Beursdagboek Trader Guy 10 januari 2017, 08:47

...

Markten kraken wat maar breken niet

10 januari 2017, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De indices moesten wat inlev­eren gis­teren, zow­el Europa als Wall Street sluiten wat lager maar alles bli­jft onder con­t­role met hun top­zone in zicht. Van­mor­gen zien we via de futures een sta­biele open­ing, de AEX en de DAX vlak ter­wi­jl de S&P future redelijk dicht bij het slot van gis­teren staat. Het is wacht­en op een nieuwe posi­tieve dag op de beurzen nu, een beweg­ing omhoog die er toe doet want de afgelopen week staan we wat stil. Het bli­jven cor­rec­ties in tijd en niet zozeer in waarde, via een laag vol­ume wordt er hier en daar wat verkocht. De vol­umes zijn hoe dan ook aan de lage kant het­geen meteen ook wil zeggen dat men niet over­haast is om aan­de­len te verkopen. Wel viel de olie op, daar wat verkoop­druk voor het eerst dit jaar maar ook met de olie bli­jven we op koers om lat­er een aan­val in te zetten op hogere niveau’s. De dol­lar moet wel wat inlev­eren ten opzichte van de euro.

Opval­lend is dat de Nas­daq het nu heel goed doet met nieuwe top­pen op slot­ba­sis, hier All Time Highs en een plus op slot­ba­sis gis­teren. De Nas­daq bli­jft zich dus sterk ontwikke­len en zet een beweg­ing in die de index nog hoger moet zetten de komende peri­ode. Wall Street is dus net als hier in Europa bezig met een cor­rec­tie in tijd en daar­bij hoort ook wat sec­tor rotatie, de olie aan­de­len ver­loren wat door dat de oliepri­js omlaag ging maar het geld wordt meteen omgezet in de technoglo­giesec­tor. De Biotech deed het daar­bij goed gis­teren maar ook Apple ging met een dol­lar vooruit. De Biotech index won gis­teren 1,5%.

Tech­nis­che analyse, euro, olie en grafieken ziet u onder­aan deze update.

Trad­ing sig­nalen en 2 sig­naal dien­sten uitgelicht:

1- Sys­teem Trad­ing nodig min­i­maal €1500:
Voor onze leden hebben we bij Sys­teem Trad­ing (AEX) het jaar 2016 heel mooi kun­nen afs­luiten, het was een moeil­ijk beurs­jaar met alle ups en downs maar door goed mon­ey man­age­ment en het uit­zoeken van de beste momenten scoren we op alle vlakken. In de maand decem­ber hebben we via Sys­teem Trad­ing een posi­tief resul­taat kun­nen halen van 775,- (52%), in 2016 hebben we met €1.500 een totale bru­to winst kun­nen behalen van9.156 voor onze leden . Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

2- Alles of Niets nodig min­i­maal €2000:
Met onze Alles of Niets aan­bevel­ings­di­enst hebben we decem­ber af kun­nen ron­den met een winst van 1.319,- (66%). Alles of Niets scoort in 2016 zelfs 10 plus­maan­den op 12, de maan­den waar we wat ver­loren vie­len dan ook nog mee door goed Mon­ey Man­age­ment (stops op tijd nemen). Over heel 2016 hebben we met2.000 een totale bru­to winst kun­nen behalen van11.543 voor onze leden. Onze sys­te­men zor­gen er dus voor dat de ver­liezen alti­jd mee­vallen. Lees in ieder geval de reviews op onze site via deze link …

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 MAART vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en Sys­teem Trad­ing 2016:


Resul­tat­en Alles of Niets 2016:


Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones wil nog alti­jd sterk voor de dag komen tij­dens de rit richt­ing de top­zone en sluit opnieuw dicht bij die 20.000 pun­ten­grens, sterk­er nog is dat de index tot op slechts 0,4 punt eron­der kwam afgelopen vri­jdag, de top lag op 19.999,6 pun­ten. Net niet gelukt om prachtige kran­tenkop­pen te halen, maar deze week kri­j­gen we waarschi­jn­lijk een nieuwe een kans. Weer­stand bli­jft natu­urlijk die 20.000 pun­ten, lat­er de 20.250 en de 20.500 pun­ten die snel haal­baar zijn bij een uit­braak omhoog. Ste­un nu eerst de 19.70019.750 pun­ten, daaron­der de 19.500 en de 19.250 pun­ten. De S&P 500 is zich ook aan het opwar­men voor een grotere move omhoog, de index moest wel iets inlev­eren gis­teren maar bli­jft onder­weg naar de 2300 pun­ten. Dat wordt voor de S&P 500 na het door­breken van de 2275 – 2280 pun­ten het eerste doel nu, daar­na zien we verder maar het kan nog hoger maar dan moeten alle indices onver­min­derd doorzetten in de posi­tieve richt­ing. Dan kan de BULL weer toes­laan. Ste­un voor de S&P 500 nu eerst de 2250 – 2255 pun­ten, lat­er de 2225 – 2230 en de 2200 – 2210 punten.

