Beursdagboek Daïm Boscart 13 oktober 2016, 16:17

...

Wall Street kraakt: DOW door 18.000 steun, S&P leunt op 2.120 steun

13 oktober 2016, 16:17 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Ook de beurzen in Ameri­ka mak­en zich op voor een aan­tal span­nende uren. De Amerikaanse ste­un­li­j­nen begin­nen te krak­en en de Amerikaanse indices testen nu enkele belan­grijke ste­un­niveaus. Zo staat de Dow Jones net onder de 18.000 grens die al enige tijd als betrouw­bare ste­un­grens zijn werk doet. Ook de S&P heeft het lastig, de vorige ste­un­niveaus wer­den met speels gemak door­bro­ken en de index leunt nu op de 2.120 grens.

Het posi­tieve sen­ti­ment in Ameri­ka de afgelopen weken maakt plaats voor onzek­er­heid in angst op de Amerikaanse beurzen. Enerz­i­jds vie­len de cijfers uit Chi­na erg tegen en men ziet dat de wereld­wi­jde economie dus iets aan het teruglopen is. Anderz­i­jds zit men in Ameri­ka nog steeds in de maag met het rentebesluit van de FED, men is bang dat de FED de rente bin­nen afzien­bare tijd zal ver­hogen het­geen zijn effect kan hebben op de wereld­wi­jde economie.

De S&P index doet zodoende van­daag weer een flinke stap terug. Gis­teren sloot de S&P vlak bij de door­gaans zeer sterke ste­un van 2.140 pun­ten maar door het nieuws uit Chi­na en de angst voor de FED werd deze ste­un van­mid­dag met speels gemak door­bro­ken. De S&P valt zodoende terug naar de ste­un op 2.120 pun­ten, hier zal de index snel ste­un moeten vin­den anders zou de index een diepere val kun­nen mak­en richt­ing de 2.080 pun­ten. Weer­stand voor de S&P wacht nu op 2.140 pun­ten met daar­boven weer­stand rond de 2.164 pun­ten.

Hourly S&P 500:
Ook voor de Nas­daq ziet het er somber uit op de uur­grafiek. De tech­nolo­gie-index die het de laat­ste weken zo enorm goed deed wordt nu ook erg hard ger­aakt. Waar men gis­teren sloot rond de 5.235 ste­un had van­daag de 5.200 ste­un moeten bieden om verder ver­val van de index tegen te gaan. Ook deze ste­un werd onmid­del­lijk door­bro­ken en zal nu als weer­stand voor de koers van de Nas­daq gaan dienen. De Nas­daq staat vlak na open­ing op 5.175 pun­ten en daarmee ligt de weg naar de vol­gende ste­un van 5.130 pun­ten voor­lop­ig open.

Hourly Nas­daq:

Kor­tom, span­nende uren op Wall Street waar de grafieken er op het moment zorg­wekkend uitzien. De top­pen die de afgelopen peri­ode wer­den gezet zijn ver uit het zicht ger­aakt en de indices zijn zoek­ende naar een punt wat ste­un kan bieden.

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


...

Uurgrafieken: AEX test 444 steun , Ook DAX op kantelpunt

13 oktober 2016, 10:16 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Van­daag een zeer matige start van de Europese beurzen die direct na open­ing veel moeten inlev­eren. Zoals al eerder gezegd kwa­men enkele ste­un­niveaus de laat­ste dagen zwaar onder druk te staan en van­mor­gen hebben deze het dan ook even begeven.

De AEX moest van­mor­gen fors inlev­eren en bij open­ing kwam de 447 – 448 ste­un direct onder forse druk te staan. De neer­waartse druk was echter sterk aan­wezig waar­na de AEX direct door kon richt­ing de vol­gende ste­un rond de 444 – 445 zone. Momenteel bevin­dt de AEX zich nog in deze zone en de index lijkt hier even op adem te komen. Mocht de index toch verder zakken zien we vol­gende ste­un voor de AEX op 438 pun­ten.

Hourly AEX:

Ook de DAX staat onder zware druk deze mor­gen. De Duitse index die gis­teren ook al een half pro­cent moest inlev­eren staat zodoende bij­na 150 pun­ten lager. De DAX sloot gis­teren af rond de 10.500 ste­un, een punt waar de DAX al meerdere malen opleefde. Van­daag zien we een ander sce­nario, de Duitse index zakt na open­ing gelijk door de 10.500 ste­un en is nu opzoek naar de vol­gende ste­un van 10.375 pun­ten. Hieron­der ruimte voor een dal­ing tot 10.300 pun­ten met daaron­der de 10.235 als ste­un. Weer­stand voor de DAX nu 10.450 pun­ten met daar­boven de 10.500 als weer­stand.

Hourly DAX:
Men test in Europa nu dus weer enkele ste­un­niveaus die de laat­ste tijd van belang zijn gebleken. Bij een verdere dal­ing zouden de Europese indices wel eens een kun­nen begin­nen aan een kracht­met­ing van de onderkant van de trad­in­grange.

Wij bek­ijken dit natu­urlijk met bovengemid­delde inter­esse en waar mogelijk nemen wij posi­ties in via onze ser­vices. Ook lid wor­den? Meld u aan via onze Trader­shop en doe mee met onze ser­vices bij de vol­gende move. https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.