Beursdagboek Daïm Boscart 23 januari 2017, 16:10

...

Vlakke opening Wall Street biedt hoop

23 januari 2017, 16:10 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen gaan van­daag een stuk voort­varen­der van start dan de beurzen in Europa van­mor­gen lieten zien. De beurzen ope­nen vrij vlak en wis­se­len kleine plus­jes af met kleine min­nen. Hier­mee lijkt het erop dat de beurzen op Wall Street de ste­un­li­j­nen respecteren en de weg omhoog die vri­jdag werd inges­la­gen willen ver­vol­gen.

Dow Jones
De Dow Jones viel afgelopen don­derdag behoor­lijk terug en zette hier­mee de ste­un­zone rond de 19.75019.800 pun­ten serieus onder druk. De index viel zelfs even terug tot onder deze ste­un­zone waarmee de indruk werd gewekt dat de Dow Jones klaar was voor een kleine tijdelijke cor­rec­tie. De index wist ver­vol­gens knap te her­stellen (afgelopen vri­jdag) waarmee de Dow Jones weer boven de 19.800 pun­ten wist te sluiten. Dit lijkt voor­lop­ig dan ook de tijdelijke uit­vals­ba­sis voor de Dow Jones te wor­den van waaruit de index weer de 19.900 en uitein­delijk de 20.000 pun­ten­grens kan gaan opzoeken. Op de dag­grafiek van de Dow Jones is goed te zien dat er een sterke ste­un­zone voor de index is gevor­md rond de 19.750 — 18.000 pun­ten: de hor­i­zon­tale ste­un en de oplopende ste­un­li­jn onder de recente bodems komen hier samen. Bij een dal­ing onder deze ste­un­zone zal de index in moeil­ijkhe­den komen en kan de index op ter­mi­jn terug­vallen tot 19.40019.500 pun­ten.

Dai­ly Dow Jones:S&P 500
Ook de S&P 500 laat bij open­ing weinig veran­der­ing zien, een kleine min van zo’n drie pun­ten brengt de index weer terug richt­ing de 2.265 ste­un­li­jn waar de index de afgelopen peri­ode al vak­er ste­un heeft gevon­den. Rond deze ste­un­zone zal de opwaartse druk weer wor­den opgevo­erd en kan men zich weer richt­en op het slecht­en van de weer­stand­szone rond de 2.277 pun­ten waar­na de jaar­top van 2.282 pun­ten weer in beeld komt. Mocht de index verder doorza­kken zullen er ste­un­li­j­nen wacht­en rond de 2.260 en 2.250 pun­ten.

De sleu­tel voor suc­ces op Wall Street bli­jft in mijn ogen bij de Dow Jones liggen. De index beweegt al zeven weken bin­nen een marge van 1% en de druk bin­nen deze range loopt op. Bij een uit­braak aan de bovenkant kan de index wel eens voor een grote beweg­ing op de inter­na­tionale aan­de­len­mark­ten gaan zor­gen waar men in Europa ook toe is aan duidelijke richt­ing.

Hourly S&P 500: Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: AEX in de min

23 januari 2017, 10:48 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen vallen na open­ing terug tot enkele ste­un­niveaus waar de indices de onderkant van de trad­in­grange van de afgelopen weken testen. Bij open­ing vie­len de beurzen hard terug waar­bij er min­nen van een pro­cent op de bor­den ver­sch­enen. De AEX viel terug tot de Day-Low van 481,3 pun­ten waar de index voor­lop­ig ste­un heeft gevon­den ter­wi­jl de DAX zich vast heeft weten te klam­p­en aan de 11.500 ste­un. Hier wordt nu het spel van ste­un en weer­stand gespeeld. De opwaartse druk ron­dom de ste­un­niveaus zal de koersen weer moeten doen lat­en aantrekken willen de beurzen het opwaartse poten­tieel voor deze week in stand houden.

AEX
De AEX index viel zoals gezegd diep terug van­mor­gen waar­bij de index de ste­un­zone van 480 – 481 flink onder druk zette. Voor­lop­ig houdt deze ste­un­zone de dal­ing in toom maar bij een verdere dal­ing van­daag moeten we met name de 480 ste­un in de gat­en houden. Bij een dal­ing onder deze ste­un­li­jn zal het tech­nisch beeld voor de index op de korte ter­mi­jn omslaan. In dat geval zal de focus voor de AEX aan de onderkant liggen waar de vol­gende ste­un­niveaus wacht­en rond de 475, 466 en 458 pun­ten. Mijn verwacht­ing is echter dat de genoemde ste­un­niveaus hun werk zullen gaan doen en de AEX weer richt­ing de bovenkant van de trad­in­grange zullen gaan lei­den. Het eerste doel voor de AEX zal de 485 – 486 zone zijn waar­na de index de 488 – 490 weer­stand kan gaan opzoeken. Voor­lop­ig bli­jven we ons dus richt­en op de niveaus aan de bovenkant van het speelveld waar zow­el de AEX als enkele zware aan­de­len bin­nen de index nu leunen op enkele bepal­ende ste­un­niveaus.

Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.