Beursdagboek Daïm Boscart 7 juni 2017, 12:45

...

MiddagUpdate: Ijzersterke AEX maakt weekverlies goed, DAX doet het rustig aan

7 juni 2017, 12:45 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Een opmerke­lijk sterke oplev­ing van de AEX van­daag, de Ned­er­landse hoofdin­dex maakt van­daag een koerssprong van dik zes pun­ten. Nadat de AEX van­mor­gen nog een min­punt moest dulden staat men inmid­dels dik vijf pun­ten hoger. Gang­mak­ers bin­nen de AEX zijn de finan­cials die prof­iteren van de hogere euro en de over­name in de Spaanse banken­sec­tor. De BULLS zijn dus druk aan het werk en het is afwacht­en hoe de rest van de dag zal ver­lopen, de FUTS in Ameri­ka doen nog niet veel en met het oog op mor­gen kan men weleens wat gas terug nemen.

AEX
De AEX laat deze dag dus een mooie opwaartse beweg­ing zien na een stroeve start. De Bulls op het Dam­rak wer­den van­mor­gen wakker geschud nadat de AEX van­mor­gen koers zette richt­ing de belan­grijke 520 ste­un­li­jn. In een ruk werd er een einde gemaakt aan de dal­ende beweg­ing en de koersen trokken snel richt­ing het noor­den. De AEX noteert inmid­dels vijf plus­pun­ten en gaan hier­mee weer terug richt­ing de 523 – 528 trad­in­grange waar men de afgelopen weken al enige tijd bivak­keerde. De voor­lop­ige con­clusie is dat de index de eerste terugtest van de 520 – 523 ste­un­zone heeft doorstaan maar met het oog op wat er nog komen gaat mor­gen zijn er tech­nisch en inter­mar­ket genoeg rede­nen om een nieuwe terugtest te verwacht­en.

Op de uur­grafiek van de AEX zien we dat de index de oude oplopende probeert op te pakken. Echter kan men hier wel de nodi­ge weer­stand verwacht­en aangezien de BEARS zullen proberen hun plaats te verdedi­gen. De komende uren zullen in het teken staan van de weer­stand­szone rond de 527 – 528 pun­ten waar zow­el op de dag- als op de uur­grafiek weer­stand kan wor­den verwacht. Zodoende verwacht ik niet dat men de huidi­ge koer­sniveaus kan vasthouden, een min zullen we waarschi­jn­lijk niet meer zien van­daag maar men kan zek­er terug vallen richt­ing de 523 – 524 ste­un­zone.

Hourly AEX:DAX
De DAX oogt wat behouden­der dan de AEX van­daag, de Duitse hoofdin­dex noteert een kleine 50 pun­ten hoger en her­stelt zich hier­mee enigszins van de schade die gis­teren gele­den werd. De DAX noteert inmid­dels weer boven de 12.700 pun­ten en houdt hier­mee de ATH van 12.880 pun­ten in het zicht. Ook voor de DAX geldt dat het aftas­ten zal wor­den de komende uren. De beweg­ing op Wall Street lat­er van­mid­dag zal essen­tieel zijn voor het ver­loop van de Europese koersen van­daag. Met de verkiezin­gen in het VK, de ECB en het ver­hoor van Comey zullen voor de nodi­ge roer­ing op de beurzen kun­nen zor­gen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.