Beursdagboek Daïm Boscart 28 oktober 2016, 16:37

...

Uurcharts: Dow Jones en S&P 500 testen weerstand

28 oktober 2016, 16:37 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 2 / 12 | (0)




Op Wall Street een andere open­ing dan we in Europa zagen van­mor­gen. De Amerikaanse indices ope­nen van­daag met een kleine plus en testen hier­mee de weer­stand­niveaus die de komende uren voor neer­waartse druk in Ameri­ka kun­nen zor­gen. Vlak na open­ing staat de Dow Jones tegen de weer­stand van 18.240 pun­ten, de S&P 500 test nu de 2.140 weer­stand.

Dow Jones:
Op de uur­grafiek van de Dow Jones is op de korte ter­mi­jn een neer­gaande trend waarneem­baar, na het bereiken van de top eind sep­tem­ber is de index wat ingeza­kt en is de 18.000 grens al even onder vuur genomen. Na een klein her­s­tel is de trend zijwaarts gaan bewe­gen tussen de range van 18.240 en 18.060 pun­ten. Een zijwaarts koersver­loop op de chart kan duiden op een pauze in de trend die ver­vol­gens door kan zetten. Met het testen van de ste­un rond 18.200 pun­ten kan de Dow weer terug­vallen richt­ing de onderkant van de range rond de 18.060 pun­ten. Hieron­der ste­un voor de Dow Jones op de 18.000 grens. Aan de bovenkant dus weer kansen op een uit­braak, de Dow test nu de bovenkant van de trad­in­grange waar­na een omme­keer van de trend op de korte ter­mi­jn kan plaats vin­den. Weer­stand nu eerst dus de bovenkant van de trad­in­grange op 18.240 pun­ten met daar­boven weer­stand voor de Dow op 18.300 pun­ten.

Hourly Dow Jones:S&P 500:
De uur­chart van de S&P 500 laat een ander beeld zien. De S&P zit duidelijk in een neer­waartse trend op de korte ter­mi­jn maar nadert nu wel de bovenkant van de huidi­ge trad­in­grange op 2.140 pun­ten. De eerste ste­un voor de S&P nu 2.130 pun­ten. Indi­en de S&P door deze ste­un zakt zal de vol­gende ste­un voor de index wacht­en op 2.120 met daaron­der de 2.110 als ste­un. Weer­stand voor de S&P nu 2.140 met daar­boven de 2.144 pun­ten­grens als weer­stand.

Hourly S&P:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart,
US Mar­kets


...

Uurgrafieken: AEX en DAX testen onderkant tradingrange

28 oktober 2016, 10:18 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Een tik voor de Europese beurzen van­mor­gen waar de indices vlak na open­ing ver terugvie­len richt­ing de onderkant van de trad­in­grange van de afgelopen peri­ode. Zow­el de AEX als de DAX moesten fors inlev­eren na open­ing waar­door gelijk enkele belan­grijke ste­un­niveaus onder druk kwa­men te staan. De geteste ste­un­niveaus deden echter hun werk waar­door een verdere val van de koersen voor­lop­ig nog uit uit­bli­jft.

AEX:
Op de uur­chart van de AEX bli­jft de sti­j­gende trend op de korte ter­mi­jn geldig, echter beweegt de koers van de AEX zich momenteel richt­ing de onderkant van het trend­kanaal. Na de test van de bovenkant van ditzelfde trend­kanaal eerder deze week (maandag) viel de index in rap tem­po terug richt­ing enkele ste­un­niveaus die met speels gemak wer­den door­bro­ken. Het sen­ti­ment is voor­lop­ig dus nog bear­ish ter­wi­jl de trend omhoog loopt. De AEX is op zoek naar een bodem en de 450 pun­ten ste­un lijkt hier­voor een geschikt punt. Nu dus een test van de 450 pun­ten ste­un, hieron­der ste­un voor de AEX op 449 en 446 pun­ten. Hieron­der wordt het tech­nisch beeld van de AEX somberder en kan de trend omk­eren. Weer­stand voor de AEX nu eerst 453 pun­ten met daar­boven de 455 en 458 pun­ten als weer­stand voor de AEX.

Hourly AEX:DAX:
Ook de uur­grafiek van de DAX laat nog een licht opwaartse trend zijn. De DAX laat een sterk beeld zien in de maand okto­ber waar het een reeks aan hogere bodems noteerde. Dit resul­teerde in een nieuwe jaar­top voor de index die dins­dag werd neergezet. De laat­ste dagen een iets ander beeld voor de DAX, de koers is wat teruggevallen door de weer­stand die de jaar­top met zich mee­bracht. Ook in Duit­s­land wer­den de ste­un­niveaus makke­lijk door­bro­ken en zodoende test de DAX nu de belan­grijke ste­un­grens van 10.600 pun­ten. Hieron­der kan de DAX terug richt­ing de 10.500 ste­un waar het zal moeten gaan bode­men om de opwaartse trend intact te houden. Weer­stand voor de DAX nu eerst 10.640 pun­ten met daar­boven de 10.700 als weer­stand. Mocht­en we weer rond deze niveaus komen zal uitein­delijk de jaar­top rond de 10.820 weer­stand bieden aan de index.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.