Beursdagboek Trader Guy 18 maart 2017, 11:36

...

AEX zet opmars door, Wall Street zoekt naar uitbraak

18 maart 2017, 11:36 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De grote expi­ratie op Wall Street bracht niet veel nieuwe veran­derin­gen aan het ver­loop, een rustige dag met amper beweg­ing bij de koersen, de finan­ciële sec­tor lag wat onder druk omdat de rente een stap­je terug moest maar de rest bleef vrij vlak. Zo ver­loren Gold­man Sachs en JP Mor­gan meer dan 1% maar indus­trie aan­de­len zorgden ervoor dat de Dow Jones vri­jwel vlak de sessie afs­loot. Alleen woens­dag na de FED kre­gen we een posi­tieve sessie waar­door de indices op Wall Street dan ook de week in het groen bracht­en. Zo wint de Dow Jones 11 pun­ten op week­ba­sis, de S&P 500 kon met 5,5 pun­ten (0,25%) winst de week afs­luiten. De Nas­daq kwam als beste de week uit met een plus van 40 pun­ten (0,7%) en sluit net onder de hoog­ste stand ooit die nu 10 pun­ten hoger ligt dan de slot­stand van vri­jdag. Er is dus nog volop kans op nieuwe records op Wall Street, ook de opzet op de grafieken ziet er goed uit voor hogere koersen. Kun­nen we ons op gaan mak­en voor een reeks nieuwe All Time Highs op Wall Street? Alleen de Dow Jones Trans­port bli­jft achter, die moeten we ook mee zien te kri­j­gen de komende dagen en dat zou zo maar eens kunnen.

Wat betre­ft de AEX zien we op week­ba­sis een sterke week met een slot net boven de 516 pun­ten, de index wint op week­ba­sis 5 pun­ten ofwel goed voor 1%. De AEX weet zich verder posi­tief te ontwikke­len boven de top van maart 2015 waar­door er meer sti­jging aan zit te komen. De vol­gende doe­len liggen boven de 520 pun­ten, of we daar vol­gende week al boven weten te ger­ak­en zien we wel maar de kans daarop ligt ron­dom de 65 – 70%. Een mooie ste­un wacht er nu rond de 509 – 510 pun­ten, de index toont wel aan te willen afreke­nen met die 510 ofwel die oude top zodat we ons kun­nen gaan richt­en op een vol­gende belan­grijke mijl­paal ofwel een stand die we in jaren niet meer hebben bereikt, dan heb ik het stil­let­jes al over de 560 – 565 punten.

Al zou je het niet echt aan­voe­len maar ook de DAX ger­aakt stil­let­jes aan op stoom, op week­ba­sis weet de index 132 pun­ten (1,1%) winst te boeken. De DAX lijkt nu af te reke­nen met de 12.000 pun­ten waar er een behoor­lijke weer­stand lag en richt zich nu volledig op de 12.390 pun­ten waar de top van maart 2015 wacht, dat is meteen ook de hoog­ste koers ooit voor de DAX. Kun­nen we daar al naar­toe de komende week? Zou goed kun­nen maar ook hier zal veel afhangen van wat er op Wall Street gaat gebeuren de komende dagen. Zoals u al hebt kun­nen lezen ziet dat er wat mij betre­ft pri­ma uit dus het zou moeten kunnen.

Reken erop dat Wall Street de komende week nog 1 uur eerder open gaat en sluit door dat we daar al met de zomer­ti­jd te mak­en hebben. Vanaf maandag 27 maart loopt alles weer als vanouds want dan loopt ook hier de zomertijd.

We han­de­len waar het kan via onze dien­sten, ook begelei­den we onze leden waar nodig en com­mu­niceren we met elka­ar waar dat nodig is. U kri­jgt dus sig­nalen, coach­ing en begelei­d­ing als u lid wordt van onze abon­nementen. We bieden u die nu aan via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI voor €39. Zorg dat u erbij bent want we zien nog mooie kansen op alle beurzen, de olie en de euro. Nu inschri­jven en dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kunt u gebruik mak­en van al onze coaching.

