Beursdagboek Daïm Boscart 12 juni 2017, 11:35

...

Uurgrafieken: Europa zakt verder weg na knal NASDAQ

12 juni 2017, 11:35 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een lagere open­ing van de Europese beurzen van­daag en dit kan niet los wor­den gezien van de ontwik­kelin­gen op Wall Street waar de NAS­DAQ behoor­lijk onder druk staat. De Amerikaanse TECH-index kreeg vri­jdag een flinke pan­do­er­ing doo­er een Intra­day-Draai” te mak­en van meer dan 3%. Grote fond­sen als Apple, Microsoft, Alpha­bet en Ama­zon zak­ten door het ijs na een waarschuwing van de Gold­man Sachs anal­is­ten die waarschuw­den voor de lage volatilty in techaan­de­len. Ook van­daag ziet het er somber uit voor de NAS­DAQ. De future noteert bij­na 1% lager en dit voor­spelt weinig goeds voor de open­ing van Wall Street zo, waar ook de Dow Trans­port onder druk kan komen te staan zullen het waarschi­jn­lijk deze twee sec­toren zijn die voor de nodi­ge actie kun­nen zor­gen op de beurs. Of u nu BULL of BEAR bent ik denk dat we het er alle­maal mee eens zijn dat het goed is dat er weer wat beweg­ing op het toneel ver­schi­jnt. De AEX beweegt nu alweer bij­na een maand zijwaarts en de eerste mogelijkhe­den om de trad­in­grange van 520 – 528 te ver­lat­en zullen zich snel gaan aan­di­enen.

AEX
De AEX moet is op het moment de klap van vri­jdag die voor de Ned­er­landse indices nabeurs kwam aan het ver­w­erken. De open­ing van­daag was niet al te best en in de loop van de dag zien we de ver­liezen verder oplopen. De index noteert momenteel ruim vier pun­ten lager en is hier­mee teruggevallen tot de 523 pun­ten waarmee de index inmid­dels ruim onder het 50-daags gemid­delde van bij­na 524 pun­ten noteert. Een nieuw zwak sig­naal dat wordt afgegeven door de index nadat het de afgelopen dagen na een zijwaartse fase ook heeft gebro­ken met het oplopende trend­kanaal van 2017 op de dag­grafiek. Deze ontwik­kel­ing beschreef ik van­mor­gen ook al in mijn voor­beurs TA: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​160041​-​t​a​-​a​e​x​-​b​l​i​j​f​t​-​v​a​s​t​h​o​u​d​e​n​-​a​a​n​-​z​i​j​w​a​a​r​t​s​e​-​t​r​a​d​i​n​g​r​a​n​g​e​-​n​a​s​d​a​q​-​g​e​e​f​t​-​w​a​a​r​s​c​h​u​w​i​n​g​-​a​f​.html

Op de uur­grafiek van de AEX zien we momenteel dat de index er opnieuw niet in ges­laagd om de weer­stand­szone ron­dom de 527529 pun­ten te passeren. Dit past volledig in het beeld van de afgelopen maand waarin de AEX vak­er dan eens een poging heeft gedaan om deze zone te slecht­en. Nu we het 50-daags gemid­delde ruim boven de 523 pun­ten zien noteren geloof ik niet meer dat de 523 ste­un­li­jn voor genoeg opwaartse druk zal zor­gen om de AEX uit de prob­le­men te helpen. Een test van de 520 ste­un­zone op de korte ter­mi­jn lijkt mij onafwend­baar waar­na de gemoed­eren zullen oplopen. Een neer­waartse door­braak van de 520 ste­un­li­jn zal namelijk een startschot zijn voor een diepere cor­rec­tie die tot de 506 – 514 pun­ten kan lei­den.

Hourly AEX:DAX
Ook de Duitse DAX index heeft het zwaar deze mor­gen. De Duit­sers ver­loren vorige week na enkele grote koers­be­weg­in­gen omhoog en omlaag uitein­delijk maar 7 pun­ten maar lev­eren er momenteel alweer 80 in. Hier­mee valt de DAX terug vanaf de 12.800 top en lijkt men onder­weg naar de eerstvol­gende ste­un­zone die rond de 12.65012.675 pun­ten wacht. Hier zal de DAX stand moeten houden om niet door te zakken tot 12.500 pun­ten waar een verdere dal­ing tot 12.390 snel tot de mogelijkhe­den zal behoren. Voor de DAX zien we echter ook een mooie oplopende ste­un­li­jn die rond de 12.700 pun­ten uitkomt, indi­en de DAX deze ste­un zal gebruiken als hou­vast kan de index weer terug­be­we­gen tot 12.800 pun­ten. Met de storm die op komst is in Ameri­ka verwacht ik echter dat dit niet zal gebeuren en dat de DAX bin­nen afzien­bare tijd de 12.50012.675 trad­in­grange zal betre­den.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.