff top komt die de indices daar op 1 sessie 2 tot 2,5% hoger zet door koopgek­te. Dat kan het sig­naal zijn om even te draaien voor een pro­cent of 3 tot 5 door win­st­ne­min­gen die dan iets langer zouden moeten duren.

Maar nog­maals, dat is nu nog niet aan de orde, eerst maar eens wacht­en op de blowoff dag. Een echte blowoff is het niet natu­urlijk, maar wel een uit­zon­der­lijke plus­dag die ik in dit geval als de blowoff van de huidi­ge sti­jging aangeef. Let wel, we kun­nen nog 1234 trap­jes omhoog eerst hoor, die blowoff hoeft er niet meteen te komen, we nemen onze tijd en doen wat we moeten doen in deze oplopende markt. Om af te ron­den hegeen we zien op Wall Street neem ik er de Shiller PE ratio even bij (zie grafiek­je hieron­der), die staat hoog met 27,08 maar er is nog lang geen over­dri­jv­ing merk­baar, op de grafiek kunt u zien dat pieken soms veel hoger kun­nen liggen. Op zich hoeven we daar nu nog niet teveel naar te kijken, er is nog ruimte genoeg. Ik reageer op bericht­en van enkele guru’s in de VS die deze PE ratio als te hoog beschouwen, hij staat ook hoog maar nog niet in CRASH modus mijn inziens, maar dat is ook slechts een gedachte van mijn kant.

Shiller PE RATIO S&500

De AEX moest wat inlev­eren vri­jdag net als de DAX dat ook deed maar het was vrij beperkt bekeken op de slot­standen, de AEX 1,4 pun­ten eraf, de DAX moest 30 pun­ten inlev­eren maar bei­den bli­jven dicht bij de top­pen van de afgelopen week. Op week­ba­sis zien we de AEX 6 pun­ten hoger sluiten, de DAX kenden een zeer sterke week door de uit­braak boven de zware weer­stand. De DAX won op week­ba­sis maar lief­st 346 pun­ten ofwel 3,35%, ook de CAC 40 deed het beter dan de AEX index, de CAC wint 90 pun­ten ofwel 2%. Europa zit ook in een sterke flow nu zodat we de komende week zeer waarschi­jn­lijk weer hoger kun­nen, als de indices dan ook uit­breken zit er zek­er meer aan te komen en we hoeven zoals we de afgelopen week niet in pas te lopen met Wall Street. De indices op Wall Street wis­ten de afgelopen week veel min­der winst te boeken maar daar staan we wel op de hoog­ste koersen ooit. Hieruit kun­nen we con­clud­eren dat Europa nog ver achter loopt en er een inhaal­slag gaande is nu. Meer daarover elke dag op de web­site met update, daar­voor gaat u naar www​.usmar​kets​.nl …

Sig­naal diensten:

We hebben de maand juli mooi af kun­nen ron­den, zo komen we in de maand JULI uit op mooie scores voor alle sig­naal­dien­sten. Bij Polleke Trad­ing halen we €1610 winst ter­wi­jl Sys­teem Trad­ing €725 bij kan schri­jven op het totaal van dit jaar. Ook Guy Trad­ing maakt een stap vooruit met €1022 winst, Alles of Niets haalt €667 in juli. De maand augus­tus is begonnen en ook nu proberen we met posi­ties van de beweg­in­gen te prof­iteren, na een eerste actie waar we een klein ver­lies op hebben moeten nemen zijn we met de markt op tijd meege­draaid zodat de lopende posi­ties nu op een mooie winst staan en we virtueel voor deze maand al behoor­lijk in de plus staan.

De markt komt mijn inziens toch weer in de buurt van een belan­grijk punt waar er een vol­gende grote beweg­ing uit kan ontstaan. Daar proberen we iets mee te doen, we zit­ten dus in een posi­tie momenteel. De leden kri­j­gen daarover alti­jd een SMS bericht om in te stap­pen en als het nodig is dus ook om er weer uit te stap­pen. U kunt mee­doen met onze posi­ties, we bewi­jzen keer op keer de goeie manier van han­de­len toe te passen, han­de­len is meer dan velen ervan verwacht­en en eist de nodi­ge flex­i­biliteit van de Trad­er. Dat doe ik voor U, ik geef mijn leden vertrouwen en vooral RUST. Mee­doen via de aan­bied­ing kan nu, dan leert u in ieder geval veel van hoe we werken. De aan­bied­ing kan vanaf €39 tot 1 OKTO­BER… Dan komt u meteen op de verzendli­jst te staan.

