Beursdagboek Daïm Boscart 12 oktober 2016, 15:53

...

Wall Street: S&P tegen 2130 steun, NASDAQ test 5.235 steun

12 oktober 2016, 15:53 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Na de don­der­slag op Wall Street gis­teren zetten de Amerikaanse indices de dal­ing van­mid­dag voor­lop­ig nog door. Direct na open­ing zien we dat zow­el de S&P500 als de Nas­daq een belan­grijke ste­un aan­tikken. Het is dus wacht­en op de notulen van de FED lat­er deze avond om het koersver­loop in Ameri­ka te bepalen.

De S&P 500 index moest gis­teren flink inlev­eren en ook van­daag zien we dat de S&P moeite heeft om zich te her­stellen. Na het neerzetten van enkele nieuwe, hoge top­pen zien we dat de index nu wat moet inlev­eren. Op de korte ter­mi­jn zien we dan ook een serie van lagere top­pen het­geen een teken is van een neer­waartse trend. Daar­naast is er met de dal­ing van gis­teren opnieuw een lagere bodem geno­teerd voor de S&P index.

Vlak na open­ing staat de S&P rond de eerste serieuze ste­un van 2.130 pun­ten. Indi­en de neer­waartse druk voortzet is het vol­gende doel voor de S&P de vol­gende ste­un van 2.120 pun­ten met daaron­der ste­un op 2.100 pun­ten. Weer­stand voor de S&P 500 nu 2.144 pun­ten met daar­boven 2.160 pun­ten.

Hourly S&P500:
Ook de Nas­daq opent lager van­daag. De index die het de laat­ste tijd uit­zon­der­lijk­goed deed maar gis­teren erg veel moest toegeven staat vlak na open­ing op 5.235 pun­ten. Hier­mee test de index gelijk de ste­un van 5.235 pun­ten, mocht de neer­waartse druk aan­houden kan het net als gis­teren wel eens flink omlaag bij de Nas­daq. De vol­gende serieuze ste­un voor de Nas­daq wacht op 5.170 pun­ten. Weer­stand voor de Nas­daq nu 5.255 pun­ten met daar­boven 5.270 pun­ten.

Hourly Nas­daq:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


...

Uurgrafieken: AEX vindt steun op 451 , DAX in gevecht met 10.560 steun

12 oktober 2016, 11:09 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Na de flinke dal­ing op de Europese beurzen aan het einde van de han­dels­dag gis­teren ogen de beurzen mat van­daag. De indices staan nog vrij vlak en men is de nieuwe niveaus weer aan het testen. In Ameri­ka moesten de grote indices zelfs meer dan een pro­cent inlev­eren en zodoende is het sen­ti­ment op de beurzen negatief.

AEX
Gezien de uur­grafiek van de AEX over de afgelopen maand zien we dat de sterke ste­un van 452 pun­ten, die de hele maand okto­ber al zeer goed werk heeft ver­richt, gis­teren toch werd door­bro­ken. Dit punt geldt nu als weer­stand en de AEX zal voor­lop­ig haar best moeten doen om dit punt te door­breken. Ste­un voor de AEX eerst op 451 pun­ten waar de lijn onder de bodems uitkomt, daaron­der ligt veel ruimte voor een dal­ing richt­ing de 447 pun­ten.

Hourly AEX:
DAX
Voor de DAX een soort­gelijk sce­nario op het moment. De Duitse aan­de­lenin­dex staat net als de AEX op een kleine plus na het testen van de eerste serieuze ste­un na de dal­ing van gis­teren. De lijn onder de bodems komt samen met een andere duidelijke ste­un­li­jn uit op 10.560 pun­ten, hier dan ook de eerste serieuze ste­un voor de DAX. Bij een verdere dal­ing ste­un voor de DAX op 10.500 en lat­er op 10.430 pun­ten. Weer­stand voor de DAX nu 10.640 pun­ten met daar­boven de 10.700 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.