Beursdagboek Trader Guy 15 september 2018, 11:49

...

Wall Street richting records, AEX moeizaam omhoog

15 september 2018, 11:49 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een bewogen week waar Europa een kleine stap vooruit zet in het kiel­zog van Wall Street dat wederom een move richt­ing de records inzet. Wall Street laat een sterke week achter want de Dow Jones gaat ten opzichte van vorige week vri­jdag met 240 pun­ten vooruit, de S&P 500 won 33 pun­ten ter­wi­jl de Nas­daq 107 pun­ten hoger sluit op week­ba­sis. Andere indices gaan er ook goed op vooruit, de Dow Trans­port wint 223 pun­ten ter­wi­jl de Rus­sel 2000 de week 10 pun­ten hoger afs­luit. Tussen de 1 en 2% winst dus, een goeie week met zelfs een nieuw record bij de Dow Trans­port index vri­jdag op slot­ba­sis. De andere indices staan daar nog een zucht onder, de S&P 500 moet er nog 10 pun­ten bij zien te sprokke­len de komende week om nieuwe records te schri­jven, de Dow Jones nog een kleine 500 pun­ten te gaan om uitein­delijk ook weer een nieuw record neer te zetten. De Nas­daq moet nog een goeie 100 pun­ten hoger zien te ger­ak­en om de hoog­ste stand ooit te bereiken of te door­breken, ik denk niet dat men dat zal lat­en liggen nu we er weer dichter­bij komen. Wall Street zet dus een nieuw ver­volg aan de BULL markt die al meer dan 10 jaar loopt.

Het ziet er alle­maal nog heel posi­tief uit maar we komen steeds een stap­je dichter bij de absolute top die er daar­na lang kan bli­jven staan. Begri­jp mij niet ver­keerd, inzetten op een dal­ing en er lang op wacht­en werkt niet, dus het is zek­er niet zo dat ik al volop short posi­ties aan het opbouwen ben. Wel probeer ik het af en toe met een goed mon­ey man­age­ment wat wil zeggen dat als het niet ver­loopt zoals ik verwacht ik de posi­tie met een klein ver­lies sluit. Als het dan de andere kant opgaat zoals dat nu het geval is dan ga ik gewoon mee met een LONG posi­tie. Zek­er nu de ste­un de markt weer omhoog stu­urt richt­ing de record­zone moeten we voor een tijd­je mee omhoog. Dat respecteer ik, dat is ook wat mijn taak is, de markt analy­seren en inspe­len op de mogelijkhe­den. Er komt weer een tijd waar we volop short kun­nen gaan en zelfs voor een tijd­je kun­nen bli­jven zit­ten maar nu nog niet. Zorg in ieder geval wel dat u kunt mee prof­iteren rond die tijd met de posi­ties die ik dan zal uitzetten, die wilt u niet mis­sen, ik verwacht zeer grote klappers.

Europa:
De AEX bli­jft vecht­en om van de ste­un­zone 538 los te komen, het lukt ges­taag maar het gaat niet van harte. De index bli­jft mijn inziens veel te gevoelig voor nieuws en onrust. We wacht­en op een uit­braak richt­ing de 544 – 545 en hoger waar daar­na de 549 – 550 belan­grijk wordt. Op week­ba­sis zien we de AEX achterbli­jven, de index won slechts 2 pun­ten. De DAX deed het de afgelopen week iets beter, de index wist door de 12.000 te breken en bli­jft daar de afgelopen 2 dagen ruim boven, een posi­tieve ontwik­kel­ing met kansen maar dan zal Wall Street ook verder moeten oplopen richt­ing de records. De DAX won op week­ba­sis 165 pun­ten en deed het dus veel beter dan de AEX. De CAC 40 sluit de week 100 pun­ten hoger af en was daarmee de sterk­ste van de 3.

Een opval­lend feit vri­jdag was dat Trump nog maar eens onder­streepte dat het han­delscon­flict met Chi­na verder zal gaan dan die 200 mil­jard waar hij eerder mee kwam. De indices moesten daar­door even naar lucht hap­pen maar richt­ing het slot was dat alweer ver­geten. Het valt op dat de reac­tie van de markt op deze bericht­en steeds milder wordt, aan de andere kant is het zo dat als er goed nieuws komt we een veel scher­pere reac­tie omhoog zien. Ook bli­jven de sec­tor rotaties opval­lend, de afgelopen week hebben we dat meerdere keren waargenomen. Het is nu wacht­en op de komende dagen, kri­j­gen we nieuwe records op Wall Street? Een span­nende beur­sweek op komst dus …

Sys­teem Trad­ing en Guy Trad­ing, aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor €25:
Tot en met maandag kri­jgt u de kans om als nieuw lid een van de vol­gende 2 abon­nementen uit te proberen tot 1 NOVEM­BER voor slechts €25. Dan kri­jgt u alle sig­nalen, updates, coach­ing en inloggen op de leden box­en op ons FORUM en onze Trader­shop waar u alle posi­ties en updates LIVE kunt vol­gen. U weet uit de recente updates dat ik gedurende de maan­den sep­tem­ber, okto­ber en novem­ber veel beweg­ing verwacht zow­el hier in Europa als op Wall Street waar­door er vol­doende mogelijkhe­den voor­bij zullen komen om op te handelen.

