Beursdagboek Daïm Boscart 10 januari 2017, 17:00

...

Uurcharts Wall Street: Amerika licht hoger na nerveuze opening

10 januari 2017, 17:00 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daim Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:


De Amerikaanse beurzen staan iets in de plus na een slechte open­ing van­mor­gen. Direct na open­ing leek het erop dat de beurzen de dal­ing van gis­teren zouden doorzetten. De indices doken onmid­del­lijk in het rood en de Dow Jones viel zo terug tot de ste­un­li­jn van 19.840 pun­ten. Ook de S&P 500 kende een min­dere start en viel zo terug tot het ste­un­niveau rond de 2.265 pun­ten. In de loop van de mid­dag zien we de beurzen nu her­stellen en in Ameri­ka staat men alweer in de plus. De Trans­port index steekt er van­daag bove­nu­it en noteert met 85 pun­ten boven de 9.100 pun­ten en dus bij­na een pro­cent hoger.

Dow Jones
Na het min­dere begin van de Dow Jones wist de Amerikaanse hoofdin­dex dus knap te her­stellen. Door de koerssti­jging na open­ing weet de Dow Jones nu boven de 19.900 pun­ten aan te komen het­geen betekent dat de index nu boven een belan­grijke ste­un­li­jn is gekomen. Op de uur­chart is goed te zien hoe ver­schil­lende ste­un­li­j­nen samenkomen rond deze 19.900 zone en zodoende bli­jft het opwaarts poten­tieel rond deze koers aan­wezig. De 19.900 ste­un kan als ide­ale spring­plank voor de index dienen om zo door te stoten tot de beoogde 20.000 pun­ten grens. Kijk­end naar de Dow Trans­port die vol­gens Charles Dow een lead­ing indi­ca­tor” is kun­nen we van­daag zek­er verder omhoog. Mocht de Dow Jones net als de Trans­port index weet aan te trekken kun­nen we de 20.000 pun­ten snel op de bor­den zien ver­schi­j­nen.

Ste­un voor de Dow Jones nu dus eerst de 19.900 pun­ten met daaron­der de 19.840 als ste­un voor de index. Aan de bovenkant weer­stand rond de 19.960 pun­ten met daar­boven de 20.000 als weer­stand voor de Dow.

Hourly Dow Jones:S&P 500
De S&P 500 weet net als de Dow Jones goed te her­stellen van de min­dere start van­daag. Na het bereiken van de ste­un­zone rond de 2.265 pun­ten her­stelde de index knap tot boven de ste­un­li­jn van 2.270 pun­ten. Van hieruit kan ook de S&P weer tra­cht­en de top­zone van 2.277 — 2.282 pun­ten te bereiken. De beurzen in de VS lijken vooral­snog niet onder de indruk van de dal­ing afgelopen vri­jdag en de Bull-Mar­ket lijkt weer een ver­volg te kri­j­gen. De ste­un­niveaus blijken moeil­ijk­er te slecht­en dan de ATH en andere top­pen en zodoende wordt het speelveld aan de bovenkant opgerekt.

Hourly S&500:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurcharts: Beurzen licht lager

10 januari 2017, 10:47 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daim Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:


De Europese beurzen staan van­daag na open­ing licht lager in navol­ging van de matige sessie op Wall Street gis­teren. Bij open­ing ston­den de beurzen van­daag nog in de plus maar al snel werd duidelijk dat de beurzen de tegen­overgestelde richt­ing gin­gen bewan­de­len. De AEX noteerde even boven de 486 pun­ten waar­na de index al snel terugviel tot 483 pun­ten ter­wi­jl. De DAX oogt wat sterk­er van­daag en lev­ert niet al te veel in, de index bli­jft schom­me­len tussen de 11.555 — 11.565 pun­ten en laat zodoende nog geen serieuze teke­nen van zwak­te zien.

Op Wall Street sloot men gis­teren niet al te best en zodoende hebben de Amerikaanse indices enkele belan­grijke ste­un­zones onder druk gezet. Zo eindigde de Dow Jones nipt onder de 19.900 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 niet boven de 2.270 pun­ten kon bli­jven. Bij een goede open­ing kun­nen de indices direct weer boven deze niveaus staan, zo niet zullen deze niveaus als weer­stand gaan optre­den.

AEX
Een hoopgevende open­ing voor de AEX dus van­daag waar de index meer dan een punt in de plus noteerde. In de loop van de mor­gen zien we de index echter terug­vallen en staat de index nu ongeveer een punt lager. Hier­mee bli­jft de index rond de 484 – 486 zone hangen waar nor­maliter de belan­grijk­ste ste­un­zone voor de index zal liggen. Het is dus even afwacht­en hoe de index verder zal bewe­gen bin­nen deze con­sol­i­datiezone. De AEX maak­te al een klein uit­stap­je naar bene­den van­daag, de index tik­te de 483 pun­ten aan maar dit werd snel gecor­rigeerd. Het belan­grijk­ste focus­punt voor de AEX bli­jft dus de 483 – 484 ste­un waar de index niet onder mag komen wil het haar opwaartse poten­tieel behouden. Weer­stand voor de index nu eerst 486 pun­ten waar­na de 488,41 en 489,9 weer­stand zullen bieden aan de index.

Lees ook mijn voor­beurs TA voor meer tech­nis­che infor­matie aan­gaande de AEX en Shell:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159873​-​t​a​-​a​e​x​-​p​o​m​p​e​n​-​o​f​-​v​e​r​z​u​i​p​e​n​-​l​o​n​g​k​a​n​s​-​s​h​e​l​l​.html

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index doet het van­daag dus wat beter dan de overige Europese indices. Tot op heden valt de DAX niet ver terug en hebben we in de loop van de mor­gen ook meerdere malen een DAX gezien die in de plus stond. Bij open­ing van­mor­gen kwam de DAX wederom tot aan de 11.606 pun­ten wat net als gis­teren het kan­telpunt was voor de index. De index viel zo’n 50 pun­ten terug en schom­melt dus tussen de 11.555 — 11.565 pun­ten. Op de uur­chart van de DAX is goed te zien dat er een sterke ste­un­zone ligt rond de 11.540 pun­ten waar de index sinds dit jaar op leunt. Aan de bovenkant dus weer­stand voor de DAX rond de 11.58511.606 pun­ten.

Hourly DAX:
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.