Beursdagboek Daïm Boscart 18 oktober 2016, 10:05

...

Uurgrafieken: AEX test bovenkant trendkanaal, DAX ook tegen weerstmad

18 oktober 2016, 10:05 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Van­daag een voort­varende start in Europa, de Europese beurzen mak­en de ver­liezen van gis­teren weer goed en doen hier nog een schep­je bovenop. De AEX staat een dikke 4 pun­ten hoger en staat daarmee tegen de 452 weer­stand.
Op de uur­grafiek van de AEX is te zien dat de index op de korte ter­mi­jn in een neer­waartse trend is belandt. Vanaf begin okto­ber zien we een opeen­vol­ging van lagere top­pen en diepere bodems. Met de sti­jging van van­daag test de AEX de bovenkant van het trend­kanaal op 452.6 pun­ten. Bij het door­breken van deze weer­stand kan er een omme­keer van de trend op de korte ter­mi­jn plaatsvin­den en kan de AEX eerst richt­ing de 455 pun­ten met daar­boven de 458 pun­ten als weer­stand. Indi­en de weer­stand zijn werk doet en de AEX weer terug naar bene­den dirigeert kan de index weer terug naar de 450 ste­un met daaron­der de 447 ste­un als doel.

Hourly AEX:
Ook de DAX heeft van­daag koers naar boven ingezet. De index eindigde gis­teren op de 10.500 ste­un en dus was het inter­es­sant om te zien wat de index van­daag zou doen. We zien dat de ste­un zijn werk naar behoren heeft gedaan en in de loop van de mor­gen wint de index aan kracht. De koers van de DAX staat op het moment van schri­jven op 10.585 pun­ten. Hier­mee staat ook de DAX tegen een zware weer­stand, bij het door­breken van deze weer­stand kan de DAX opzoek naar de weer­stand van 10.650 pun­ten. Hier­boven kan de DAX doorstoten naar de top van vorige maand op 10.705 pun­ten. Ste­un voor de DAX nu 10.550 pun­ten met hieron­der dus de 10.500 ste­un.

Hourly DAX:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.