Beursdagboek Daïm Boscart 26 oktober 2016, 15:51

...

Uurcharts: Dow en S&P richting belangrijke steunniveaus

26 oktober 2016, 15:51 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Vlak na de open­ing van Wall Street zien we dat zow­el de Dow Jones als de S&P 500 de weg richt­ing enkele belan­grijke ste­un­niveus zijn inges­la­gen. De indices ver­w­erken al het cijfer­nieuws van de laat­ste dagen en waar de verwachtin­gen vorige week vee­lal dik wer­den overtrof­fen zien we nu toch wat vak­er dat de bedri­jf­s­re­sul­tat­en in de buurt komen van de verwachtin­gen of zelfs min­der zijn.

Vlak na open­ing staat de Dow Jones met 90 pun­ten lager op 18.080 pun­ten, hier­mee heeft de 18.200 weer­stand die de Dow onlangs bereik­te zijn werk naar behoren gedaan. De index staat weer 120 pun­ten van deze weer­stand ver­wi­jderd en de Dow Jones beweegt langza­am weer richt­ing de 18.000 pun­ten grens waar ste­un voor de index wacht. Al zal de Dow Jones dan wel eerst de ste­un op 18.060 pun­ten moeten door­breken. Weer­stand voor de Dow Jones nu eerst 18.105 pun­ten voor­dat de Dow Jones weer terug kan richt­ing de 18.200 weer­stand.

Hourly Dow Jones:

Op de uur­grafiek van de S&P 500 is een duidelijke uptrend waar te nemen op de korte ter­mi­jn. Echter, de S&P 500 is na de min­dere dag van gis­teren en de matige start van van­daag door de onderkant van het trend­kanaal op de korte ter­mi­jn gebro­ken. De index zette een diepere bodem neer en onder­vond daar­na weer­stand bij de lijn die eerst als onderkant van het trend­kanaal fungeerde. Ook van­daag dus een min­dere start voor de S&P en zodoende beweegt de index in de tegen­overgestelde richt­ing als die van de trend op de korte ter­mi­jn. Weer­stand voor de S&P nu eerst 2.131 pun­ten met daar­boven de 2.134 en 2.140 grens als weer­stand voor de S&P 500. Ste­un voor de S&P wacht nu op 2.124 pun­ten met daaron­der de 2.120 als ste­un voor de S&P.

Hourly S&P 500:

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


...

Uurgrafiek Brent: Olie zakt door de $50

26 oktober 2016, 14:44 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Wederom een zeer volatiele sessie voor Brent olie, de koers van Brent schom­melt heen en weer de laat­ste tijd maar op de uur­grafiek lijkt Brent richt­ing te hebben gekozen. De korte ter­mi­jn trend van Brent is gedraaid naar bene­den (down­trend) en de pri­js van Brent is zelfs de $50 dol­lar ste­un gepasseerd. Zodoende ziet de koers van Bent olie er zwak uit en kan men op zoek naar een nieuw, lager koers­doel waarschi­jn­lijk rond de $48-$49.

Op de uur­grafiek van Brent is te zien dat er een mooie aan­loop is geweest voor­dat de omme­keer van de trend plaats vond. Een opwaarts sen­ti­ment vorige maand heeft de pri­jzen van Brent doen opv­eren tot de weer­stand ron­dom de voor­lop­ige top van ongeveer $53-$54. Hier­na zien de dat de koers van Brent zich zijwaarts heeft bewogen alvorens de trend is omge­keerd naar een down­trend de afgelopen peri­ode. Na het twee maal testen van de bovenkant van het trend­kanaal valt Brent dus behoor­lijk terug.

Ste­un voor Brent nu $49.75 , hieron­der ste­un voor de Brent koers op $48.5 en $48. Weer­stand voor Brent nu eerst $50 met daar­boven de $51.35 en $51.5 als weer­stand voor Brent. Aan de bovenkant van dit jaar wacht­en de jaar­top­pen van Brent die uitkomen rond de $53.

Hourly Brent:
Met vrien­delijke groet,


Daïm Boscart
US Mar­kets


...

Uurgrafieken: AEX valt terug naar 454, DAX glijdt weg van jaartop

26 oktober 2016, 10:56 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Na het bereiken van de niveaus rond de jaar­top­pen werd het gis­teren al duidelijk dat de stieren op de aan­de­len­mark­ten wat zwakker wer­den. De neer­waartse druk die alti­jd ver­schi­jnt bij zulke top­pen nam de over­hand en duwde de Europese indices gis­teren aan het einde van de sessie in het rood. Zodoende kon de AEX geen goed ver­volg geven aan de hosan­na stem­ming van­wege de 5 groene can­dles op rij en de DAX kon de jaar­top niet verder aan­scher­pen. De jaar­top voor de DAX bli­jft vooral­snog dus op 10.827 pun­ten staan.

De AEX ging gelijk van­daag op zoek naar de 458 ste­un die voorheen als weer­stand een zeer stugge grens bleek te zijn. Als ste­un wil de 458 zijn werk nog niet doen want vlak na open­ing begaf de 458 ste­un het en kon de AEX op zoek naar een lager koers­doel. Aan­vanke­lijk bleek dit de 456 ste­un te zijn maar de koers van de AEX con­solideerde pas rond de 454 pun­ten ste­un.

Op de korte ter­mi­jn nog wel een uptrend voor de AEX maar na het testen van de bovenkant van het trend­kanaal op de korte ter­mi­jn is de index behoor­lijk (lees bij­na 10 pun­ten) terug gevallen. Ste­un voor de AEX nu dus eerst op 454 pun­ten, hieron­der ste­un voor de AEX op 450 pun­ten met daaron­der 447 pun­ten als ste­un voor de AEX. Weer­stand voor de AEX nu weer de 458 met daar­boven 460 en 463 pun­ten als weer­stand.

Hourly AEX:Ook de DAX zit in een uptrend op de korte ter­mi­jn. De Frank­furter hoofdin­dex heeft met het neerzetten van een nieuwe jaar­top op 10.827 pun­ten weer een nieuwe jaar­top neergezet. Hier wachtte ook de bovenkant van het trend­kanaal voor de DAX. Bij het bereiken van deze weer­stand heeft ook de DAX fors moeten inlev­eren en de DAX is terug gevallen naar 10.680 pun­ten. Hieron­der ste­un voor de DAX op de 10.600 lijn met daaron­der 10.500 als ste­un. Weer­stand voor de DAX nu eerst de lijn boven de top­pen op 10.710 pun­ten met daar­boven de jaar­top rond de 10.800 pun­ten als weer­stand.

Hourly DAX:

Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.