Beursdagboek Daïm Boscart 13 januari 2017, 12:50

...

Uurgrafieken: Europa herstelt na matig slot donderdag

13 januari 2017, 12:50 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Bij de open­ing van Wall Street gis­teren vie­len de beurzen toch wel diep terug, de mark­ten ver­w­erk­ten de Speech van Don­ald Trump afgelopen woens­dag en het sen­ti­ment was toch vrij negatief. Bij open­ing vie­len enkele bepal­ende indices bij­na een pro­cent terug waarmee enkele ste­un­niveaus onder druk kwa­men te staan. Na het testen van deze ste­un­niveaus her­stelde de mark­ten knap en krabbelde de beurzen weer op en aan het einde van de dag ston­den de beurzen weer mid­den in de vertrouwde ranges van de afgelopen weken. Zodoende staat de Dow Jones weer rond de 19.900 pun­ten, zien we de S&P weer nabij de 2.270 pun­ten en de AEX en DAX op respec­tievelijk 486 en 11.585 pun­ten. Kor­tom, weinig aan de hand voor­lop­ig.

AEX
Door het sterke slot van Wall Street gis­ter­e­navond zagen we de AEX van­mor­gen sterk ope­nen. De index stond bij open­ing direct twee pun­ten hoger waar­na de index haar winst gedurende de dag rustig opbouwt. Rond lunchti­jd zien we de AEX zo’n 3,5 punt hoger noteren op 486,5 pun­ten. Hier­mee staat de index weer boven de 485 — 486 ste­un­li­jn die de index weer richt­ing de weer­stand­szone van 488 – 490 pun­ten kan begelei­den. Op de uur­chart bli­jft het sen­ti­ment Bull­ish, de mark­ten index bli­jft bin­nen de cono­li­datiezone die is ontstaan bin­nen de huidi­ge uptrend. Van­mid­dag komen de eerste grote jon­gens uit de VS met Q4 cijfers en zal Wall Street haar deuren weer ope­nen. De futures staan er mooi voor en bij een opwaartse beweg­ing op Wall Street kun­nen we van­daag wel eens de laat­ste weer­stand­sniveaus gaan testen. Aan de onderkant nu ste­un voor de AEX rond de 485 – 486 pun­ten met daaron­der de 483 als ste­un voor de index. Hieron­der wacht de ste­un­zone van 480 — 481 pun­ten waar de AEX haar laat­ste bodem heeft gevor­md. Een dal­ing onder deze 480 pun­ten­zone is een eerste aanzet tot een draai van de huidi­ge trend.

Voor meer tech­nis­che infor­matie over de AEX zie ook mijn voor­beurs ocht­end TA:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159876​-​t​a​-​c​o​r​r​e​c​t​i​e​v​e​-​b​e​w​e​g​i​n​g​-​a​a​n​d​e​l​e​n​m​a​r​k​t​e​n​-​l​o​n​g​k​a​n​s​-​r​e​l​x​.html

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX oogt sterk van­daag. De Duitse hoofdin­dex laat een knap her­s­tel zien nadat de koers gis­teren door de 11.500 ste­un viel. Voor het einde van de sessie wist de DAX nog boven de ste­un­zone van 11.500 — 11.520 te sluiten waar­na de index het her­s­tel van­daag knap doorzet. Met een plus van dik 60 pun­ten is de index nu in de weer­stand­zone van 11.585 — 11.606 pun­ten belandt. Bij een verdere koerssti­jging zal de DAX weer een poging wagen de vol­gende weer­stand van 11.685 pun­ten te testen waar­na het vol­gende doel 11.750 pun­ten zal zijn. Op de uur­chart is goed te zien dat de 11.606 weer­stand een serieuze opgave is voor de DAX. Slechts een keer wist de DAX deze weer­stand achter zich te lat­en de afgelopen weken. De dal­ing die hierop vol­gde zette de index dus zwaar onder druk gis­teren, extra aan­dacht voor de DAX dus rond dit niveau.

Hourly DAX:Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.