Hieron­der ziet u de 3 tabellen per advies­di­enst, eerst de maand juli, dan dit jaar en als laat­ste tabel sinds we zijn ges­tart in 2013 (mei-juni). Deze resul­tat­en zijn cor­rect en hele­maal in te zien op de web­site voorzien van reviews die leden hebben geschreven over hun deelname.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX zette eerst door tot de 455 – 456 pun­ten waar de eerste weer­stand wacht, nu is het wacht­en of de index uit­breekt en ook boven de 458 pun­ten ger­aakt. Boven die 458 pun­ten ligt de weg open richt­ing de 470 – 472 pun­ten, de kans op een uit­braak is grot­er aan het wor­den nu de DAX al de zware weer­stand achter zich laat en doorzet omhoog. Ste­un nu de 452 en de 448 – 449 pun­ten, daaron­der de 444 pun­ten als ste­un waar het pas daaron­der zal breken. De DAX wist dins­dag al de zware weer­stand te door­breken, de 10.47010.500 pun­ten werd met geweld door­bro­ken. Deze uit­braak opent nu de deur richt­ing de 10.820 pun­ten waar de vol­gende hin­der­nis wacht, lat­er kan de DAX mogelijk doorstoten richt­ing de 11.000 en zelfs tot de 11.400 pun­ten. Ste­un nu de 10.475 pun­ten ofwel de weer­stand waar de DAX dins­dag door wist te stoten. Lat­er de 10.400 en de 10.250 pun­ten als ste­un. Het is de vraag of men de index nu die is uit­ge­bro­ken ver terug zal lat­en vallen, ik verwacht eerder nieuwe top­pen nu de DAX los is ger­aakt uit de lange downtrend.

Wall Street maakt een pas op de plaats vri­jdag en bli­jft rond de top­pen ofwel de All Time Highs hangen, weinig tot geen weer­stand meer nu en bij de S&P 500 kun­nen we het vol­gende doel rond de lijn over de top­pen leggen, dat zou rond de 2195 – 2200 pun­ten uitkomen nu. Lat­er loopt die lijn ges­taag op richt­ing de 2210 en 2220 pun­ten. Ste­un nu eerst de 2175 met lat­er de 2150 en de 2135 pun­ten, pas onder die 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones bli­jft ook dicht bij zijn hoog­ste stand ooit, de weg bli­jft open liggen naar meer. Weer­stand nu eerst die 18.750 pun­ten, daar­na let­ten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 pun­ten. Ste­un nu de 18.350 (oude top), daaron­der nog een sterke ste­un rond de 18.230 pun­ten. De Nas­daq ger­aak­te deze week tot boven de All Time High die in de zomer van 2015 (20 juli) werd gemaakt, de hoog­ste stand toen was 5232 pun­ten en dins­dag werd de hoog­ste stand van de dag op 5238,54 pun­ten neergeprint. De Nas­daq hangt nu al enkele dagen met een min­i­maal aan ver­schil ron­dom die hoog­ste koers ooit, daar komt denk ik nog wat bij als de uit­braak doorzet. Boven die ATH nu weer­stand rond de 5275 en de 5320 pun­ten, lat­er is er een over­shoot tot de 5500 pun­ten mogelijk. Ste­un nu eerst de 5175 met lat­er de 5132 punten.

Euro-dol­lar:
De euro kon even tot boven de 1,12 dol­lar oplopen na de slechte retail cijfers uit de VS vri­jdag, lat­er op de dag kwam de euro terug naar de 1,115 dol­lar zodat we bin­nen de range 1,1051,125 dol­lar bli­jven. Ste­un dus de 1,105 dol­lar en weer­stand de 1,125 dol­lar, bij een uit­braak omhoog de vol­gende weer­stand rond de 1,14 dol­lar, bij een uit­braak onder de 1,105 dol­lar snel weer de 1,095 dol­lar mogelijk.

Brent olie:
De olie pakt door deze keer, een slot net onder de 47 dol­lar is heel sterk, wel tikt de Brent nu de zware weer­stand aan waar­door het span­nend gaat wor­den de komende sessies of we doorstoten richt­ing de 48 – 50 dol­lar of niet. Ste­un nu de 46 dol­lar met daaron­der de 44 en 42,5 dol­lar. We staan al een behoor­lijk eind boven de bodem van vorige week dins­dag die werd gemaakt op 41,5 dol­lar. Het bli­jft nog steeds moeil­ijk om wat te doen met de olie, short zou te over­we­gen zijn maar een uit­braak kan ook tot richt­ing de 50 dol­lar. We wacht­en even af nu, geen te grote risi­co’s nemen dus.

We zien mogelijk weer wat kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:



DAX:


S&P 500:


Dow Jones:



Nas­daq:

Brent olie:


Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.