Beursdagboek Trader Guy 17 juni 2017, 14:14

...

Nasdaq en AEX zwak, Dow Jones en DAX sterk

17 juni 2017, 14:14 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street wat vlak vri­jdag tij­dens de expi­ratie, eigen­lijk was het een vrij kalme dag op Quadru­ple Witch­ing Day met wel extra vol­ume omdat de posi­ties moesten wor­den doorg­erold naar de sep­tem­ber series. De Nas­daq moest des­on­danks het grote over­name­bod door Ama­zon op Whole Foods, een retail­er in de VS van voed­ing. Wat Ama­zon pre­cies van plan is met deze over­name is nog maar de vraag, zal het bedri­jf zich vol gaan oriën­teren op dis­trib­u­tie van retail en voed­ing de komende jaren? Het lijkt er sterk op en daarom kri­j­gen de con­cur­renten bin­nen deze sec­tor behoor­lijke klappen.

Wal-Mart, Tar­get en Kroger ver­loren vri­jdag tussen de 5 en 10%. Een bedri­jf bin­nen onze AEX dat in de VS ook groot is bin­nen de retail en voed­ing sec­tor is Ahold-Del­haize, het bedri­jf behaalt 23 van zijn omzet uit de VS, vri­jdag ver­loor Ahold bij­na 10% van zijn beur­swaarde. Ook gaf Kroger nog een winst­waarschuwing af vri­jdag wat de sec­tor nog meer onder druk zetten. Het aan­deel Ama­zon wist op deze aankondig­ing 2,5% koer­swinst te halen vri­jdag, het aan­deel Whole Foods won zelfs bij­na 30%.

Op zich een vrij moeil­ijke week op de beurzen, de Nas­daq ver­loor 1% en zet dus zijn dal­ing verder maar de Dow Jones daar­ente­gen kon wat winst boeken over de gehele week bekeken, de Dow Jones wist een winst van 112 pun­ten (0,5%) te behalen met wat nieuwe All Time High­’s die voor­bij kwa­men. De S&P 500 won 1 punt (0,05%) ter­wi­jl de Dow Trans­port met 86 pun­ten vooruit ging (0,9%). De ver­schuivin­gen op week­ba­sis tonen de rust die er heerst momenteel duidelijk aan, alleen de Nas­daq kri­jgt het moeil­ijk­er momenteel en de dal­ing kan nog wel wat verder doorzetten als ik de grafiek goed bek­ijk. De kans dat de Dow Jones, de S&P 500 en dus ook de Dow Trans­port dicht bij hun top­pen staan is groot. Zoals ik al vaak heb aangegeven zijn er veel te weinig aan­de­len bin­nen deze indices aan­wezig die er bull­ish voorstaan, dat geeft aan dat de onder­toon van de markt nogal zwak oogt. Het is dus wacht­en op een draaipunt en de eerste forse dal­ing op dag­ba­sis die eraan zit te komen kan wel eens voor een schrikre­ac­tie gaan zor­gen. We zit­ten er scherp op en posi­tioneren ons in de markt om in ieder geval een groot deel daar­van mee te pakken met wat short posities.

De AEX lag er op week­ba­sis slecht bij, de index ver­loor 6,5 pun­ten (-1,25%). De DAX ver­loor ook wat maar min­der dan de AEX, de DAX sluit de week 63 pun­ten lager (-0,5%). De CAC 40 ver­loor 36 pun­ten (-0,7%). Vol­gende week dus alert bli­jven, waar het kan doe ik wat voor de leden uit­er­aard. U kunt mee­doen voor €29 tot 1 augus­tus via de aan­bied­ing om onze coach­ing te vol­gen. Als u zich nu inschri­jft dan staat u maandag op de lijst en kunt u alles via de Trader­shop inzien.

Wall Street:
De S&P 500 de index kon ook vri­jdag weer ste­un vin­den rond de 2420 pun­ten, pas als de S&P 500 onder die 2418 – 2420 pun­ten terecht komt dan ligt de weg meteen open richt­ing de belan­grijke 2400 pun­ten ste­un. Weer­stand nu in eerste instantie rond de 2440 – 2445 pun­ten, lat­er de 2470 – 2475 pun­ten. Mijn gedacht bli­jft dat de S&P 500 op zijn minst die 2400 pun­ten kan gaan opzoeken en dus de oude weer­stand terug zal testen de komende dagen.