Onze for­mule is sim­pel te vol­gen en vooral laag­drem­pelig:
Bij Sys­teem Trad­ing doet u volop mee met €1500 waar we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig opne­men, bij Guy Trad­ing werken we met €4000 waar we dan max­i­maal 4 posi­ties gelijk­ti­jdig opne­men. Bij Sys­teem Trad­ing nemen we dan 2 posi­ties van rond de €750, bij Guy Trad­ing nemen we posi­ties ter waarde van max­i­maal €1000 per posi­tie. Meestal is dat min­der maar met deze bedra­gen kun­nen we hele leuke din­gen doen zon­der al teveel risi­co te nemen. Bij uw bro­ker kunt u via de fond­scode die we alti­jd meesturen de posi­tie snel aankopen na de mail en de SMS.

Nu dus tot 1 novem­ber voor €25 en als mijn gedacht­en over de markt uitkomen verwacht ik dat we de komende weken nog hele leuke zak­en kun­nen doen. Schri­jf u dan van­daag nog in zodat u meteen op de lijst komt te staan en de posi­ties die nu lopen kunt inzien en ze dan ook aan te kopen. Alles loopt LIVE mee in onder Trader­shop waar u dan kunt inloggen nadat u lid bent.

Inschri­jven?
Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en kies voor ofwel Sys­teem Trad­ing of Guy Trading.

Analyse indices:

AEX:
De AEX laat de nodi­ge intra­day uit­sla­gen zien maar de index bleef wel de gehele sessie in de plus, de index zou nu beter snel de vol­gende weer­stand opzoeken en die wacht rond de 544 – 545 pun­ten. We zijn daar nog niet maar wel is het zo dat de AEX steeds meer de bodem rond de 538 pun­ten aanstampt ofwel de index zakt er in ieder geval niet meer onder. Ste­un bli­jft die 538 pun­ten, lat­er de 534 en de 528 pun­ten. Weer­stand nu de 544 – 545, lat­er de 549 – 550 pun­ten waar er een zware hin­der­nis wacht. Zolang de AEX niet boven die 550 pun­ten ger­aakt bli­jft de tech­nis­che con­di­tie zwak.

DAX:
De DAX wordt zo elke dag wat sterk­er maar over­tu­igt nog lang niet, nu wel duidelijk boven de 12.000 pun­ten waar­door een eerste stap richt­ing het her­s­tel wordt ingezet. De DAX is nu onder­weg richt­ing de 12.150 pun­ten maar het gaat zek­er niet vanzelf. Lat­er zien we weer­stand rond de 12.250 en de 12.35012.400 pun­ten, ook de 12.500 pun­ten ken­nen we nog als een zware hin­der­nis. Het 50-MA komt nu uit rond de 12.440 pun­ten, het 200-MA zakt nu wel wat verder terug tot rond de 12.635 pun­ten. De weg ligt dus nog beza­ait met een groot aan­tal hin­dernissen, het kan nog een tijd­je duren voor dat de index in rustiger vaar­wa­ter terecht komt. Ste­un nu de 12.000 en de 11.850 pun­ten, onder de 11.850 pun­ten ontstaan er grotere prob­le­men maar het lijkt erop dat de DAX nu even aan het uit­bode­men is.

Dow Jones:
De Dow Jones valt de 26.200 weer­stand aan, mocht dat lukken dan gaat de poort open richt­ing de top die net boven de 26.600 pun­ten wacht. Als de Dow verder doorzet dan kan de top­zone de komende week wel eens snel wor­den opge­zocht, het is nog niet zek­er of dat er wel in zal zit­ten maar door de makke­lijke uit­braak boven de 26.000 pun­ten hou ik er nu zek­er weer reken­ing mee. Ste­un nu de 26.000, lat­er de 25.780 en de 25.600 pun­ten. We merken dat de beurzen volatiel bli­jven, het bli­jft wel moeil­ijk om op het juiste moment de juiste keuze te mak­en maar we doen wat we kun­nen uiteraard.

Nas­daq:
De Nas­daq ger­aakt tot de 8032 pun­ten waar de eerste weer­stand nu uitkomt en moest wat inlev­eren vri­jdag, zodra er een uit­braak op slot­ba­sis komt boven die 8032 pun­ten dan ligt de weg hele­maal open richt­ing de top­zone 8100 – 8130 pun­ten. De Nas­daq moest vri­jdag wel wat inlev­eren, het is nu de vraag of de index de plussen van de afgelopen dagen verder kan uit­brei­den om zo de stap te zetten richt­ing de top. Het lijkt er in ieder geval op dat de Nas­daq na het testen van de dubbele ste­un weer los aan het komen is om zo nog een nieuwe impuls omhoog op te starten met wie weet weer een reeks nieuwe top­pen lat­er? Weer­stand nu de 8030 met lat­er de top­zone rond de 8100 – 8130 pun­ten. Ste­un wordt de oude top rond de 7932 pun­ten, pas onder de 7932 zal het er snel min­der goed uitzien. Het is nu even afwacht­en om wat er tussen de top (weer­stand) en de oude top (ste­un) zal gebeuren de komende dagen. Opval­lend is dat de Nas­daq wederom boven alle 3 de belan­grijke MA’s uitkomt sinds don­derdag, dat zijn het 20‑, 50- en 200-MA.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

S&P 500:


Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.