Beursdagboek Daïm Boscart 16 januari 2017, 11:16

...

Uurcharts Europa: Beurzen beginnen week matig

16 januari 2017, 11:16 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De Europese beurzen zijn de derde week van het jaar matig begonnen. Bij open­ing van de mark­ten vie­len de beurzen behoor­lijk terug en lever­den hier­bij bij­na een pro­cent aan beur­swaarde in. Zow­el de DAX als de AEX vie­len hier­mee weer terug naar enkele ste­un­zones die de koersen van de indices moesten opvan­gen. De AEX testte de 484 ste­un ter­wi­jl de DAX terug viel tot de ste­un­li­jn van 11.540 pun­ten. Deze ste­un­niveaus hebben hun werk vooral­snog goed gedaan gezien het feit dat bei­de indices weer een klein her­s­tel ver­to­nen. De AEX staat alweer bij­na 2 pun­ten hoger vanaf de Day-Low” ter­wi­jl de DAX alweer ruim 30 pun­ten hoger staat.

Wall Street ges­loten — Cijfer­seizoen geopend
De beurzen zullen het van­daag wel zon­der de hulp moeten van de grote broer uit Ameri­ka. Wall Street is van­daag namelijk ges­loten ivm Mar­tin Luther King Day. Verder is een belan­grijk gegeven deze week dat het cijfer­seizoen weer is begonnen. Vri­jdag kwa­men in Ameri­ka nog enkele grote banken naar buiten met cijfers maar deze week zullen ook de overige sec­toren aan de beurt komen. Vanzelf­sprek­end zullen deze cijfers invloed hebben op de aan­de­lenko­ersen zelf maar de grotere jon­gens kun­nen wel eens hele sec­toren en zelfs indices beïn­vloe­den met de kwartaal­ci­jfers. Ook zal don­derdag de ECB met het nieuw­ste rentebesluit naar buiten tre­den. Een week vol events die om extra aan­dacht vra­gen. Wordt ver­vol­gt dus..

AEX
De AEX valt van­daag dus iets terug nadat de index vri­jdag vijf pun­ten aan waarde wist bij te schri­jven. Zodoende is de index weer mid­den in de trad­in­grange van de afgelopen dagen (483489) pun­ten belandt en is het weer wacht­en op het verdere koersver­loop voor de index. Vooral­snog ijkt de index van­daag geen richt­ing te gaan kiezen gezien het feit dat de koers­dal­ing van de AEX beperkt bleef tot de 483 ste­un. Hier werd de koers van de AEX zelfs opgevan­gen en terug gebracht naar de 485 – 486 zone. Hier nu ste­un voor de AEX index met daaron­der de 483 als belan­grijke ste­un­li­jn voor de index. Aan de bovenkant bli­jft er weer­stand voor de index rond de top­zone van 488,41 — 489,9 pun­ten.

Lees ook mijn voor­beurs ocht­end TA met meer tech­nis­che achter­grond­in­for­matie over de AEX:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159879​-​t​a​-​a​e​x​-​t​e​g​e​n​-​w​e​e​r​s​t​a​n​d​.html

Hourly AEX:DAX
Met de open­ing van van­mor­gen viel de DAX vri­jwel direct terug tot de ste­un­li­jn van 11.540 pun­ten. Zoals u kunt zien op de uur­chart is deze ste­un­li­jn erg bepal­end in het tech­nis­che beeld van de DAX op de korte ter­mi­jn. De afgelopen weken bli­jft de DAX bin­nen de bek­ende range van 11.540 — 11.606 pun­ten hangen met enkele uitsch­i­eters omhoog en omlaag. Gezien het feit dat de DAX deze range afgelopen peri­ode maar niet wil ver­lat­en bli­jft het tech­nis­che plaat­je voor de DAX gelijk. De index laat dus een con­solid­erend ver­loop ron­dom de jaar­top zien wat kan duiden op een pauze in de trend of topvorm­ing. Vooral­snog gaan we ervan uit dat de UPtrend zal wor­den her­vat en dat de DAX index door kan stoten tot de 11.600 en daar­na de jaar­top van 11.692 pun­ten. Aan de onderkant nu dus ste­un voor de index rond de 11.540, 11.500 & 11.485 pun­ten.

Hourly DAX:Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.