Beursdagboek Daïm Boscart 1 juni 2017, 11:57

...

Uurgrafieken: Hoge opening Europa brengt indices weer terug tot weerstandsniveaus, PPG trekt bod

1 juni 2017, 11:57 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een hogere open­ing van de Europese beurzen van­daag die de mark­ten direct weer rond de weer­stand­sniveaus van eind vorige week toen de AEX en de DAX tegen een behoor­lijke weer­stand liepen. Voor de AEX is dit de bovenkant van de zijwaartse range van de afgelopen weken rond de 528529 pun­ten ter­wi­jl de Duit­sers strandde rond de 12.67512.700 pun­ten. Nu de beurzen weer wat zijn gek­lom­men en bei­de indices weer rond deze niveaus noteren is het wederom aftas­ten rond de zojuist genoemde niveaus. Van­daag staan er nog een paar belan­grijke events op het programma: 
  • Om drie uur zal Trump zijn besliss­ing omtrent het klimaatakkoord
  • Amerikaanse banen­ci­jfers wor­den van­mid­dag gepubliceerd
  • Man­u­fac­tur­ing PMI VS
  • Olievoor­raden VS
Verder hebben we zojuist gezien dat PPG haar bod op AKZO Nobel voor­lop­ig intrekt. Het Amerikaanse ver­f­con­cern staakt voor­lop­ig zijn over­name­pogin­gen om Akzo Nobel over te nemen. De twee ston­den begin deze week nog tegen­over elka­ar in bij de onderne­m­ingskamer van­wege de over­nameperike­len. Daar werd Akzo Nobel in het gelijk gesteld waar­door PPG voor­lop­ig de boot afhoudt.

AEX
De AEX staat rond het mid­dagu­ur zo’n drie pun­ten hoger en heeft het groot­ste ver­lies­deel van deze week alweer goed gemaakt. Zoals gezegd sloot de index vorige week vri­jdag rond de 428 pun­ten en de index is er inmid­dels in ges­laagd om deze koers weer te bereiken. Hier­mee bli­jft de index schip­peren tussen de 524 – 528 pun­ten, een zijwaartse trad­in­grange waarin de AEX zich de afgelopen dagen bevin­dt. Er zal de komende dagen kant gekozen moeten wor­den door de index, aan de onderkant van deze range wacht namelijk een zeer belan­grijke ste­un­zone van 520 – 522 pun­ten waar ook het 50-daags gemid­delde op de index wacht. Mocht de AEX erin sla­gen om de 528 weer­stand te gaan slecht­en rond het einde van deze week zullen er zich weer kansen voor­doen om de Ned­er­landse hoofdin­dex terug te lat­en keren tot de jaar­top­zone rond de 532 – 538 pun­ten.

Voor­beurs TA AEX (met dagchart): http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​160031​-​t​a​-​a​e​x​-​z​a​k​t​-​l​a​n​g​z​a​a​m​-​v​e​r​d​e​r​-​w​e​g-520 – 522-nu-in-beeld-shortkans-gemalto.html

Hourly AEX:DAX
Ook de DAX zal de komende uren in moeil­ijkhe­den komen. De Duitse hoofdin­dex jaagt net als de AEX op ekele forse weer­standen die een verdere koerssti­jging van de index in de weg zullen staan. Ik verwacht dat de index de komende uren een PULL­BACK beweg­ing zal gaan mak­en richt­ing de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems die rond de open­ingsko­ers van van­daag uitkomt zo rond de 12.600 pun­ten. Hier zullen de BULLS weer aan het werk wor­den gezet om een verdere dal­ing af te wen­den en de DAX bin­nen de huidi­ge opgaande beweg­ing op de korte ter­mi­jn te houden. Onder de 12.600 wacht namelijk een grote open­ing op de uur­grafiek die de DAX terug kan bren­gen naar de vol­gende ste­un­li­jn van 12.500 pun­ten waar­na de oud­er ATH van 12.390 pun­ten in beeld komt.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.