Beursdagboek Trader Guy 8 maart 2013, 09:12

...

Recordreeks gaande op Wall Street .... opletten dus

8 maart 2013, 09:12 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Wall Street zet opnieuw hogere toppen behalve de Transport index die voor de 2e dag na elkaar verliest. Opvallend, het is de zogenaamde leader maar die blijkt moe te worden. De rest borduurt nog even voort op het elan van de afgelopen dagen. Vanmiddag om 14:30 een nieuwe mijlpaal, een belangrijk meetpunt, de cijfers over de werkgelegenheid, ofwel de machinekamer van de Amerikaanse economie. Daarvoor pusht Bernanke keer na keer miljarden de markt in om de werkloosheid te doen afremmen, even zien hoeveel banen erbij zijn gekomen in februari. Kan meevallen, alleen is het de vraag of dat de markt nog een etage hoger kan zetten. Vorige maand stond de S&P 500 op 1500 punten rond de cijfers, nu staat deze index op 1545 punten en rond zijn hoogste stand OOIT ...Het zal moeilijk worden denk ik, na de cijfers kan er nog een golfje omhoog erbij komen, maar dat hoeft niet eens omdat er al behoorlijk wat voorsprong werd genomen voor deze cijfers er komen. Dus, de kans op een tijdelijke top is vrij groot vandaag, het wordt denk ik ook de hoogste tijd om een keer wat gas terug te nemen op Wall Street. We zitten short, maar niet ver vanaf deze standen waardoor we wat kunnen wachten nu.

De AEX lag er gisteren maar zwakjes bij, de index kon amper hoger sluiten. De DAX daarentegen zet nieuwe toppen maar laat wat GAP`s achter. Ook hier opletten, de euforie is veel te groot nu, zeker ook het tempo bekijken waarmee de index omhoog vliegt de afgelopen week. Weerstand rond de huidige koersen, steun veel lager nu ... Laten we zeggen, 7775-7800 en 7600 pnt. De All Time High voor de DAX zien we rond de 8125 punten ... Een goeie 1,5% vanaf hier ... De AEX kan weerstand verwachten rond de 350-351 pnt. In tegenstelling tot de DAX en de Dow Jones, SenP 500 is dat de AEX nu precies op de helft staat vanaf zijn hoogste punt ooit. Dat was in april 2000 op 701 punten ...

De Euro herpakt zich tot de 1,31 dollar, weerstand nu 1,314 en 1,33 dollar, steun rond de 1,30 dollar nog steeds. Rondom de cijfers vanmiddag kan de munt weer in beweging komen.

Grafiek AEX:
alt


Grafiek DAX:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.