Beursdagboek Daïm Boscart 14 oktober 2016, 15:13

...

Ook Wall Street mee in de lift, indices tegen weerstandniveaus

14 oktober 2016, 15:13 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)



Ook op Wall Street opent men zeer voort­varend van­daag. De Amerikaanse indices ope­nen van­daag bij­na een pro­cent­punt hoger. Hier­mee doen de ste­un­niveaus waar men gis­teren in Ameri­ka dicht bij eindigde hun werk naar behoren. Het cijfer­nieuws uit Ameri­ka wordt tot noch toe posi­tief ont­van­gen en de Amerikaanse beurzen vol­gen de Europese beurzen omhoog. Vanavond zal mevrouw Yellen van de FED spreken, naar aan­lei­d­ing van haar speech zullen er weer vra­gen ver­schi­j­nen over het rente­beleid van de FED. Men is bang voor een ver­hoging op de korte ter­mi­jn (decem­ber) en dit kan zijn weer­slag hebben op de wereld­wi­jde aan­de­len­markt.

De S&P 500 index maakt een goede beurt van­daag, de index stond gis­teren erg onder druk stond bij de 2.120 ste­un maar kon vanaf deze ste­un iets opv­eren. Nu zien we de S&P tegen de weer­stand van 2.140 pun­ten staan, hier een serieuze weer­stand voor de S&P. Mocht de index door­breken en een hoger doel zoeken zal de vol­gende weer­stand voor de S&P liggen op 2.150 met daar­boven weer­stand op 2.164. Ste­un voor de S&P nu 2.136 met daaron­der de 2.1202.124 als ste­un.

Hourly S&P 500:
Ook de Nas­daq oogt erg sterk van­daag. Net als de overige indices wereld­wi­jd neemt de Nas­daq afscheid van de niveaus van gis­teren en de index is opzoek naar een hoger koers­doel. De index opende van­daag boven de 5.235 ste­un en kon van­daag verder mee omhoog vanu­it deze posi­tie. Na open­ing staat de index op 5.254 pun­ten, hier­mee staat de Nas­daq dicht tegen de 5.258 weer­stand. Mocht­en de stieren druk bli­jven uitoe­fe­nen kan de Nas­daq doorstoten naar de 5.270 weer­stand en de 5.300 pun­ten. Ste­un voor de Nas­daq nu op 5.235 pun­ten. Hieron­der zien we ste­un voor de Nas­daq op 5.180 pun­ten.

Hourly Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart


...

Uurgrafieken: Ruim speelveld voor AEX, DAX tegen 10.485 weerstand

14 oktober 2016, 09:31 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Gis­teren een rode dag op beurzen, de Europese indices gaven in het begin van de dag veel toe en ston­den op ver­liezen van meer dan 1.5 pro­cent gis­teren. Deze ver­liezen liepen aan het einde van dag iets terug en uitein­delijk sloot de AEX net boven de belan­grijke 445 ste­un, de laat­ste halte voor de 438 ste­un waar het tech­nisch beeld zorg­wekkend wordt.

Van­daag zien we dat de indices wat aan kracht terug win­nen. Na open­ing lopen de Europese beurzen op en kruipen weer richt­ing de niveaus die gis­teren getest wer­den. De AEX staat met 3 plus­pun­ten nu tegen de weer­stand van 448 pun­ten aan. Hier­boven zal de 450 pun­ten een zware weer­stand blijken voor de AEX. Ste­un voor de AEX nu dus 445 pun­ten met daaron­der ruimte tot de 438 pun­ten.

Hourly AEX:
In Duit­s­land een iets ander beeld als bij ons. De Duitse DAX index die gis­teren ook enkele cru­ciale ste­un­niveaus testte staat nu tegen een zware weer­stand van 10.485 pun­ten aan. De index zal deze grens moeten slecht­en wil het de vol­gende weer­stand van 10.550 pun­ten gaan testen. Ste­un voor de DAX nu 10.395 pun­ten met daaron­der ste­un voor de DAX op 10.350 pun­ten.

Hourly DAX:
Verder zien we van­daag dat er nog het een en ander op het pro­gram­ma staat wat weleens voor actie kan gaan zor­gen op de beurzen. In Ameri­ka trapt men het 3e cijfer-kwartaal af met enkele grote jon­gens die hun Q3 cijfers zullen pub­liceren. Daar­naast komen er nog macro-economis­che cijfers uit Europa en Ameri­ka naar buiten van­daag. Aan het einde van de Amerikaanse han­delssessie zal mevrouw Yellen nog een speech geven, al met al reden genoeg om goed op te let­ten van­daag.

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.