Beursdagboek Trader Guy 16 juli 2016, 12:03

...

Markten blijven sterk liggen, AEX kan naar de 455

16 juli 2016, 12:03 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Vri­jdag een vrij vlak ver­loop op de beurzen waar de plussen wor­den verdedigd die de afgelopen dagen wer­den gemaakt, Wall Street probeert dicht bij de ATH’s te bli­jven en dat lukt pri­ma tot nog toe. Verder zien we dat de Dow Trans­port uit­breekt en met een inhaal­slag kan begin­nen want deze index loopt nogal achter op de rest. De beurzen bli­jven dus sterk liggen en hebben zin in meer nu de markt er pri­ma bijligt. Zek­er als we naar de weekre­sul­tat­en kijken bij de indices, dan zien we de Dow Jones 370 pun­ten wint (+2%), de S&P 500 weet er 32 pun­ten bij te pakken (+1,5%) ter­wi­jl de Nas­daq met 73 pun­ten omhoog ging wat ook goed is voor 1,5%. Dan nemen we ook nog de Dow Jones Trans­port, daar een mooie plus van 302 pun­ten wat 4% hoger is. Deze index is aan het inhalen op de rest.

Hier in Europa ook mooie plussen, zo wint de AEX de afgelopen week 14 pun­ten ofwel +3,2% maar de DAX liet de beste per­for­mance zien met een plus van 437 pun­ten ofwel 4,5%. Enkel de Nikkei ver­sloeg alle andere indices omdat er daar de afgelopen week 1390 pun­ten bijk­wam het­geen goed was voor maar lief­st 9,2%. Japanse beleg­gers kri­j­gen mede door de explosieve sti­jging van het aan­deel Nin­ten­do (door de nieuwe rage Poke­mon Go) en hoop op meer QE lat­er dit jaar een enorme inter­esse in aan­de­len, het sen­ti­ment is daar com­pleet gedraaid naar posi­tief en dat zou daar nog wel eens een tijd­je aan kun­nen houden.

Zak­en zoals nieuwe de All Time Highs (records) op Wall Street, de plotse run op aan­de­len in Japan en het achter­lat­en van de Brex­it angst helpt de beurs hoger. Neem daar­bij dat de bedri­jfs resul­tat­en goed mee­vallen van wat er al voor­bij kwam en dat de hoop op het­geen er vol­gt ook hoopvol is. Ook de retail­ci­jfers vri­jdag vie­len behoor­lijk mee waar­door het sen­ti­ment niet werd ver­stoort. Op zich alle­maal goeie indi­caties voor het ver­volg maandag maar we moeten er nog wel beves­tig­ing over kri­j­gen van de mark­ten zelf. Vri­jda­gavond kwam er wel wat twi­jfel door de staats­greep in Turk­i­je maar zoals het er nu naaruit ziet lijkt die te zijn mis­lukt waar­door dat voor de beurzen een non-event kan wor­den. Uit­er­aard alti­jd oplet­ten voor het tegen­overgestelde, het­geen ik dus (nog) niet verwacht … 

Via onze sig­naal­dien­sten op de indices of op aan­de­len sturen we u in detail tips, de komende week voorzie ik mooie kansen op de indices. Zorg dat u zich snel inschri­jft zodat u snel op de lijst komt te staan, mogelijk doen we maandag al iets op de AEX en de DAX, of op de Dow Jones …

U kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX moest vri­jdag een klein stap­je terug doen al bli­jft de index dicht bij de 448 pun­ten hangen waar de weer­stand eerder de afgelopen week lag, boven die 448 ligt de weg open tot eerst de 450 – 452 met daar­boven de 455 en de 458 pun­ten. Als de markt de kracht kan aan­houden, en de AEX boven de hoog­ste stand van voor de Brex­it ger­aakt kun­nen we op dit posi­tieve sen­ti­ment mogelijk doorstoten tot de 470 – 472 pun­ten waar de vol­gende zware weer­stand wacht. We hebben de nodi­ge wind in de zeilen momenteel om door te stoten maar dan moet het wel gebeuren natu­urlijk, de kans daarop wordt met de dag grot­er omdat ook Wall Street er sterk (zelfs zeer sterk) bij bli­jft liggen door het aaneen­rit­sen van nieuwe All Time Highs daar. Wat betre­ft de DAX, ook die index doet het pri­ma nu de 10.000 pun­ten werd door­bro­ken. Weer­stand nu de 10.150 met daar net boven de 10.250 pun­ten. Daar­na komt de 10.400 pun­ten weer in beeld, ook bij de DAX lijkt de kans nu vrij groot dat we naar die 10.400 pun­ten toe kun­nen en dan ook vrij snel. Ste­un nu de 9900 en de 9750 pun­ten in eerste instantie …

