Beursdagboek Daïm Boscart 20 oktober 2016, 16:06

...

Uurgrafieken: Dow en S&P testen weerstand

20 oktober 2016, 16:06 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)



Vlak na open­ing zien we ook op Wall Street dat de indices moeite hebben met het vol­gen van het groene pad dat gis­teren is inges­la­gen. De indices zijn tegen de weer­stand­niveaus geëindigd en dit brengt natu­urlijk wat extra neer­waartse druk met zich mee. De komende uren moet dan ook blijken of de indices bij machte zijn door te stoten om zo de weg naar boven weer in te zetten.

In Ameri­ka ver­w­erkt men ook enkele bedri­jf­s­re­sul­tat­en die gis­teren nabeurs wer­den gepub­liceerd en ook vanavond staan er weer bedri­jf­s­ci­jfers op het pro­gram­ma. Onder andere Microsoft en Pay­Pal zullen van­daag naar buiten tre­den met de resul­tat­en over Q3. De huizen­ci­jfers waren in ieder geval posi­tief wat een zetje in de rug is voor de Amerika­nen.

Gis­teren sloot de S&P in de buurt van de 2.140 weer­stand en ook van­daag zien we de index ope­nen rond deze weer­stand. Door de neer­waartse druk van deze weer­stand leunt de S&P 500 nu tegen de 2.136 ste­un­li­jn die onder de recente bodems loopt. Daaron­der ruimte om de vol­gende ste­un van 2.132 op te zoeken alvorens de index opzoek kan naar de 2.120 ste­un. Bij een uit­braak omhoog is er veel ruimte voor de S&P en kan het de weer­stand van 2.150 opzoeken.

Hourly S&P 500:
De Dow Jones opent van­daag rond de 18.200 ste­un en ook hier is het moeil­ijk richt­ing kiezen voor de index. Op de korte ter­mi­jn zien we dat de index een neer­waartse trend vol­gt. De index opende met 18.160 pun­ten pre­cies op de ste­un­li­jn die onder de recente bodems loopt wat voor een kleine oplev­ing zorgde. Een half uur na open­ing zien we dat de Dow Jones de 18.200 grens weer test en nu zelf even boven deze stand staat. Bij een uibraak omhoog ruimte voor de Dow tot 18.240 pun­ten voor de vol­gende weer­stand. Hier­boven weer­stand voor de Dow rond de 18.300 zone. Ste­un voor de Dow nu eerst dus de 18.200 met daaron­der de 18.160 zone waar­na de index kan wegza­kken tot de 18.120 en 18.060 ste­un.

Hourly Dow Jones:

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart

US Mar­kets


...

Uurgrafiek: Brent zakt door het ijs na sterke sessie gisteren

20 oktober 2016, 14:23 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Na de geweldige oplev­ing van de olieko­ersen gis­teren waar de koers van Brent bin­nen een dag meer dan een Dol­lar aan kracht won zien we van­daag een serieuze terug­val van de koers van Brent. De weer­stand bij de top van de olie rond de $53 blijkt dus toch te groot voor Brent en zodoende lev­ert Brent 1.5% in.

Brent kan voor­lop­ig nog niet doorstoten richt­ing de $60 zone en is een halt toegeroepen na het bereiken van de $53 weer­stand. Gedurende de terug­val van de Brent koers van­daag is ook de ste­un van $52.1 ook met speels gemak door­bro­ken en zodoende geldt deze grens nu ook als weer­stand. Ste­un voor de Brent koers nu eerst $51.5 met daaron­der de $51.35 als ste­un voor Brent. Indi­en de koers nog verder zakt kan het weer de $50 zone opzoeken voor ste­un.

Hourly Brent:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


...

Uurgrafieken: AEX breekt uit neerwaarts trendkanaal, DAX op weg naar jaartop

20 oktober 2016, 09:50 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Gis­teren een rustige ocht­end­sessie in Europa. Lat­er op de dag won­nen de indices wat aan kracht en zo kon­den de beurzen wederom wat hoger sluiten. Zodoende kruipen de indices langza­am richt­ing de weer­stand­niveaus die de afgelopen peri­ode al vak­er getest zijn. De AEX is nog maar 3 pun­ten ver­wi­jderd van de 458 grens die door­gang zal moeten ver­schaf­fen voor een uit­braak richt­ing de jaar­top. De DAX is zelfs nog maar 1.3% ver­wi­jderd van de jaar­top die in juli werd neergezet. Kor­tom, indi­en de opwaartse druk aan­houdt kun­nen de indices in Europa ein­delijk weer doorstoten richt­ing de niveaus van eerder dit jaar.

Een event om in de gat­en te houden: Van­mid­dag om 13:45 het rentebesluit van de ECB.

Op de uur­grafiek zien we dat de AEX nu uit het neer­waartse trend kanaal op de korte ter­mi­jn is gebro­ken. Op de mid­del­lange ter­mi­jn zagen we in ver­schil­lende TA’s al dat de trend opwaarts is. De omstandighe­den zijn dus erg bull­ish op het moment. Echter staat de AEX na open­ing nog vrij vlak omdat de index tegen de weer­stand van 455 pun­ten geopend is. Hier­boven weer­stand voor de AEX op de 458 pun­ten grens waar­na de index zou kun­nen doorstoten richt­ing de 462 pun­ten weer­stand. Ste­un voor de AEX momenteel eerst de 453 – 454 zone. Hieron­der ste­un voor de AEX op 450 pun­ten en ver­vol­gens ste­un voor de AEX bij 447 pun­ten.

Hourly AEX:De DAX den­dert dus door richt­ing de hoog­ste top van dit jaar die rond de 10.800 pun­ten staat. Wel eerst weer­stand voor de DAX bij 10.670 pun­ten. Hier­boven ook weer­stand voor de DAX bij de top van de afgelopen maand die op 10.705 pun­ten staat. Ste­un voor de DAX nu 10.635 pun­ten met daaron­der de 10.600 en 10.500 pun­ten als ste­un.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.