Beursdagboek Daïm Boscart 7 november 2016, 15:54

...

Uurchart: Dow Jones weer boven 18.000 grens na uitlatingen FBI

7 november 2016, 15:54 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Een dav­erende start op Wall Street nadat de FBI gis­teren verk­laarde dat men Clin­ton niet zal ver­vol­gen voor het befaamde e‑mail inci­dent. De Amerikaanse beuzen nemen win­nen veel aan waarde en nemen een voorschot op de aankomende pres­i­dentsverkiezin­gen mor­gen waar belggers nu verwacht­en en hopen dat Clin­ton als win­naar uit de bus komt. Toch bli­jft het onzek­er wie er mor­gen aan het lang­ste eind zal trekken maar de indices op Wall Street gelden momenteel als de meest betrouw­bare poll onder de beleg­gers.

Dow Jones:
Na het bereiken van de All Time High en in de aan­loop na de verkiezin­gen in de VS vie­len de koersen op Wall Street behoor­lijk terug. De Dow moest terug van 18.670 pun­ten richt­ing de zeer sterke 18.000 ste­un die het uitein­delijk ook begaf. De Dow Jones vor­mde hier­mee een dal­ende driehoeks­for­matie waar­bij de top­pen daalde en de koers ste­un vond rond de 18.100 lijn. Zodoende is er een bear­ish beeld op de korte ter­mi­jn ontstaan voor de Dow Jones.

Tech­nisch gezien kan de Dow terug kun­nen vallen richt­ing de 17.420 pun­ten zoals ik u heb lat­en zien in de uur­charts van afgelopen don­derdag: http://​www​.usmar​kets​.nl/​b​e​u​r​s​d​a​g​b​o​e​k​-​d​a​i​m​-​b​o​s​c​a​r​t​.​h​t​m​l​?​d​a​y​=2016 – 11-03 

Echter, mor­gen staan de Amerikaanse verkiezin­gen voor de deur. Events als deze kun­nen het beeld op de korte ter­mi­jn beïn­vloe­den het­geen ervoor kan zor­gen dat het tech­nisch beeld op de uur­grafiek er anders uit kan komen te zien. Wij houden dit alle­maal scherp in de gat­en bij USM!

Momenteel zien we weer­stand voor de Dow op de dagchart op 18.160 pun­ten, daar­boven 18.200 als weer­stand voor de Dow Jones. Ste­un voor de Dow nu 18.100 met daaron­der 18.042 pun­ten als ste­un waar­na de 18.000 ste­un­grens in beeld komt.

Hourly Dow Jones:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets



...

Uurgrafieken: AEX en DAX proberen GAP woensdag te sluiten

7 november 2016, 11:20 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Na de uit­latin­gen van de FBI waarin de autoriteit­en aan­gaven geen reden zien om mevrouw Clin­ton te ver­vol­gen voor het ver­s­turen van mails van een privéserv­er zijn de beurzen van­daag omhoog geschoten. Enerz­i­jds is het posi­tieve nieuws omtrent mevrouw Clin­ton zo kort voor de verkiezin­gen een stim­u­lans voor de beurzen aangezien beleg­gers een aanstelling van Trump als negatief ervaren. Anderz­i­jds mogen we niet ver­geten dat de beurzen op enkele zeer sterke en betrouw­bare ste­un­niveaus waren ges­tu­it. Deze com­bi­natie zorgt ervoor dat de indices nu afs­tand hebben genomen van deze ste­un­niveaus en nu enkele weer­standen aan het testen zijn.

AEX:
Met de sti­jging van van­mor­gen kon de AEX prof­iteren van de opwaartse druk rond de ste­un­zone van 437 – 440 pun­ten. Door deze opwelling is de AEX begonnen aan een opmars richt­ing de open­ings GAP (down) van vorige woens­dag. Hier wacht nu de eerste weer­stand voor de AEX samen met de onderkant van het sti­j­gende trend­kanaal op de uur­chart. Om de uptrend weer te her­vat­ten zal deze weer­stand moeten wor­den gebro­ken en het GAP ges­loten moeten wor­den. Nu dus eerst weer­stand op 447.75 met daar­boven weer­stand voor de AEX op 449 pun­ten (GAP close). Ste­un voor de AEX nu 444 pun­ten met daaron­der 442 als ste­un. Pas als de index door deze twee pun­ten zakt zal de index weer een beroep doen op de sterke 437 – 440 ste­un­zone.

Hourly AEX:
DAX:
Ook de DAX kent een voort­varend begin van de week, de Duitse hoofdin­dex neemt zelfs iets meer winst dan de AEX (1.5%) en ging direct na open­ing op zoek naar de open­ings­gap van woens­dag die tegen de weer­stand van 10.450 pun­ten ligt. Ook de DAX zal deze grens moeten door­breken en de GAP sluiten tot 10.500 pun­ten waar de vol­gende serieuze weer­stand voor de DAX wacht. Aan de onderkant ste­un voor de DAX op 10.365 pun­ten. Hieron­der zien we voor de DAX ste­un rond de 10.200 zone.

Hourly DAX:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.