Beursdagboek Daïm Boscart 6 januari 2017, 10:35

...

Uurfrafieken: Europa wederom vlak in afwachting werkgelegenheidscijfers VS

6 januari 2017, 10:35 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De beurzen staan van­daag na open­ing wederom vlak. Het lijkt erop dat de ogen in Europa weer gericht zijn op Wall Street nu de beurzen daar de All Time High niveaus naderen. De Dow Jones en de S&P vie­len gis­teren na open­ing hard terug om ver­vol­gens de bek­ende ste­un­zones rond de 19.900 en 2.270 pun­ten weer op te zoeken. Het bli­jft er dus om span­nen in Ameri­ka en dit heeft vanzelf­sprek­end zijn weer­slag op de Europese beurzen. Indi­en de Amerika­nen erin sla­gen om uit te breken zal Europa waarschi­jn­lijk vol­gen en kun­nen we terug naar de top­pen van 2015. In de tussen­ti­jd zien we een wederom een con­sol­i­datie in de uptrend voor zow­el de AEX als de DAX. Deze con­sol­i­datie van het koersver­loop ken­nen we van de decem­ber­maand waarin de con­solid­erende fas­es telkens uitliepen op een opwaartse door­braak. Gezien het huidi­ge sen­ti­ment en de trend van de mark­ten verwacht ik opnieuw een dergelijk sce­nario.

AEX
De AEX bli­jft met de huidi­ge koer­sniveaus schom­me­len in de zijwaartse range van 486488,4 pun­ten. Aan de bovenkant van deze range zien we weer­stand van de GAP­down open­ing van augus­tus 2015 die de AEX koers vooral­snog in bed­wang houdt. Aan de onderkant nu ste­un van de ste­un­li­jn rond de 486486,5. Het is voor de tweede keer sinds de decem­ber ral­ly dat de AEX zich in een dergelijke zijwaartse fase bevin­dt. Met de dal­ing van deze mor­gen wordt de onderkant van deze range wederom onder druk gezet. Aan de bovenkant wordt de weer­stand ver­sterkt door de oplopende lijn onder de decem­ber bodems die neer­waarts is gekruist door de koers van de index. Aan de andere kant zien we een lijn onder de meest recente bodems die de 484 – 486 zone nadert. De komende uren zal blijken hoe we deze han­del­sweek zullen ver­lat­en en hoe de beurzen vol­gende week weer verder kun­nen.

Voor meer tech­nis­che achter­grond infor­matie over de AEX en haar fond­sen kunt u ook terecht bij mijn dagelijkse voor­beurs TA: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159870​-​t​a​-​a​e​x​-​c​o​n​s​o​l​i​d​e​e​r​t​-​r​o​n​d-487 – 488-punten-philips-kan-herstellen.html

Hourly AEX:
DAX
Naast de AEX bevin­dt ook de DAX zich in een zijwaartse fase. De Duitse hoofdin­dex stoot zich tegen de weer­stand­zone van 11.58511.600 pun­ten. Aan de onderkant nu ste­un voor de Duitse index rond de 11.50011.535 pun­ten. Ook voor de DAX geldt dat het de tweede keer is dat de Duit­sers zich in deze fase bevin­den sinds de ral­ly in decem­ber is begonnen. Het sen­ti­ment bli­jft up en indi­en de ste­un­li­j­nen rond de 11.53511.500 pun­ten zijn werk doen zullen we snel weer een test van de 11.58511.600 pun­ten zien. Ook in Duit­s­land nog even afwacht­en dus..

Hourly DAX:
Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.