Wall Street sluit de week sterk af, de S&P 500 brak maandag voor het eerst boven de hoog­ste koers ooit en zet daar dins­dag, woens­dag en don­derdag nog een nieuw record bij. Vri­jdag ver­loor de index 2 pun­ten maar bli­jft met 2062 op slot­ba­sis sterk en slechts 10 pun­ten onder de hoog­ste koers ooit neergezet. Weer­stand nu de 2170 – 2175 met daar­boven de 2200 pun­ten. Ste­un bli­jft uit­er­aard de oude top rond de 2135 pun­ten, daaron­der de 2115 en de 2100 met lat­er de 2075 pun­ten. Waarschi­jn­lijk kri­j­gen we nog meer nieuwe highs bij de S&P 500. De Dow Jones door­brak ook de oude top en sluit ook vri­jdag af op de hoog­ste stand ooit (18.516), de hoog­ste koers was 18.557 ter­wi­jl de vorige top ofwel vorige All Time High op 18.351 pun­ten lag. De eerste weer­stand zien we nu rond de 18.557 met daar­boven de 18.750 pun­ten. Ste­un nu eerst de 18.350 met daaron­der de 18.250, lat­er de 18.100 en de 17.900 pun­ten als steun.

Sig­naal dien­sten:
Woens­dag zijn we uit­gestapt met een mooie winst op onze LONG posi­ties bij alle advies­di­en­sten, voor de maand juli was dat de 2e actie die met winst en dus een mooi ren­de­ment. Deze maand halen we tussen de €700 en de €1500 winst op onze sig­naal- advies­di­en­sten, Polleke pakt al €1410 ter­wi­jl Sys­teem Trad­ing op een winst staat van €712. Er wacht­en weer nieuwe kansen op de indices waar u aan mee kunt doen door lid te wor­den, we verwacht­en weer een redelijke beweg­ing op de indices … Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €7412 winst voor dit jaar. We doen dat met MAX1500 inleg, we gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, er komen nieuwe kansen aan op korte ter­mi­jn ofwel aan het begin van de vol­gende week.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft onrustig met gis­teren na mooie cijfers uit de VS over de retail sales toch een draai naar omlaag met tegen het einde van de dag een slot net onder de belan­grijke 1,105 dol­lar. Toch bli­jft die 1,105 dol­lar een belan­grijke grens voor de euro waar we gis­teren overdag nog even tot 1,115 dol­lar kon oplopen waar we nu de weer­stand zien. Hoog dus 1,115 dol­lar als weer­stand, lat­er de 1,125 dol­lar als weer­stand met net daar­boven de 1,13 dol­lar waar u op de grafiek 2 lij­nen samen ziet komen. Maandag maar eens kijken wat de euro doet, een test van de zone 1,0951,10 dol­lar is mogelijk maar het kan ook zijn dat de euro gewoon weer boven die 1,105 dol­lar start maandag. Die ste­un-weer­stand, de 1,105 dol­lar bli­jf ik nog even als mikpunt aan­houden tot het tegen­deel waar wordt.

Brent olie:
De olie bli­jft nog boven de 46 dol­lar ste­un hangen, echt omhoog wil het niet meer met de olie maar we moeten nu wel reken­ing begin­nen te houden met een kleinere range tussen een ste­vige ste­un en een zware weer­stand. De ste­un bli­jft de 46 dol­lar ter­wi­jl de weer­stand door de lijn over de recente top­pen elke dag iets omlaag komt en zich rond de 49,5 dol­lar uitkomt. De range wordt hier­door beperkt tot 3,5 dol­lar, erop of eron­der de komende week? De kans daarop wordt dus grot­er de komende week waar­door we zeer waarschi­jn­lijk uit gaan breken. Boven de 4949,5 dol­lar ligt de weg open tot de 52,553 dol­lar, een uit­braak omlaag onder de 46 dol­lar kan de olie vrij snel naar eerst de 43,5 dol­lar of lat­er zelfs tot de 42 dol­lar ste­un doen zakken. 

We zien kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:



Brent olie:

EURO-USD:





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.