Beursdagboek Daïm Boscart 31 mei 2017, 16:14

...

Uurcharts: Wall Street onder druk na matige opening

31 mei 2017, 16:14 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




De Amerikaanse beurzen zakken na open­ing verder weg en geven hier­mee een ver­volg aan de dal­ing die gis­teren al werd ingezet. Ondanks dat de futures van­mor­gen opliepen en de Amerikaanse beurzen licht hoger open­den zien we nu dat de BEARS de over­hand nemen. Verder zien we dat de Amerikaanse huizen­verkopen tegen­vallen waar­door de mark­ten verder onder druk komen te staan. De cor­rigerende beweg­ing die ik de afgelopen dagen heb aangekondigd staat hier­mee op het punt te begin­nen. De Amerikaanse mark­ten noteren momenteel rond enkele bij­zon­dere top­pen en na de test van de ATH zone afgelopen week zijn de mark­ten toe aan een stap­je terug. Er mag weer wat lucht uit de mark­ten” wor­den gehaald. Zo kan de S&P 500 min­i­maal terug tot de 2.380 pun­ten ter­wi­jl de NAS­DAQ weer terug kan zakken tot de oude ATH-zone rond de 6.100 pun­ten. Verder nemen de Dow-Broed­ers wederom het ini­ti­atief van­daag, bei­de index­en zakken onder­hand behoor­lijk weg en nemen hier­mee afscheid van enkele belan­grijke pun­ten op de grafieken.

Dow Jones
De Dow Jones lev­ert vlak na open­ing zo’n 45 pun­ten in en noteert hier­mee weer onder de 21.000 pun­ten. De index noteert zo’n 20.980 pun­ten waar de index zich weer in de trad­in­grange van 20.90021.000 pun­ten bevind. Rond deze koers zal de dal­ing enigszins bekoe­len en zal er besloten moeten wor­den welke grens de Dow Jones zal gaan bezoeken. Aan de bovenkant wacht de index weer weer­stand rond de 21.000 pun­ten ter­wi­jl een andere optie voor de Dow Jones is om door te zakken tot de 20.900 pun­ten waar een bek­ende ste­un­zone wacht. In ieder geval is de Dow Jones weer terug geza­kt tot bin­nen de neer­gaande trad­in­grange waar de index zicht­baar moeite heeft gehad om deze opwaarts te door­breken. De tijdelijke uit­braak van begin vorige week kan wellicht een false move zijn geweest waar­bij de index tijdelijk de 21.100 pun­ten heeft getest om ver­vol­gens weer de ste­un­niveaus op te zoeken. Naar mijn mening zal de Dow Jones de komende uren/​dagen dan ook bli­jven hangen in het negatieve sen­ti­ment en kan de index de komende dagen in ieder geval reke­nen op een nieuwe test van de 20.74020.900 ste­un­zone.

Hourly Dow Jones:Dow Trans­port
Ook de Dow Trans­port laat na open­ing een min­dere peri­ode zien. De Amerikaanse Trans­port index die vaak wordt gezien als graad­me­ter en richt­ing­bepal­ende indi­ca­tor op Wall Street heeft het zwaar na open­ing. De Dow Trans­port is na de open­ing in een rap tem­po terug gevallen tot onder de dal­ende weer­stand­sli­jn waar de index de komende uren zal moeten vecht­en voor behoudt tot boven deze stand. De vol­gende halte voor de Dow Jones zal naar mijn idee nog lager liggen aangezien hier het 50-daags gemid­delde wacht rond de 9.065 pun­ten.

Dai­ly Dow Trans­port:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.