Beursdagboek Daïm Boscart 30 mei 2017, 17:21

...

Uurcharts: Ook Wall Street lager na imposant herstel vorige week

30 mei 2017, 17:21 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De open­ing op Wall Street van­daag doet denken aan de Europese open­ing van deze mor­gen. De mark­ten ope­nen van­daag lager en zakken hier­mee wat weg van de All Time Highs die vorige week wer­den geno­teerd. De start van de week gis­teren was al kalm te noe­men daar de Amerikaanse beurzen ges­loten waren in ver­band met Memo­r­i­al Day. De beurzen op Wall Street die vorige week een prachtige her­stel­be­weg­ing wis­ten af te ron­den komen nu echt onder druk te staan aangezien er enkele belan­grijke weer­standen wor­den getest. Zo staat de Dow Jones ruim boven de 21.000 pun­ten , de grens die al eerder voor de nodi­ge neer­waartse druk heeft gezorgd, ter­wi­jl de Dow Trans­port ook moeite heeft met het passeren van de weer­stand­szone van 9.1859.250 pun­ten. Ook de NAS­DAQ en de S&P 500 lat­en weinig beweg­ing zien bij open­ing en zo bli­jft het spel om richt­ing zich afspe­len ron­dom de huidi­ge koer­sniveaus.

Dow Jones
De Dow Jones laat na open­ing een min van zo’n 40 – 50 pun­ten zien. Hier­mee beweegt de Amerikaanse hoofdin­dex langza­am maar zek­er richt­ing de 21.000 grens die belan­grijk is in het mid­del­lange ter­mi­jn beeld van de index. Nu de Dow Jones zich mid­denin de beoogde trad­in­grange van 21.00021.080 pun­ten bevin­dt zal het de komende uren vooral toek­ijken wor­den hoe de BULLS en BEARS hun land verdedi­gen. Voor een nieuwe test van de ATH van 21.170 pun­ten met daar­boven de nieuwe mijl­paal van 21.250 pun­ten zal de index eerst de 21.08021.100 weer­stand moeten passeren. Aan de onderkant zullen de BEARS de Dow Jones door de 21.000 ste­un­grens moeten duwen wil men een cor­rigerende beweg­ing inzetten. Naar mijn mening heeft het laat­ste sce­nario meer kans van sla­gen. De mark­ten noteren erg hoog, de S&P en NAS­DAQ noteren zelfs rond de ATH niveaus en ook de Dow-indices kri­j­gen nu te mak­en met neer­waartse druk. Daar­naast zijn er op inter­mar­ket gebied ook enkele vraagtekens, de geopoli­tieke span­nin­gen nemen toe en de zor­gen om de rentesti­jgin­gen van de FED dit jaar zijn nog steeds niet verd­we­nen. Zodoende verwacht ik een neer­waartse beweg­ing van de Amerikaanse mark­ten richt­ing de 20.50020.700 pun­ten alvorens men weer kan denken aan een nieuwe test van de ATH-zone rond de 21.17021.250 pun­ten.

Hourly Dow Jones:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Uurcharts: Actie in Europa, volatiele opening op Europese beurzen

30 mei 2017, 10:54 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Na de zeer saaie beurs­dag gis­teren waar de mark­ten amper in beweg­ing kwa­men hebben we deze mor­gen meer geluk. De volatiliteit kruipt weer langza­am in de markt en de beursko­ersen deinen heen en weer. Zo hebben we van­mor­gen al de nodi­ge beweg­ing gezien, de mark­ten open­den behoor­lijk lager waar­na de beurzen bin­nen no-time deze ver­liezen van de bor­den had­den gepo­et­st. Echter bleek deze oplev­ing van korte duur, de mark­ten noteren wederom wat lager waar­door de BEARS aan kracht lijken te win­nen. Grote ver­liez­er van­daag op het Dam­rak is Akzo Nobel dat gis­teren nabeurs voor de onderne­m­ingskamer moest ver­schi­j­nen tegen­over een deel van de aan­deel­houd­ers die de over­name van PPG willen onder­s­te­unen. De onderne­m­ingskamer stelde AKZO echter in het gelijk waar­door de kans op een over­name weer wat slinkt. Zodoende gaat er van­daag weer wat van de pri­js af in afwacht­ing van de vol­gende move” van de Amerikaanse ver­fgi­gant. Lat­er van­daag staan er nog wat andere cijfers op het pro­gram­ma, zo komen er rond 14:00 de Duitse CPI cijfers ter­wi­jl na open­ing van Wall Street de con­sumenten­vertrouwen cijfers naar buiten komen.

AEX
De AEX noteert in de loop van de mor­gen zo’n 525 pun­ten en gli­jdt hier­mee langza­am aan verder weg van de 527529 weer­stand­szone die de afgelopen dagen zon­der al te veel suc­ces is getest. De index heeft in mijn ogen een duidelijk sig­naal afgegeven de afgelopen dagen, ondanks de mark­t­con­di­ties en her­haaldelijke pogin­gen zijn de BULLS er niet in ges­laagd om de AEX over dit punt heen te tillen. De AEX bli­jft der­halve onder de 528 weer­stand staan en is tevens door de oplopende ste­un­li­jn onder de bodems op de dag­grafiek geza­kt. Hier­mee is het tech­nis­che plaat­je voor de AEX op de korte ter­mi­jn behoor­lijk afgezwakt. De BEARS lijken zich klaar te mak­en voor een nieuwe rit richt­ing de 520 – 522 ste­un­zone waar de index opnieuw het vuur aan de sch­enen kri­jgt gelegd. In mijn ogen is een dal­ing tot 520 – 522 niet te ver­mi­j­den, het ver­volg rond deze ste­un­zone is cru­ci­aal voor de UPtrend op de korte ter­mi­jn de komende dagen. Indi­en de AEX verder wegza­kt zal het vol­gende doel voor de index wacht­en rond de 503 pun­ten.

Voor­beurs TA: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​160027​-​t​a​-​b​e​u​r​z​e​n​-​k​l​a​a​r​-​v​o​o​r​-​v​e​r​v​o​l​g​-​n​a​-​s​a​a​i​e​-​m​e​m​o​r​i​a​l​-​d​a​y​.html

Hourly AEX:DAX
De DAX doet het deze mor­gen beduidend beter dan de overige indices. De Duit­sers proberen de dal­ing te beperken om zo de 12.500 ste­un­zone buiten schot te houden. De Duit­sers noteren een min van slechts 5 pun­ten en noteren hier­mee bij­na vlak. De komende uren zal ook hier de druk op koersen toen­e­men. Voor de DAX geldt net als voor de AEX dat de index toe is aan een stap­je terug, de Duit­sers zullen de komende dagen de 12.50012.390 zone gaan opzoeken waar de jacht naar de ATH van 12.843 pun­ten begon enkele weken gele­den.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.