Beursdagboek Daïm Boscart 4 november 2016, 10:34

...

Uurgrafieken: AEX en DAX testen onderkant van de charts

4 november 2016, 10:34 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Wederom een negatief beeld op de Europese beurzen, zow­el de AEX als de DAX moeten opnieuw inlev­eren. Hier­mee bli­jven de Europese beurzen in lijn met het beeld dat we de afgelopen week hebben gezien. De neer­waartse druk voor de aan­de­len­mark­ten is aanzien­lijk gegroeid. Er zit span­ning in de mark­ten en met de aankomende pres­i­dentsverkiezin­gen in Ameri­ka zal deze onzek­er­heid nog zek­er aan­houden tot vol­gende week. Daar­bij zien we ook op Wall Street dat de trend en het sen­ti­ment naar bene­den zijn gericht. Na het bereiken van de ATH’s zijn de Amerikaanse indices aan het inlev­eren, de Dow Jones heeft van de week zelfs met de 18.000 pun­ten­grens gebro­ken. Kor­tom, het sen­ti­ment is vrij negatief en dit is te merken op de beurzen.

AEX:
De AEX opende van­mor­gen lager en zet de dal­ing in de loop van de mor­gen door. Het speelveld voor de AEX is voor de AEX erg klein gewor­den. Op de uur­chart is goed te zien dat de AEX tussen de 438 en 442 pun­ten ste­un zal moeten vin­den wil de index er nog wat van willen mak­en dit jaar. Een door­braak van de 438 pun­ten is een beves­tig­ing van een negatieve trend op de uur­chart. Weer­stand voor de AEX nu 447 pun­ten waar de onderkant van het oplopende trend­kanaal wacht. Mocht de AEX weer deze oplopende trend her­vat­ten zal de vol­gende weer­stand voor de AEX wacht­en rond de 450 – 452 zone.

Hourly AEX:
DAX:
Voor de DAX zien we op de uur­chart een zijwaarts koersver­loop gedurende de laat­ste maan­den. De index laat een sta­biel koersver­loop zien met als boven­grens de jaar­top van 10.828 en als onder­grens de 10.260 pun­ten­grens. De DAX heeft deze onder­grens nu door­bro­ken en zodoende begint het er ook voor de DAX min­der goed uit te zien. Bij een verder ver­loop naar bene­den komt de 10.200 ste­un in beeld waar­na het beeld op de korte ter­mi­jn voor de DAX negatief wordt. In dat geval kan de index doorza­kken richt­ing de 10.125 en komt uitein­delijk de 10.000 pun­ten in beeld. Weer­stand voor de DAX nu eerst 10.260 pun­ten met daar­boven de 10.300 en 10.375 pun­ten als weer­stand voor de DAX.

Hourly DAX:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.