Beursdagboek Daïm Boscart 2 november 2016, 10:19

...

Uurgrafieken: Steunniveaus Europa doorbroken

2 november 2016, 10:19 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Waar de AEX en de DAX gis­teren met een GAP UP open­den zien we van­daag een totaal tegen­overgesteld beeld. Bei­de indices ope­nen met een GAP aan de onderkant van de koersen. Gis­teren werd het GAP snel weer ges­loten en was er verder weinig reden tot vreugde of paniek op de Europese beurzen. Van­daag zien we echter een ander beeld, de neer­waartse druk bli­jft nadrukke­lijk aan­wezig en de indices begin­nen nu enkele zeer belan­grijke ste­un­niveaus onder druk te zetten.

AEX:
Op de uur­grafiek van de AEX zien we nu dat de opwaartse trend defin­i­tief is door­bro­ken. Na het bereiken van de 463 weer­stand aan de bovenkant van de trend viel de AEX terug tot de onderkant van de huidi­ge trend op 449 pun­ten. Door de GAP down open­ing van van­mor­gen zien we dat de AEX de onderkant van het trend­kanaal direct onder ferme druk zette en deze ste­un kon de AEX dan ook niet opvan­gen. Een bear­ish beeld op de uur­grafiek dus nu. Momenteel zien we dat de AEX een vol­gende ste­un op 445 pun­ten aan het testen is, hieron­der ste­un voor de AEX op 442 en 438 pun­ten. Weer­stand voor de AEX nu 447 pun­ten met daar­boven de 450 pun­ten als weerstand.

Hourly AEX:DAX:
Ook de DAX valt met de GAP down open­ing buiten de trad­in­grange van de maand okto­ber. Gedurende de maand okto­ber bleef de DAX boven de sterke 10.450 pun­ten ste­un staan. Met de open­ing van van­daag opende de DAX direct onder deze koers en de DAX zal nu eerst moeten proberen weer boven deze 10.450 pun­ten (die nu als weer­stand dient) te ger­ak­en alvorens de index weer richt­ing de jaar­top­pen kan bewe­gen. Ste­un voor de DAX nu op 10.375 pun­ten met daaron­der de 10.300 als ste­un voor de DAX.

Hourly DAX:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.