Beursdagboek Daïm Boscart 1 november 2016, 15:06

...

Uurcharts: Wall Street opent vlak

1 november 2016, 15:06 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 1 / 12 | (0)




De beurzen op Wall Street staan vlak na open­ing nog vlak van­daag. De indices lijken richt­ing te zoeken en schom­me­len nu tussen een kleine plus en een kleine min.

Dow Jones:
Op de uur­grafiek voor de Dow Jones is nog een zijwaartse trend waar te nemen. De Dow Jones bli­jft zoek­ende naar een uit­braak aan de bovenkant (18.250 pun­ten) of aan de onderkant bij 18.000 pun­ten. Momenteel staat de Dow Jones rond de 18.140 pun­ten en hier­mee staat de Dow tussen de weer­stand van 18.160 pun­ten en de ste­un die op 18.100 pun­ten wacht.

Hourly Dow Jones:S&P 500:
De S&P bli­jft een negatief beeld tonen op de uur­grafiek en kan na de meest recente bodem op 2.120 pun­ten niet ver genoeg omhoog om een hogere top neer te zetten dan de voor­gaande top van de S&P. Zodoende valt de S&P weer terug richt­ing de ste­un van 2.124 pun­ten met hieron­der 2.120 als ste­un. Weer­stand voor de S&P nu 2.130 met daar­boven 2.140 als weer­stand voor de S&P 500.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets



...

Uurgrafieken: GAP close voor AEX en DAX.

1 november 2016, 10:24 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Een zeer voort­varende start voor de Europese indices deze mor­gen. De AEX schoot uit de start­blokken en mede door goed ont­van­gen cijfer­nieuws van Shell schoot de AEX van­mor­gen 5 pun­ten omhoog. Ook de DAX begon de dag zeer posi­tief en stond vlak na open­ing zo’n 70 pun­ten hoger. Hier­mee open­den de indices met een GAP op de uur­grafiek, dit wil zeggen dat de open­ingsko­ers van van­mor­gen hoger lag dan de hoog­ste stand van de indices in het laat­ste han­del­su­ur gis­teren.

Naar­mate de ocht­end vordert zien we de beurzen het ver­schil tussen deze twee standen weer in een rap tem­po dicht­en, dit noe­men we een GAP close. Zo stond de AEX rond de klok van 10 zelfs even in de min. Hier­mee geeft de AEX een winst van meer dan een pro­cent weg!

AEX:
Op de uur­chart van de AEX bli­jft de opwaartse trend vanaf half sep­tem­ber geldig. Momenteel zien we dat de AEX de bodem rond de 452 – 453 pun­ten (waar ook het 50-daags gemid­delde op de dag chart wacht) aan het testen is. Hier zal moeten blijken of de opwaartse druk genoeg aan­wezig is om de opwaartse trend te vol­gen. De vol­gende ste­un voor de AEX ligt op de bodem ste­un­li­jn van 449 pun­ten. Uitein­delijk ste­un voor de AEX op 447 pun­ten waar de onderkant van het trend­kanaal wacht. Weer­stand voor de AEX nu eerst 455 pun­ten met daar­boven de wel­bek­ende 458 pun­ten­grens als weer­stand voor de AEX.

Hourly AEX:Dax:
Ook de DAX moest een stap­je terug doen nadat het bij de open­ing omhoog schoot. De Duitse index opende ook met een GAP maar die was weliswaar klein­er dan die van de AEX. De DAX sloot het GAP ook eerder dan de AEX en viel direct terug naar de ste­un­li­jn op 10.640 pun­ten. Hier zien we nu ste­un voor de DAX en de index probeert langza­am aan weer naar een plus toe te werken. De vol­gende ste­un voor de DAX wacht op 10.600 pun­ten met daaron­der ste­un op 10.500 pun­ten. Weer­stand voor de DAX nu eerst 10.710 pun­ten met daar­boven 10.780 als weer­stand voor de DAX.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart

US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.