Beursdagboek Daïm Boscart 1 augustus 2017, 12:56

...

Hogere beurzen in Europa in afwachting divergerend Wall Street en cijfers Apple

1 augustus 2017, 12:56 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Een hogere open­ing van de beurzen van­daag waar de mark­ten van­daag wat oplopen in afwacht­ing van wat men van­daag weer zal gaan lat­en zien in de VS. De beurzen daar lopen de afgelopen dagen verder uiteen wat beleg­gers zenuwachtig maakt. Zo zien we de afgelopen weken bijvoor­beeld een sterke Dow Jones die op record­jacht is en de 22.000 voor­beurs al heeft aangetikt ter­wi­jl de Dow Trans­port en de Nas­daq wat onder druk zijn komen te staan na de ver­liezen van vorige week. Zo is men het nog steeds niet unaniem eens in de VS over de in te nemen richt­ing en dus bli­jft men extra voorzichtig op de aan­de­len­mark­ten. Als we het dichter bij huis halen zien we in Ned­er­land een soort­gelijke ontwik­kel­ing waar de DAX en de AEX de afgelopen weken verder uit elka­ar zijn gelopen. De DAX viel van haar ATH en tevens jaar­top van 12.951 pun­ten terug tot de huidi­ge trad­ingsruimte van 12.10012.200 pun­ten ter­wi­jl de AEX wist te her­stellen vanaf de bodem­zone van 506 pun­ten tot ongeveer 528530 pun­ten. Momenteel noteren bei­de indices respec­tievelijk 527 & 12.170 pun­ten waarmee er dus een klein plus­je op de bor­den is te vin­den.

Nabeurs zullen de ogen in de VS natu­urlijk gericht zijn op Apple. Het groot­ste bedri­jf van de wereld zal haar cijfers pub­liceren en deze geven natu­urlijk alti­jd een spe­ci­aal tin­t­je aan de after-hours van­daag aangezien iedereen een bedri­jf als Apple nauwlet­tend in de gat­en houdt als graad­me­ter voor bijvoor­beeld de overige bedri­jven in de techin­dus­trie.

AEX
De AEX loopt van­daag dus weer iets op richt­ing de weer­stand­szone van 528530 pun­ten waar de index de afgelopen dagen al meerdere malen op de rem moest trap­pen en zuid­waarts omkeerde. De index heeft met de huidi­ge standen een lastige weer­stand­szone te door­breken en zal moeten wacht­en op hulp uit onverwachte hoek. Tot op heden is deze er nog niet gekomen, de oli­e­s­tanden doen van­daag vri­jwel niets, de Euro lev­ert slechts een frac­tie van de grote win­sten in en de Amerikaanse beurzen zullen lat­er van­mid­dag pas ope­nen. Zodoende laat de AEX van­daag ook niet al te veel zien en bli­jft de index schom­me­len tussen de 526527 pun­ten. Mocht er geen hulp vanu­it onverwachte hoek komen dan verwacht ik dat de AEX de komende dagen zal gaan bezwijken onder de druk die ontstaat door de diverg­erende koersen op nation­aal en inter­na­tion­aal niveau.

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.