Beursdagboek Daïm Boscart 12 januari 2017, 17:02

...

Uurcharts: Wall Street verwerkt teleurstelling speech Trump

12 januari 2017, 17:02 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Waar de beurzen in Ameri­ka gis­teren nog relatief hoog sloten vallen de beurzen van­daag terug. Beleg­gers hebben de woor­den van Trump ver­w­erkt en het sen­ti­ment is negatief, vooral het gebrek aan infor­matie met betrekking tot de toekom­st­plan­nen van de aankomende pres­i­dent wekt teleurstelling onder beleg­gers. Direct na open­ing vallen de beurzen weg van de beoogde koers­doe­len en zetten zo diverse ste­un­niveaus serieus onder druk.

Dow Jones
De Dow Jones heeft het zwaar te ver­duren bij de open­ing van Wall Street, de index valt zo’n 150 pun­ten terug en noteert daarmee rond de 19.800 pun­ten. Deze 19.800 pun­ten­grens geldt de afgelopen weken als belan­grijke ste­un­zone voor de index aangezien hier de onderkant van de trad­in­grange ligt. Deze trad­in­grange van de afgelopen twee weken is ontstaan toen de Dow Jones de 19.800 pun­ten grens wist te slecht­en en zo opzoek ging naar de 20.000 pun­ten­grens waar de index zich nu al meerdere malen prob­le­men mee heeft gehad. Nu de onderkant van de trad­in­grange in het ged­ing komt breekt er wederom een cru­ci­aal hoofd­stuk aan in het zijwaartse koersver­loop van de afgelopen weken. Bij een neer­waartse door­braak van deze 19.800 grens komt de uptrend van de afgelopen peri­ode in gevaar en zou de Dow Jones terug kun­nen vallen tot een lager niveau met een draai van de trend als gevolg. Ste­un voor de Dow Jones nu dus eerst 19.800 pun­ten, hieron­der komt de ste­un­li­jn van 19.720 in beeld waar­na de index terug kan vallen tot wel 19.600 pun­ten. Weer­stand voor de Dow Jones nu eerst 19.840 pun­ten waar­na de index weer zal proberen de weer­standen van 19.900 en 19.940 pun­ten te testen.

Hourly Dow Jones:S&P 500
Ook de S&P 500 heeft het moeil­ijk tij­dens de open­ing­suren op Wall Street. De index viel bij open­ing bij­na 20 pun­ten terug tot 2.255 pun­ten waarmee de index de ste­un­zone rond de 2.255 — 2.260 onder druk zette. Op het moment van schri­jven staat de koers van de S&P index rond deze 2.255260 ste­un en zal het er ook hier om span­nen of de Bears” een draai kun­nen gaan veroorza­k­en. In dat geval zou de index door de ste­un­zone rond de 2.255 pun­ten moeten zakken, waar­na de vol­gende ste­un voor de index rond de 2.235 pun­ten ligt. Hier wacht de laat­ste bodem voor de index op de uur­chart, een dal­ing tot onder deze bodem zal het defin­i­tief het einde beteke­nen voor de huidi­ge uptrend en kan een dal­ing veroorza­k­en tot wel 2.180 — 2.200 pun­ten. Weer­stand voor de index nu eerst 2.260 pun­ten met daar­boven de 2.265 & 2.277 als weer­stand voor de index.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurgrafieken: Europa levert in na Speech Trump

12 januari 2017, 12:40 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Vooral­snog heeft de speech van Trump de Europese beurzen geen goed gedaan, aan­vanke­lijk leek het erop dat Trump de beurzen door de weer­standen zou heen prat­en maar na de open­ing van van­daag blijkt dit niet het geval. De speech van Trump was sowieso niet van het niveau dat men kan verwacht­en van een eerste per­scon­fer­en­tie van een aankomende Pres­i­dent van de VS, basaal gezien ging het alleen over Rus­sis­che pros­tituees, hack­ers en het feit dat meneer Trump al zijn zake­lijke bezit­tin­gen heeft afges­taan aan zijn zoons. Daar­naast gaf hij nog een sneer aan de far­ma­ceutis­che indus­trie die daar­door wat ver­liezen moesten ver­w­erken. De beurzen staan in de loop van de mid­dag dus licht lager en bli­jven zo hangen in de bek­ende trad­in­grange van de afgelopen weken.

AEX
De AEX opende van­mor­gen matig en ging wederom weer snel opzoek naar de ste­un­li­jn van 484 pun­ten. Hier werd de index direct posi­tief onder­s­te­unt het­geen voor een her­s­tel richt­ing de 486 pun­ten zorgde. De Ned­er­landse AEX index bli­jft met de huidi­ge min boven de 485 – 486 pun­ten ste­un staan. Deze ste­un­zone is al meerdere malen door de index gebruikt als spring­plank tot de weer­stand­zone van 488,41 — 490 pun­ten en bij genoeg opwaartse druk zou de AEX ook van­daag weer een poging kun­nen onderne­men om tot deze weer­stand­zone te komen. Hierin hangt wederom veel af van Wall Street waar men nog niet over de richt­ing uit is, bij open­ing zal er van­daag weer veel duidelijk wor­den. Vooral­snog hopen de stieren in de VS dat de Dow Jones de 20.000 pun­ten­grens snel zal gaan bereiken. De Dow Trans­port heeft in ieder geval aange­toond dat het poten­tieel er is door bij­na 2% te plussen de afgelopen twee dagen. Ste­un voor de AEX nu dus de 483 – 484 zone met daaron­der ste­un voor de index bij 480 — 481 pun­ten.

Lees ook de TA AEX met mijn AEX-visie voor de mid­del­lange ter­mi­jn:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159875​-​t​a​-​a​e​x​-​b​e​s​l​u​i​t​e​l​o​z​e​-​m​a​r​k​t​e​n​-​h​o​u​d​e​n​-​s​p​a​n​n​i​n​g​-​e​r​i​n​.html

Hourly AEX:
DAX
De DAX kri­jgt van­daag een wat zwaardere dal­ing te ver­w­erken dan de AEX. De Duitse hoofdin­dex daalde in de mor­gen bij­na 100 pun­ten waar­na de index weer kon her­stellen tot de huidi­ge niveaus rond de 11.600. Hier wacht nu een serieuze weer­stand voor de Duitse index. Zoals u kunt op de uur­chart kan de DAX hier weer­stand verwacht­en van zow­el de hor­i­zon­tale weer­stand van 11.606 pun­ten én de GAP DOWN open­ing van van­mor­gen van 11.60011.646. Ste­un voor de DAX nu 11.560 pun­ten met daaron­der de 11.540 & 11.520 als ste­un voor de Duit­sers.

Hourly DAX: Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.