Beursdagboek Daïm Boscart 20 juni 2017, 10:53

...

Uurgrafieken: AEX loopt tegen 528, nieuwe ATH voor DAX

20 juni 2017, 10:53 | Daïm Boscart | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)




De Europese beurzen lopen wat verder op na open­ing van­daag en voe­gen zo nog een beet­je extra aan het pun­ten­to­taal toe na de mooie sti­jging van gis­teren. De mark­ten lopen langza­mer­hand richt­ing bij­zon­dere hoogtes, zo zagen we gis­teren de Dow Jones & de S&P 500 een nieuwe All Time High noteren en van­daag is de DAX aan de beurt met een nieuwe record­top rond de 12.950 pun­ten. Hier­mee komt de 13.000 pun­ten­grens in vizier voor de DAX. De AEX staat nog steeds ver ver­wi­jdert van haar jaar­top die rond de 538 pun­ten staat en stoot zich wederom tegen de 528529 weer­stand die de index er nu al enkele weken van weer­houdt om verder te sti­j­gen. In mijn voor­beurs TA van van­mor­gen schreef ik ook dat de weer­stand rond dit punt extra toe­neemt aangezien we aan de boven­z­i­jde extra druk zien ontstaan door het dal­ende trend­kanaal waarin de koers van de AEX zich momenteel bevin­dt. Bin­nen dit trend­kanaal test de AEX momenteel de boven­z­i­jde het­geen op extra weer­stand stu­it, daar­naast komt deze weer­stand dus rond de 528529 weer­stand­szone uit waar­door het een erg lastig opgave voor de AEX zal gaan wor­den om de DAX en de VS te vol­gen richt­ing het noor­den. Boven­di­en staan deze indices ook allen onder druk na het bereiken van de ATH’s en de daar­bij horende weer­stand­sli­j­nen die we op de uur­grafiek zien staan. We zullen in deze update de uur­grafieken van de DAX en de AEX analy­seren en hieruit kom ik tot de con­clusie dat het ondanks de prik omhoog van gis­teren en deze mor­gen er niet gun­stig uitzi­et voor de beurzen in Europa.

AEX
De AEX liet bij open­ing direct een mooie sti­jging van zo’n drie pun­ten zien en zette hier­mee direct de 528529 weer­stand onder druk. In de loop van de mor­gen zien we de winst echter wat afne­men, de weer­stand­szone zoals ik die omschreven heb is een serieuze en de neer­waartse druk ron­dom dit punt weer­houdt de AEX voor­lop­ig van een ver­vol­gsti­jging. Het is belan­grijk voor de AEX dat men op den duur deze weer­stand­szone zal gaan passeren mocht men de opwaartse aspi­raties van dit jaar willen ver­vol­gen. Tot op heden lijkt het echter dat men de neer­waartse weg is inges­la­gen getu­ige de koer­son­twik­kelin­gen na het bereiken van de 538 weer­stand (jaar­top). Na het bereiken van dit punt is de koers van de AEX aardig weggeza­kt met een test van de 516517 ste­un­zone vorige week als dieptepunt.

Op de uur­grafiek zien we dan ook op de korte ter­mi­jn een serieus aflopende trend die de koersen aardig terug weet te bren­gen. Wat opvalt zijn de schom­melin­gen bin­nen deze neer­gaande trend waar­bij we de koersen zien deinen tussen de ste­un- en weer­stand­sli­j­nen die in een rap tem­po wor­den getest. Met name de 528530 ste­un­zone is de afgelopen weken zon­der al te veel suc­ces getest, elke oplev­ing richt­ing deze koer­szone wordt afges­traft met een behoor­lijke cor­rigerende beweg­ing. Naar mijn mening zien we op het moment een soort­gelijke ontwik­kel­ing waar­bij de AEX rond de 528529 pun­ten haar top heeft gezet en zich nu weer kan gaan focussen op de GAP­zone die aan de onderkant wacht op de index. Een GAP Fill tot 522 pun­ten de komende dagen is in mijn ogen een logisch gevolg op het­geen we nu zien gebeuren op de beurzen. Hier­na kan de AEX opnieuw de 520 zone testen om zich hier­na te con­cen­tr­eren op een mogelijk vol­gende GAP-Fill namelijk die tot 513 pun­ten (24 april nav over­win­ning Macron).

Hourly AEX:DAX
De DAX begon deze mor­gen erg voort­varend door direct op zoek te gaan naar de oude All Time High van 12.921 pun­ten om deze ver­vol­gens aan te scher­pen tot de nieuwe record­waarde van 12.950 pun­ten. Hier­mee heeft de DAX een goede stap gezet naar het bereiken van de vol­gende mijl­paal voor de Duitse hoofdin­dex namelijk de 13.000 pun­ten. Deze ligt momenteel bin­nen hand­bereik voor de Duit­sers maar eerst zal men moeten afreke­nen met een belan­grijke weer­stand die men nu tegen is gekomen.

Op de uur­grafiek is namelijk goed te zien dat de index nu aan de boven­z­i­jde van de UPtrend is belandt. Er is een duidelijke trend zicht­baar waar­bij de hogere top­pen elka­ar opvol­gen, in begin­sel is dit natu­urlijk erg posi­tief voor de DAX die er op tech­nisch vlak vele malen beter uit ziet dan de AEX. Echter is het bereiken van de boven­z­i­jde van de trend (weer­stand) vaak een waarschuwing voor de BULLS. Indi­en de trend wordt gere­specteerd (waar we natu­urlijk we van uit­gaan) zal de DAX de komende uren/​dagen wat moeten gaan toegeven om een nieuwe hogere bodem te vor­men en ver­vol­gens de trend omhoog weer te ver­vol­gen. Zo verwacht ik dat de DAX de komende uren zal moeten inboeten en een stap­je terug zal moeten doen. Een mooie koer­swaarde voor de vol­gende bodem van de DAX is zo rond de 12.75012.800 pun­ten, dit is dan ook mijn koers­doel voor de DAX de komende dagen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.