Beursdagboek Daïm Boscart 19 januari 2017, 16:33

...

Uurcharts: Wall Street opent licht lager

19 januari 2017, 16:33 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen ope­nen van­daag lager en kun­nen het goede voor­beeld van Europa aan het eind van de mid­dag niet vol­gen. Naar aan­lei­d­ing van de ECB speech van Draghi trokken de Europese beurzen weer wat aan maar deze plussen verd­wi­j­nen inmid­dels ook weer van de bor­den. De mark­ten bli­jven dus aardig onzek­er ogen op Wall Street zien we met name de hoofdin­dex genaamd de Dow Jones in moeil­ijkhe­den komen.


Dow Jones
De afgelopen zes weken zien we de Dow Jones al bin­nen een range van 1% bewe­gen. De index wist begin decem­ber de 19.800 grens te door­breken waar­na het vol­gende doel voor de index lag rond de 20.000 pun­ten. Het blijkt de afgelopen weken een zeer lastige opgave voor de Dow Jones om de 20.000 grens te passeren en met de dal­ing van de afgelopen dagen zijn de ver­houdin­gen voor de Dow Jones op scherp gezet. Intra­day heeft de Dow Jones de afgelopen weken al meerdere malen de 19.800 getest en ook gis­teren was deze ste­un­grens aan de beurt. Elke neer­waartse door­braak wordt voor­lop­ig nog opgevan­gen door de vol­gende ste­un­li­jn rond de 19.750 pun­ten maar het moge duidelijk zijn dat het begint te krak­en op Wall Street. Ook van­daag duikt de Dow Jones na open­ing door de 19.800 pun­ten. Het is voor de DJ van belang dat de koers van­daag niet onder de 19.750 pun­ten zakt aangezien het tech­nisch beeld voor de Dow Jones hieron­der zal ver­slechteren. Bij een dal­ing onder de 19.750 ligt het vol­gende doel voor de index rond de 19.500 pun­ten waar­na het 50-MA rond de 19.450 pun­ten in beeld komt. Weer­stand voor de Dow Jones nu eerst 19.900 pun­ten waar­na de 20.000 pun­ten weer in beeld zal komen.

Hourly Dow Jones:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.