Beursdagboek Trader Guy 2 juli 2016, 13:25

...

AEX op weerstand 438, Wall Street sterkt het weekend in

2 juli 2016, 13:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De week eindigde sterk op de beurzen, Wall Street weet er nog een plus­je uit te slepen met duidelijk wat sec­tor rotatie richt­ing de Tech en de Trans­port die bei­den pro­centueel wat beter voor de dag kwa­men ten opzichte van de Blue Chips” die in de Dow en de S&P 500 zit­ten. Wall Street sluit voor een lang week­end want maandag bli­jft Wall Street dicht door 4 juli ofwel Inde­pen­dence Day”. De futures zullen wel lopen maandag tot 17:30. Op Week­ba­sis zien we forse plussen op Wall Street, zo wint de Dow Jones maar lief­st 550 pun­ten (+3,15%) ter­wi­jl de S&P 500 met 65 pun­ten hoger de week afrond (+3,2%). De Nas­daq wint gedurende de afgelopen week 155 pun­ten ofwel +3,3%, de Dow Trans­port klimt 237 pun­ten omhoog wat goed is voor +3,25%. Zoals u kunt zien zit Wall Street op 1 lijn met de sti­jging, alle indices win­nen iets meer dan 3% waar­door we een sterke week af kun­nen sluiten. Of de sti­jging zich kan con­tin­ueren bli­jft de vraag want als de Dow Jones en de S&P 500 nog 1,5% omhoog gaan de komende dagen dan staan deze indices op hun hoog­ste koers ooit en dat had denk ik nie­mand verwacht vorige week vrijdag.

Toch tikken we nu een zware weer­stand aan want de afgelopen weken bereik­ten we wel vak­er deze niveaus waarop we de week afs­loten maar telkens moest de markt inlev­eren nadi­en om die ATH zone nog daar te lat­en voor wat die is. De indices op Wall Street ver­to­nen dan toch een vreemd ver­loop, het ziet er op zich sterk uit maar via enkele indi­caties merken we ook dat de sti­jging niet echt betrouw­baar lijkt. Enkele zak­en die opvallen zijn het lage vol­ume dat niet al te hoog ligt, vooral vri­jdag lag het behoor­lijk aan de lage kant. Een ander wat opvalt is dat men goud bli­jft kopen, vri­jdag weer +$20 tot nu al $1341 per troy ounce. Het Zil­ver won vri­jdag zelfs 5,6%, op week­ba­sis wint het zil­ver zelfs bij­na 12%. Lage vol­umes, geld dat op zoek gaat naar een zoge­naamde veilige haven en met niet te ver­geten de BREX­IT” nog vers in het geheugen toont aan dat we de sti­jging van de afgelopen dagen niet hele­maal kun­nen vertrouwen. Wordt ver­vol­gd utier­aard, de markt kan net zo snel weer een geheel ander beeld vertonen …

Dan komen we op de thuis­markt uit en vooral bij de AEX en de DAX, de AEX kende een sterke week door vri­jwel alle ver­lies terug te halen. De DAX deed dat ook maar toch in min­dere mate, de DAX staat veel verder onder de top van vorige week don­derdag maar her­pakt zich net zo goed vanaf de bodem. De AEX wint op week­ba­sis 14,5 pun­ten (+3,5%), de DAX won 220 pun­ten (+2,3%). Ook Europa zou kun­nen corigeren vanaf de top­pen die er nu staan, Europa kreeg heel wat te ver­duren de voor­bi­je week met eerst het ver­liezen van het V.K. uit de EU en niet te ver­geten kreeg de EU ook nog een down­grade door Stan­dard and Poors wat betre­ft hun kredi­et­waardigheid. De Euro­zone gaat van AAA+ naar de AAA sta­tus, het Verenigd Koninkrijk kreeg door meerdere bureaus een afwaarder­ing. Zelf zie ik door al deze genoemde fac­toren niet echt een reden om de beurzen in een soort ral­ly modus te kri­j­gen de komende weken maar zoals ik alti­jd zeg, je weet het nooit in deze markt. Bli­jf daarom han­de­len op kansen en als het niet loopt zoals je denkt dat het moet lopen neem dan op tijd uw sto­ploss om grote ver­liezen te voorkomen …

