Beursdagboek Trader Guy 29 juni 2016, 08:54

...

Reactie op daling door koopjesjagers, AEX kan tot 428 oplopen

29 juni 2016, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De markt her­pakt zich behoor­lijk na de grote dal­ing die tussen vri­jdag en maandag, de vraag is nu of we de draad omhoog weer op kun­nen pakken of dat het enkel een tech­nis­che reac­tie op de dal­ing is met een grote kans op een her­vat­ting van de dal­ing met als doel om daar­na nieuwe bodems te mak­en? De volatiliteit maakt veel beleg­gers van slag zodat men niet goed weet hoe pre­cies met deze sit­u­atie om te gaan, de mark­ten zoeken duidelijk naar richt­ing na de BREX­IT waar men eind vorige week voor koos. Men weet niet zo goed hoe dit alle­maal moet wor­den ingepri­jst, hoe groot zijn de nade­len en waar kun­nen er voorde­len wor­den gevon­den? Is het goed voor de rest van de EU dat de Brit­ten weg zijn? Of gaat ons dat toch veel geld en vooral economis­che groei kosten? Alle­maal vra­gen waar we op dit moment nog geen antwo­ord op hebben, de tijd zal ons dat leren de komende weken en zelfs maan­den. De her­struc­turering zal denk ik toch moeiza­am ver­lopen zodat het bij­na niet anders kan dat er druk op de gehele werelde­conomie komt te staan. Dat zullen de beurzen in moeten pri­jzen de komende peri­ode want lat­en we niet ver­geten dat alles nog vrij hoog stond tot afgelopen don­derdag, een cor­rec­tie op Wall Street was toch al nodig na de enorme ral­ly vanaf de bodem die werd gemaakt eind jan­u­ari begin februari.

Als han­de­laar op de beurs let ik dan ook goed op met wat er moet wor­den gedaan, zelf nam ik een week ver­plichte rust ron­dom het al dan niet bli­jven bin­nen de EU door de Brit­ten. De voor­spellin­gen lagen op 50 – 50 waar­door het een gok zou zijn geweest om daar posi­ties op in te nemen. Nu voorzie ik wel weer mogelijkhe­den nu de rust wat terug aan het keren is, toch is het nodig om enige voorzichtigheid in te bouwen bij alles wat u doet door dat de volatiliteit groot bli­jft. Neem kleine posi­ties, respecteer de stops en bewaak dus uw posi­ties heel goed. Nu we 2 dagen hoger staan kan er zich een kans voor­doen om wat terug te zakken, de leden kun­nen mogelijk een bericht ont­van­gen in de loop van de dag …

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX eerst ste­un rond de 417 pun­ten, lat­er komt de 410 – 412 pun­ten in beeld met daaron­der de 405 – 407 en de 403 pun­ten. Weer­stand eerst de 426 – 428 met daar­boven de 432 pun­ten. Door de volatiliteit waarmee we nu te mak­en hebben kan alles snel gaan in bei­de richtin­gen, de mark­ten bli­jven enorm nerveus omdat men nog niet weet welke gevol­gen de schei­d­ing met het VK zal bren­gen bin­nen de EU. Kijken we naar de DAX dan zien we nu eerst ste­un rond de 9330 met daar net onder de en de 9200 en de 9100 pun­ten, lat­er de 8900 pun­ten. Door de oplev­ing die gis­teren op gang kwam staat de DAX meteen boven de ste­un-weer­stand 9330 pun­ten, nu let­ten we op de 9500 en de 9650 pun­ten als weer­stand. Lat­er de kan de index nog naar de 9750 pun­ten mocht de index de ral­ly continueren.

Op Wall Street komt de S&P 500 goed weg van de bodem­zone 1990 – 2000 pun­ten, een ral­ly stu­urde de index richt­ing de 2035 – 2040 pun­ten wat net onder de 2050 weer­stand ligt. Weer­stand nu de 2050 – 2055 met daar­boven de 2075 en de 2100 pun­ten. Deze niveaus kun­nen snel wor­den gehaald als de markt met de huidi­ge volatiliteit doorstoot naar boven toe, men zou het niet verwacht­en na de dump van afgelopen vri­jdag en maandag maar de volatiliteit in de markt bli­jft ons telkens weer ver­bazen van wat er alle­maal mogelijk is. Ste­un nu de 2025 en de zone 1990 – 2000 pun­ten, onder de 1990 pun­ten ziet het er behoor­lijk slecht uit, en u raad het al ook daar staan we zo weer bij zwak­te. Wat betre­ft de Dow Jones, ste­un nu eerst weer de 17.250 met daaron­der de 17.100 pun­ten. Lat­er rond de 16.90017.000 pun­ten ste­un, bij een verdere dal­ing kan de index snel naar de 16.500 pun­ten door dat het onder de 17.000 pun­ten behoor­lijk kan ver­snellen omlaag. Weer­stand eerst de 17.500 met lat­er de 17.750 pun­ten, ook de sti­jging als die doorzet kan redelijk snel gaan op Wall Street want we staan op zich nog dicht bij de top­zone waar we afgelopen don­derdag nog ston­den. Voor zow­el Europa als op Wall Street moeten we oplet­ten de komende dagen, het kan in bei­de richtin­gen behoor­lijk snel gaan …

Sig­naal dien­sten:
Vanaf we vorige week maandag 22 AEX pun­ten winst hebben kun­nen halen met een short op de AEX index via Polleke en via Sys­teem Trad­ing bli­jven we rustig en wacht­en we af tot de markt weer een duidelijk sig­naal afgeeft. Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €7000 winst voor dit jaar. We doen dat men MAX1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, want er komen nieuwe kansten aan op korte ter­mi­jn ofwel deze week nog.

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro zoekt ron­dom de 1,105 dol­lar naar hou­vast maar het is moeil­ijk om deze ste­un te houden blijkt na vri­jdag, de euro moest ook al even terug tot de 1,091,095 dol­lar maar her­pakt zich telkens wat. Weer­stand nu die 1,115 dol­lar met daar­boven de 1,125 dol­lar als weer­stand. Ste­un bli­jft de 1,105 met lat­er de 1,09 dol­lar, daar­na zien we de 1,085 en de 1,05 dol­lar die bei­den bij verdere verzwakking haal­baar zijn. De oude range 1,1051,145 dol­lar staat duidelijk onder druk nu, door dat de euro het oplopende trend­kanaal heeft ver­lat­en onder de ste­un­li­jn wordt moeil­ijk om de euro weer hoger te kri­j­gen. De euro bli­jft zwak na de sit­u­atie ron­dom Brexit …

Brent olie:
De olie deelde ook mee in de malaise maar in beperk­te mate tot nog toe, de olie bli­jft in de buurt van de 50 dol­lar per vat en nog net bin­nen de uptrend die al sinds feb­ru­ari loopt al komt de ste­un­li­jn wel onder druk te staan. Weer­stand bli­jft er in de buurt van de 50 – 51 dol­lar met daar­boven de 52,5 en de 5454,5 dol­lar. Ste­un de 48 dol­lar met daaron­der de 46 dol­lar maar dan ver­lat­en we wel duidelijk de uptrend. Wat de han­del op olie betre­ft door ons via Guy Trad­ing is het wacht­en op een kans, mogelijk kun­nen we wat doen rond de huidi­ge stand van­daag of morgen.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:EUR-USD:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.