De Nas­daq doet het ook pri­ma en zow­el de Nas­daq 100 en de Nas­daq Com­pos­ite mak­en nieuwe top­pen, bei­den staan ook boven nieuwe mijl­palen nu want de Nas­daq 100 breekt boven de 5000 pun­ten ter­wi­jl de Nas­daq Com­pos­ite de 5500 pun­ten achter zich weet te lat­en. We kun­nen hier ook reke­nen op hogere standen de komende weken en dat zek­er als ook de resul­tat­en die vanaf komende week bin­nen­stromen mee­vallen. Bij de Nas­daq Com­pos­ite verwacht ik nu eerst de 5600 pun­ten en lat­er mogelijk de 5750 pun­ten als doel. Ste­un voor de Nas­daq tussen de 5475 – 5500 pun­ten, lat­er de 5375 en de 5235 – 5250 pun­ten als steun.

Europa:
De AEX ligt er tech­nisch nog alti­jd pri­ma bij, als de index boven de 488 pun­ten weet te ger­ak­en en verder door te zetten dan kun­nen we ons gaan richt­en op de 493 – 495 pun­ten als vol­gende doel. Kijken we nog verder omhoog dan komt de top­zone van 2015 in zicht, die gaan we vanaf de 505 pun­ten bereiken. In 2015 laat de AEX 2 top­pen zien, een­t­je rond de 505 en een­t­je rond de 510 – 511 pun­ten. Bek­ijken we de recente sti­jging en de con­sol­i­datie die daarop vol­gde (einde jaar) dan zou er een zelfde beweg­ing op gang moeten kun­nen komen als die vanaf de 458 – 460 naar de 484 – 485 pun­ten het­geen goed was voor 23 – 25 pun­ten. Pro­jecteren we die bovenop de con­sol­i­datiezone 482 – 485 dan komen we dus uit ergens tussen de 505 en 510 pun­ten. Dat kan dus het doel wor­den voor wat betre­ft de AEX, we zetten er geen tijd op want dat is moeil­ijk maar het moet bin­nen enkele dagen tot enkele weken die kant op gaan, wat ook belan­grijk is nu dat de AEX cor­rec­ties maakt in tijd en niet in pri­js waar­door we zien dat er voor­lop­ig geen neer­waartse druk op de beurs zit en ook dat is een bull­ish sig­naal voor de markt. Belan­grijke ste­un voor de AEX zien we nu eerst rond de 483 pun­ten, daaron­der nog de 480 – 481 pun­ten als steun.

Bij de DAX kun­nen we het­zelfde patroon zien, daar ongeveer 600 – 650 pun­ten er bovenop pro­jecteren en we komen uit rond de 12.05012.100 pun­ten. Het sti­jgingspa­troon bij de DAX lijkt op dat van de AEX, een uit­braak met een ste­vige poot omhoog gevol­gd door een duidelijke con­sol­i­datie (con­tin­u­atiepa­troon). Ook hier kan ongeveer dezelfde sti­jging er bovenop komen als deze die we net achter de rug hebben. Ste­un voor de DAX nu de 11.500 met daaron­der de belan­grijke 11.400 punten.

Let wel dat het analyse tech­nieken zijn maar dat er op de beurs niks vanzelf­sprek­end is, daarom zijn long posi­ties aan te raden maar als han­de­laar moet u flex­i­bel bli­jven en waar dat moet de sto­ploss respecteren. In een oplopende markt is het makke­lijk om de stop en het doel samen op te trekken om zo de winst te lat­en oplopen en de ver­liezen meer te beperken of na een tijd­je zelfs uit te sluiten.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 MAART nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro:
De euro bli­jft wat kracht omhoog ontwikke­len maar ver boven de 1,06 dol­lar ger­aakt de munt nog niet, weer­stand nu de 1,065 dol­lar met daar­boven de 1,075 en de 1,09 dol­lar. Ste­un bli­jft de 1,055 met daaron­der de 1,045 en de 1,035 dol­lar. Voor­lop­ig een range van ongeveer 3 cent bij de euro met telkens volop beweg­ing daar­tussen, de range is 1,0351,065 dol­lar. We houden de olie goed in de gat­en en waar het kan doen we er iets mee via Guy Trading.

Brent olie:
De olie kende een slechte dag gis­teren, een dal­ing met meer dan 2 dol­lar tegen het slot om rond de 55 dol­lar uit te komen, bij een verdere dal­ing zou de olie terug kun­nen tot rond de 53 dol­lar waar we een ste­vige ste­un zien nu. Weer­stand in eerste instantie rond de 56 dol­lar met daar­boven de 58 en de 59 dol­lar als mogelijke doe­len mocht de olie zich her­pakken. We houden de olie goed in de gat­en en waar het kan doen we er iets mee via Guy Trading.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.