Beursdagboek Daïm Boscart 16 juni 2017, 13:35

...

AEX gaat hoger maar oogt nog steeds zwak

16 juni 2017, 13:35 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De AEX opende van­daag hoger en houdt het groot­ste deel van deze opgaande beweg­ing vast richt­ing de open­ing van Wall Street. De BULLS sla­gen er echter niet in om de AEX weer verder de 520528 range in te duwen. Het oogt alle­maal nog wat broos waar­door er van­daag veel afhangt van de open­ing van Wall Street waar de BEARS de druk op de koersen hebben opgevo­erd. Zodoende bli­jft de koers van de AEX van­daag tussen de 520522 ste­un­zone hangen waar het alle­maal zwak bli­jft ogen voor de index. De AEX noteert immers onder het 50-MA en het oplopende trend­kanaal van 2017. Het feit dat de AEX de 520 gis­teren al met grof geweld heeft door­bro­ken geeft deze ste­un­li­jn nu aanzien­lijk min­der waarde. De AEX zak­te gis­teren al door naar de 516 pun­ten­zone die de index van­daag ook weer kan gaan naderen. Er wacht immers nog een grote GAP(opening) op de dag­grafiek tot de 513514 ste­un­grens die naar mijn idee zal moeten wor­den ges­loten. Van­daag kan hier­voor de eerste aanzet wor­den gegeven. De mark­ten ogen fragiel en waar ik zek­er bij de open­ing van Wall Street nog wat actie verwacht kan de AEX van­daag begin­nen met het ver­vol­gen van de neer­waartse door­braak van de 520 zone.

Op de uur­grafiek is de neer­gaande trend van de afgelopen weken ook goed te zien. Na het bereiken van de 538 jaar­top heeft de AEX moeten inboeten, een reeks van lagere top­pen is het ver­volg van deze neer­gaande beweg­ing die de AEX tot de huidi­ge koer­szone heeft gebracht.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index kende woens­dag een sterke dag waar­bij de index opnieuw een nieuwe All Time High wist te forceren. De index steeg richt­ing het einde van de mid­dag tot zo’n 12.920 pun­ten waar­na er een behoor­lijk ver­val vol­gde. Zo zagen we de DAX gis­teren zelfs even de 12.620 pun­ten aan­tikken. Een ver­val van bij­na 2,5% in slechts een paar dagen tijd. Hier­mee gaf de DAX een duidelijk sig­naal af en vol­gt men de onzek­er­heid die heerst op Wall Street. Deze onzek­er­heid heeft ertoe geleid dat de DAX gis­teren door een van de oplopende ste­un­li­j­nen zak­te waar­na de DAX van­daag na een opwaartse poging tot 12.760 pun­ten weer aan het verzwakken is. De DAX lijkt nadrukke­lijk opzoek naar de oplopende ste­un­lij die rond de 12.70012.710 pun­ten uitkomt. Een nieuwe test van deze ste­un­li­jn van­daag lijkt een zek­er­heid, indi­en men weer door deze ste­un­li­jn zakt kan men gaan denken aan een nieuwe test van de onder­ste ste­un­li­jn die rond de 12.640 pun­ten uitkomt. Hieron­der kan de DAX mogelijk nog verder wegza­kken om de bodem van medio mei te testen rond de 12.500 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.