Beursdagboek Daïm Boscart 6 juni 2017, 17:21

...

BeursUpdate: AEX breekt met belangrijke steunlijnen. Ook Amerika opent rood.

6 juni 2017, 17:21 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




De wereld­wi­jde aan­de­len­mark­ten zijn het van­daag bij de open­ing van Wall Street met elka­ar eens, er kan wat af en dit resul­teert vooral­snog in rode cijfers op de bor­den. De AEX lev­ert van­daag zo’n 3 pun­ten in ter­wi­jl de Duitse DAX index met 133 min­pun­ten ook de schade van gis­teren, toen de DAX ges­loten was ivm Tweede Pinks­ter­dag, meerekent. In Ameri­ka zien we ook dat de indices moeite hebben met het hoog houden van de mooie koer­sniveaus die men vorige week op de bor­den wist te zetten. In Ameri­ka reik­ten de beurzen tot record­hoogtes de ene na de andere All Time High werd ver­bro­ken. Na de matige start van gis­teren en het wederom negatief ope­nen van van­daag lijken de beurzen een duidelijk sig­naal af te geven. De blik is omlaag gericht en de tijd voor win­st­ne­min­gen lijkt eraan te komen. De weer­stand op de koersen die is ontstaan door de recor­drace van vorige week begint zijn tol te eisen en in mijn ogen kan er wat van af de komende uren/​dagen.

AEX
De AEX heeft van­daag een slechte beurt gemaakt, de Ned­er­landse hoofdin­dex heeft gebro­ken met enkele zeer belan­grijke ste­un­li­j­nen op het korte- en mid­del­lange ter­mi­jn beeld van de index. Zo zak­te de AEX van­daag door de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems op de uur­grafiek en nam het ook afscheid van het 50-daags gemid­delde dat rond de 523 pun­ten wachtte. Het heeft er alle schi­jn van dat we van­daag gaan sluiten onder deze ste­un­li­j­nen waar­door het erop begint te lijken dat de AEX zich de komende uren/​dagen kan gaan opmak­en voor een cor­rigerende beweg­ing. Het eerste doel voor de AEX zal de 520 ste­un­li­jn zijn die de afgelopen maand belan­grijk is gebleken voor de index. Hier wacht dus de eerste serieuze test­case” voor de index. Een neer­waartse door­braak van de 520 ste­un­li­jn kan lei­den tot een grotere cor­rigerende beweg­ing die ertoe kan lei­den dat de AEX terug­valt tot 506 – 510 pun­ten.

Hourly AEX:Wall Street
Op Wall Street zien we wederom een matige open­ing. De beurzen noteren lager en lijken langza­am maar zek­er terug te gli­j­den tot de standen van begin vorige week toen de Dow Jones rond de 21.05021.100 pun­ten noteerde en de S&P 500 2.415 op de bor­den zette. De index die mij momenteel het meeste zor­gen baart is de Dow Trans­port. De Amerikaanse Trans­port index is na het noteren van een mooie top rond de 9.405 pun­ten afgelopen vri­jdag behoor­lijk afge­gle­den en noteert momenteel onder de 9.300 pun­ten. Hier­mee heeft de index al 1,2% moeten toegeven vanaf de top van vorige week en lijkt de eerste cor­rigerende beweg­ing op Wall Street te zijn ingezet. De Dow Trans­port kan in mijn ogen de komende dagen terug vallen tot de ste­un­zone rond het 50-daags gemid­delde wat rond de 9.100 pun­ten ligt. De drie can­dles die ik heb aange­duid op de dag­grafiek zie ik als een waarschuwing voor een aankomende beren­be­weg­ing op de korte ter­mi­jn.

Dai­ly Dow Trans­port:Hourly Dow Jones:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.