Via onze sig­naal­dien­sten op de indices of op aan­de­len sturen we u in detail tips, u kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX liep de sti­jging nog wat door om rond de 439 pun­ten af te sluiten, de index is op zoek naar de top van de huidi­ge sti­jging. Die zou ergens tussen de 438 – 440 pun­ten uit kun­nen komen, dat is voor nu het meest logis­che al bli­jft in deze markt alles mogelijk. Ste­un nu de 435 – 436 waar zow­el het 50 als het 200-MA wacht­en, lat­er de 432 en de 428 pun­ten. Omdat in deze markt niks langza­am meer gaat zal ook de dal­ing weer de nodi­ge kracht ver­to­nen zodat een groot deel van de plussen kun­nen verd­wi­j­nen als sneeuw voor de zon. Weer­stand nu de 438 – 440 met daar­boven de 444 en de 448 – 450 pun­ten. Hou nog alti­jd reken­ing met bli­jvende volatiliteit, ook bij de DAX want deze index liet net als de rest een mooie plus­reeks zien. Bij de DAX nu weer­stand rond de 9750 met daar­boven de 9850 en de 10.050 pun­ten. Ste­un nu eerst de 9600 met daar snel onder de 9500 pun­ten, de belan­grijke ste­un voor de DAX wacht al een tijd rond de 9330 pun­ten, dat is een beet­je de rode draad bin­nen het ver­haal en dat al sinds eind augus­tus vorig jaar. De DAX bodem van eind vorige week en begin deze week zien we rond de 9200 – 9250 punten.

Op Wall Street werd bij de Dow Jones het gehele ver­lies in 3 – 4 dagen goed gemaakt, zo komt de Dow Jones nu weer tussen de weer­stand­zone 17.90018.000 uit ter­wi­jl de S&P 500 net boven de 2100 pun­ten staat. Plots staat Wall Street weer heel dicht bij de All Time Highs, iets wat we begin deze week niet meer had­den verwacht en zek­er niet in een paar dagen tijd. Op zich niet iets waar we van moeten opkijken want het is blijk­baar niet anders in deze markt. De volatiliteit is zo extreem dat de BULLS en de BEARS steeds wor­den gecoun­terd op onverwachte momenten en dat met een duiz­ing­wekkende kracht. Dat zal denk ik nog een tijd­je zo bli­jven, we moeten ermee om leren gaan. Bij de Dow Jones nu weer­stand rond de 18.000, de 18.100 en daar­na tot de hoog­ste stand ooit rond de 18.30018.350 pun­ten. Ste­un nu eerst de 17.750, de 17.500 en de 17.250 pun­ten en alle­maal snel haal­baar. Bij de S&P 500 nu weer­stand rond de 2100 – 2110 lat­er de All Time High rond de 2130 – 2135 pun­ten. Ste­un nu eerst de 2075 met lat­er de 2050 en de 2025 punten.

Sig­naal dien­sten:
Er wacht­en weer kansen op de indices waar u aan mee kunt doen door lid te wor­den, we verwacht­en weer een beweg­ing op de indices die redelijk groot kan wor­den … Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €6850 winst voor dit jaar. We doen dat men MAX1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, want er komen nieuwe kansten aan op korte ter­mi­jn ofwel deze week nog.

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich vri­jdag na even tot de 1,105 dol­lar te zijn afgeza­kt don­derdag, nu ste­un rond de 1,105 dol­lar, lat­er de 1,091,095 dol­lar waar we vorige week een bodem hebben gemaakt. Daaron­der de 1,08 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu eerst de 1,115 dol­lar met lat­er de 1,125 dol­lar, de top van de afgelopen weken wacht rond de 1,14 dol­lar maar daar staan we nu al een eind onder. De euro zoekt nu wat naar richt­ing tussen de pak­weg 1,105 en de 1,125 dol­lar, het is wacht­en op een uit­braak. Voor­lop­ig bli­jven we bin­nen deze range hangen …

Brent olie:
De olie deelde ook mee in de malaise maar in beperk­te mate tot nog toe, de olie bli­jft in de buurt van de 50 dol­lar per vat en nog net bin­nen de uptrend die al sinds feb­ru­ari loopt al komt de ste­un­li­jn wel onder druk te staan. Weer­stand bli­jft er in de buurt van de 50 – 51 dol­lar met daar­boven de 52,5 en de 5454,5 dol­lar. Ste­un de 48 dol­lar met daaron­der de 46 dol­lar maar dan ver­lat­en we wel duidelijk de uptrend. Wat de han­del op olie betre­ft door ons via Guy Trad­ing is het wacht­en op een kans, mogelijk kun­nen we wat doen rond de huidi­ge stand van­daag of maandag.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.