Beursdagboek Daïm Boscart 3 november 2016, 15:09

...

Uurcharts: Wall Street lijkt rijp voor correctie

3 november 2016, 15:09 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Na de dal­ing gis­teren op Wall Street begint het er echt op te lijken dat men in Ameri­ka op Wall Street klaar is om een stap­je terug te doen. Na het bereiken van de Highs in augus­tus zien we de Amerikaanse indices in een cor­rec­tiemodus zit­ten die de indices terug drin­gen naar enkele belan­grijke ste­un­niveaus. Gis­teren begon het dan ook te krak­en op Wall Street en men kon de boel in Ameri­ka niet meer voor sluit repar­eren en zodoende sloten zow­el de Dow Jones als de S&P onder een belan­grijke ste­un die nu als weer­stand zal dienen voor de indices. Dit was de eerste keer in

Dow Jones:
De Dow Jones is met de dal­ing van gis­teren ruim onder de 18.000 ste­un­grens geëindigd. Intra­day zagen we de afgelopen peri­ode al eerder enkele tests” van de 18.000 ste­un­li­jn maar gis­teren sloot de index voor het eerst sinds juli onder deze ste­un. Dit geeft het bear­ish beeld op de korte ter­mi­jn van de index extra kracht. Vanaf het bereiken van de jaar­top in juli zien we dat de Dow Jones een dal­ende driehoek heeft gevor­md op de uur­chart. Nu de index door de onder­grens van dit patroon is geza­kt lijkt het erop dat de Dow zich kan gaan opmak­en voor een cor­rec­tie richt­ing de 17.420 pun­ten. Echter zal de Dow dan wel eerst moeten afreke­nen met enkele ste­un­niveaus zoals de 17.960 ste­un en daaron­der de 17.800 ste­un.
Mocht de ste­un­li­jn op 17.960 pun­ten de index van genoeg opwaartse druk voorzien kan de Dow opzoek naar de eerste weer­stand op 18.000 pun­ten met daar­boven de 18.040 als weer­stand voor de Dow.

Hourly Dow Jones:S&P 500:
Voor de S&P 500 ook een negatief beeld op de kor­te­ter­mi­jn­grafiek. De uur­chart van de S&P laat zien dat ook de S&P in een neer­gaande trend zit waar­bij het door de ste­un van 2.100 is geza­kt. Ook voor de S&P geldt dat dit een belan­grijk punt is op de uur­chart van de S&P. Ook de S&P heeft sinds juli niet lager ges­taan en het breken van deze ste­un kan een verdere val voor de index inlu­iden. De vol­gende ste­un voor de S&P ligt voor­lop­ig op 2.084 pun­ten met hieron­der de 2.060 als ste­un voor de S&P. Weer­stand voor de S&P nu eerst 2.100 met daar­boven 2.110 en 2.120 als weer­stand voor de index.

Hourly S&P:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets




...

Uurgrafieken: AEX moet richting kiezen, DAX op belangrijke steun

3 november 2016, 10:35 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Vergeleken met de andere han­dels­da­gen deze week zien we van­daag een tamme open­ing van de beurzen in Europa. Zo staat de DAX nage­noeg vlak en zien we dat de AEX 2 pun­ten plust. Op het Dam­rak gaat het iets beter dan in Duit­s­land door de goede presta­ties van twee van de sterk­houd­ers van de AEX. ING prof­i­teert van­daag van goed cijfer nieuws ter­wi­jl Shell weer wat hoger staat na de posi­tieve cijfers van eerder deze week. Samen tellen deze twee fond­sen voor meer dan een kwart mee in de com­posi­tie van de AEX. Dan was er nog het rentebesluit van de FED gis­teren, hier gebeurde in afwacht­ing op de verkiezin­gen in Ameri­ka vol­gende week nog niks wat in de lijn der verwachtin­gen lag.

AEX:
De AEX is op een belan­grijk punt aangekomen, de mooie uptrend van de afgelopen weken is gebro­ken en indi­en de index niet weet te bode­men rond de close van gis­teren kan de AEX in moeil­ijkhe­den komen. We zien nu dat de AEX zoek­ende is tussen de 447 weer­stand en 443 ste­un. Het breken van de weer­stand kan een ver­volg van de uptrend beteke­nen ter­wi­jl het breken met de ste­un op 443 pun­ten een inlei­d­ing kan zijn van een omme­keer van de trend. Onder de 443 ste­un wacht er ste­un voor de index op 440 pun­ten waar­na de 438 zone ste­un kan bieden aan de koers van de AEX. Weer­stand nu dus eerst 447 met daar­boven weer­stand rond de 450 – 452 zone.

Hourly AEX:

DAX:
De Duitse DAX staat nage­noeg gelijk en bli­jft hier­mee dicht bij de eerste ste­un voor de index die rond de 10.360 pun­ten wacht. Op de uur­chart is te zien dat de DAX de afgelopen 3 maan­den een redelijk opgaand/​zijwaarts koersver­loop heeft gehad. Hier­bij zien we als onder­grens deze 10.360 ste­un­li­jn ter­wi­jl aan de bovenkant uitsch­i­eters waren tot de jaar­top van 10.828 pun­ten. Nu de DAX weer rond de ste­un­li­jn van 10.360 pun­ten staat is het afwacht­en of de opwaartse druk weer kan wor­den opgevo­erd. Indi­en dit niet lukt kan de DAX terug­vallen richt­ing de 10.260 pun­ten waar een nieuwe belan­grijke ste­un­li­jn wacht voor de DAX. Aan de bovenkant nu weer­stand voor de DAX bij 10.450 pun­ten met 10.520 als vol­gende weer­stand voor de DAX.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.