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JUNI vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones wist net niet boven de 21.000 pun­ten te sluiten vorige week, we zien nu wat con­sol­i­datie met op de grafiek wel een bull­ish patroon dat een ver­vol­gsti­jging aangeeft. Als de Dow Jones weer tot boven die 21.000 pun­ten ger­aakt kun­nen we ons opmak­en voor een hertest van de 21.170 pun­ten waar we begin deze maand de top neer hebben gezet. Lat­er als de index uit­breek, en de kans daarop is groot, dan kun­nen we snel naar de 21.50021.750 en de 22.000 pun­ten doorsti­j­gen. Ste­un nu de 20.850, de 20.700 en de 20.500 pun­ten, onder die 20.500 pun­ten ziet het er voor de Dow Jones min­der goed uit.

De S&P 500 laat wat con­sol­i­datie zien al enkele dagen, wat hoger eerst maar de index ger­aakt nog steeds niet tot de 2400 pun­ten waar de top wacht. Ste­un bli­jft de zone 2360 – 2365 pun­ten, pas daaron­der kun­nen we de korte uptrend opgeven. Weer­stand nu dus die 2400 pun­ten met daar­boven de 2425 – 2430 en de 2450 pun­ten. Let er wel op dat we op de grafiek een posi­tief ver­vol­gpa­troon zien ontstaan met de inten­tie om de sti­jging snel weer op te pakken.

De Nas­daq weet net geen record neer te zetten op slot­ba­sis, intra­day was dat wel het geval met nu een hoog­ste koers ooit op 5912,6 pun­ten. De index sluit wel net boven die 5900 pun­ten waar­door de weg open bli­jft liggen richt­ing de 6000 pun­ten. En inder­daad komt die 6000 pun­ten nu wel heel snel in zicht, iets voor de komende week? De Dow Trans­port bli­jft helaas wel het zwakst van alle­maal en staat onder het 50-MA, dat moet snel beter wor­den wil de index een nieuwe aan­val inzetten op de top­zone ofwel weer tot boven de 9500 pun­ten zien te geraken.

Europa:
De AEX wist de 517 pun­ten al aan te tikken vri­jdag, als de index boven die 517 pun­ten weet te sluiten dan ligt de weg open richt­ing de 520 – 522 pun­ten met daar­boven de 525 en de 529 pun­ten. Ste­un nu eerst de 513 met lat­er de belan­grijke 509 – 510 pun­ten ofwel de oude top. De AEX wordt wel met de dag sterk­er en er zijn nog vol­doende aan­de­len bin­nen de index die het in zich hebben om verder te sti­j­gen. Als de index zich sterk weet te houden en Wall Street nieuwe top­pen wil gaan mak­en dan kun­nen we snel nog een etage hoger.

De DAX breekt dan uitein­delijk boven de 12.000 pun­ten en wist er vri­jdag voor de 2e dag na elka­ar boven te sluiten, de top­zone ofwel de hoog­ste stand ooit wacht rond de 12.390 pun­ten (2015), de kans dat de DAX via een nieuwe ral­ly daar naar­toe wil wordt nu weer wat grot­er. Ste­un nu de 12.000 pun­ten met daar net onder de 11.850 pun­ten, lat­er zien we ste­un rond de 11.750 en de 11.600 pun­ten. Weer­stand bli­jft eerst de 12.10012.150 pun­ten met daar net boven de 12.250 pun­ten, lat­er kun­nen we ons richt­en op die top ofwel hoog­ste koers ooit rond de 12.390 punten.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JUNI nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro-dol­lar:
De euro maakt een beweg­ing omhoog tot ver boven de 1,07 dol­lar, weer­stand nu de 1,081,085 en de 1,095 dol­lar. Ste­un nu de 1,06 en de 1,05 dol­lar, de euro wint wel aan kracht nu met als de trend zich verder zet mogelijkhe­den tot de 1,105 dollar.

Brent olie:
De Brent lijkt zich wat vast te houden rond de onder­grens van de range, na de 50 – 51 dol­lar duidelijk te hebben getest zien we dat de olie wat con­solideert maar het gevaar voor een uit­braak naar omlaag bli­jft volop aan­wezig ten­z­ij de Brent zicht tot boven de 5353,5 dol­lar weet te her­pakken. Ste­un nu de 50 – 51 dol­lar met daar snel onder de 4747,5 en de 45 dol­lar, weer­stand nu de 5353,5 dol­lar. Boven de 53,5 dol­lar wordt ik weer posi­tief voor het verdere verloop.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.