Beursdagboek Daïm Boscart 17 januari 2017, 16:33

...

Uurcharts: Wall Street opent licht lager

17 januari 2017, 16:33 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen geven bij open­ing niet veel toe en dat alles ter­wi­jl er reken­ing werd gehouden met een serieuze dal­ing door de dal­ing van de Europese beurzen gis­teren en van­mor­gen. De Dow Jones opende van­daag nog met een min van 60 pun­ten maar loopt in de loop van de mid­dag weer op richt­ing de slotko­ers van vri­jdag. Ook de S&P 500 laat een klein her­s­tel zien, de future van de Amerikaanse index noteerde van­mor­gen nog een min van 13 – 14 pun­ten ter­wi­jl dezelfde future nu nog maar vijf pun­ten lager staat.

Dow Jones
De Dow Jones her­stelt zich vlak na open­ing behoor­lijk knap en komt terug van een de dal­ing bij open­ing waar de index zo’n 60 pun­ten lager noteerde. Een klein uur na open­ing staat de Dow bij­na weer rond de koers van afgelopen vri­jdag en daarmee nadert de index de 19.900 zone. Vanu­it hier kan de Dow Jones wederom een poging wagen om de 20.000 pun­ten grens aan te vallen. Al zes weken beweegt de Dow Jones zich bin­nen een band­breedte van slechts 200 pun­ten (19.80020.000 pun­ten). Aan de bovenkant wacht een behoor­lijke weer­stand voor de Dow Jones ter­wi­jl aan de onderkant van deze range een zeer betrouw­bare ste­un van 19.800 pun­ten wacht. Na het bereiken van deze ste­un vorige week wist de Dow Jones weer knap te her­stellen waar­door de index nu weer rond de 19.900 pun­ten noteert. Boven deze weer­stand zal de vol­gende weer­stand wacht­en rond de 19.940 pun­ten.

Hourly Dow Jones:S&P 500
Ook de S&P 500 noteert na open­ing rond de 2.270 pun­ten en staat hier­mee weer vlak bij de top­zone van 2.2772.282 pun­ten. Ook voor de S&P 500 geldt dat de index een zijwaarts koersver­loop laat zien waar­bij het de gren­zen aan de bovenkant en onderkant respecteert. Aan de bovenkant wacht er weer­stand voor de S&P rond de 2.270 pun­ten waar­na de 2.277 in beeld komt. Daar­boven wacht de jaar­top van 2.282 pun­ten. Ste­un voor de S&P 500 wacht voor de index rond de 2.265 pun­ten met daaron­der de 2.260 pun­ten als ste­un voor de index.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurcharts: Europa verder naar beneden

17 januari 2017, 11:49 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Nadat Europa zon­der hulp van Wall Street gis­teren al de nodi­ge pun­ten moest inlev­eren vallen de Europese beurzen in de loop van de mor­gen ook van­daag verder terug. De mark­ten wor­den na de test van de bovenkant van de trad­in­grange weer terug gebracht naar de ste­un­niveaus aan de onderkant van de zijwaartse range. De vraag bli­jft hoe de mark­ten zich zullen houden na deze dal­ing en bemoeie­nis van Wall Street van­mid­dag. Gis­teren waren de beurzen in de VS ges­loten maar van­daag zal Wall Street weer gewoon haar deuren ope­nen om 15:30. In de tussen­ti­jd zijn de beurzen in Europa meer dan een pro­cent terug gevallen en het is dus afwacht­en hoe de Amerikaanse beurzen deze dal­ing zullen gaan ver­w­erken.

AEX
De AEX staat onder druk, de Ned­er­landse hoofdin­dex is de afgelopen twee dagen terug gevallen van de weer­stand­szone rond de 488 pun­ten naar de onderkant van de trad­in­grange van 480 — 482 pun­ten. Een dal­ing onder deze ste­un­zone zal het tech­nisch beeld van de AEX geen goed doen. Zoals ik de laat­ste dagen al heb ver­meld in mijn updates is deze ste­un­zone namelijk de ste­un­zone waar het om te doen is de afgelopen weken en tech­nisch gezien een belan­grijke bodem in de huidi­ge uptrend. Vlak voor de mid­dag staat de AEX op zo’n 481 — 481,5 pun­ten waarmee de schade voor­lop­ig beperkt bli­jft. Bij een verdere dal­ing van de AEX zullen de Bulls serieus onder druk te komen staan en wordt de 480 – 482 ste­un­zone aan een serieuze test onder­wor­pen. Aan de bovenkant zal er weer­stand voor de AEX ontstaan ron­dom de oude ste­un­zones van 484 en 486 pun­ten. Naar­mate we dichter­bij de open­ing van Wall Street komen zal er meer duidelijk wor­den over de sit­u­atie van de AEX bij de open­ing van Wall Street. De futures staan in ieder geval een half pro­cent lager maar hierin zit­ten ook de ver­liezen van gis­teren ver­w­erkt toen Wall Street ges­loten was.

Bek­ijk ook mijn voor­beurs TA AEX:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159880​-​t​a​-​z​i​j​w​a​a​r​t​s​e​-​a​e​x​-​l​o​n​g​k​a​n​s​-​v​o​o​r​-​a​l​t​i​c​e​.html

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX heeft het erg lastig de afgelopen dat­en. Na het testen van de 11.700 zone is de koers van de DAX terug gevallen tot onder de 11.485 pun­ten. Hier­mee neemt de DAX (tijdelijk) afscheid van de zijwaartse trad­ingsrange van de afgelopen dagen. De index komt hier­mee zwaar onder druk te staan en een verdere val tot 11.400 pun­ten behoort zek­er tot de mogelijkhe­den. Ook voor de DAX geldt dat een dal­ing tot onder deze 11.400 grens waarschi­jn­lijk een verdere dal­ing tot 11.240 en mogelijk 11.150 pun­ten zal inlei­den. Aan de bovenkant veran­deren de oude ste­un­niveaus nu in weer­stand voor de Duitse hoofdin­dex. In dit geval zijn dat voor de DAX de 11.485 & 11.540 pun­ten.

Hourly DAX:Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met Senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 maart 2017 voor slecht €39,-. Voor meer infor­matie zie:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.