De Dow Jones zet zijn dun gedra­gen ral­ly nog even door, de index staat op slot­ba­sis amper onder de All Time High zodat er momenteel nog geen sprake is van een cor­rec­tie op de Dow. Weer­stand nu de 21.400 met net daar­boven de 21.500 pun­ten, lat­er de 21.750 en de 22.000 pun­ten maar dan moet de index wel doorzetten omhoog. De kans daarop wordt wel steeds klein­er door dat de markt niet volop bull­ish wordt gedra­gen, ik verwacht nog alti­jd een terug­val van enkele pro­cen­ten bij de indices op Wall Street en ook op de nu nog sterke Dow Jones. Ste­un nu in eerste instantie de 21.170 pun­ten, daaron­der komt de 21.000 in beeld met daar­na de 20.800 pun­ten. Denk eraan dat het snel kan gaan als er een enorme vol­umepiek komt op de Dow, verkoopvol­ume dus.

De Nas­daq kon nog even wat her­stellen dins­dag maar vanaf woens­da­gavond kwam de BEAR weer terug na de rentev­er­hoging van de FED, ste­un nu tussen de 6125 – 6150 met daar snel onder de 6100 pun­ten. Lat­er kun­nen we ons gaan richt­en op de bodem van 18 mei die rond de 6000 pun­ten wacht. Weer­stand zien we nu eerst rond de 6250 en de 6300 pun­ten waar de top­zone wacht. De Nas­daq ligt er slecht bij en drukt al op belan­grijke ste­un­li­j­nen, eerst de lijn onder de recente bodems samen met het belan­grijke 50-daags gemiddelde. 

Europa:
De AEX speelt nu wat met de 520 pun­ten­grens, ste­un en nu dus ook weer­stand rond die 520 pun­ten. Onder de 520 kan de GAP verder wor­den gedicht, daar begon de index don­derdag al mee maar er kwam wat her­s­tel vanaf de bodem die rond de 516 pun­ten wacht. Ste­un nu de 516 – 517 pun­ten, lat­er de 512 – 513 pun­ten waar dan de GAP kan wor­den gedicht. Verder zien we nog de 508 – 510 en de 505 – 506 pun­ten als ste­un. De index ligt er wel slecht bij momenteel, de AEX staat nu al 18 pun­ten onder zijn top ofwel meer dan 3%.

De DAX kon wat her­stellen na de slechte dag, de index bli­jft wel zo’n 150 pun­ten onder de top van woens­dag. Ste­un nu de 12.65012.700 pun­ten, lat­er komt de 12.500 in beeld als mogelijk doel maar de belan­grijk­ste ste­un nu wordt nog alti­jd de oude top­pen van 2015 en begin dit jaar, die ste­un zien we op 12.390 pun­ten. Weer­stand kri­j­gen we nu eerst rond de 12.87512.900 pun­ten, lat­er komt de 13.000 pun­ten mogelijk in beeld mocht de markt nog een etage hoger willen voor dat de grote cor­rec­tie van start gaat. De DAX laat de afgelopen 2 – 3 weken behoor­lijk wat volatiliteit zien, men weet niet goed welke kant het op zal gaan richt­ing de zomer. 

Brent olie:
De Brent komt tot op ongeveer het doel terecht ofwel rond de bodem van begin mei bij de 46,5 dol­lar. Het wil nog niet zeggen dat het nu al zal ophouden met dalen want het vol­gende doel wacht nu rond de 44 – 45 dol­lar. Weer­stand eerst de 47,5 dol­lar met daar­boven de 49 en de 51 dol­lar, het zal wel moeil­ijk wor­den om de olie weer in een posi­tieve flow te krijgen.

Laat­ste kans, nu tot maandag nog €29 tot 1 AUGUS­TUS:
Nu via een spe­ciale aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €29, dan gaat het om de abon­nementen AEX Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing, Alles of Niets en TA Aan­de­len en indices. U ont­vangt dan alle sig­nalen die bij het abon­nement horen samen met de mails die wor­den ver­zon­den over de markt en de kansen. Er zit uit­er­aard coach­ing bij zodat u alti­jd goed op de hoogte bli­jft van onze visie en hoe u het best kunt rea­geren op wat de markt van plan is. We proberen alti­jd met de markt mee te zit­ten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posi­ties lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fond­scode staat erbij).

Verder kunt u ook op ons afges­loten forum dat bij uw abon­nement hoort met alle andere leden com­mu­niceren. En dat tegen een mooie kort­ing om het nu te proberen, dat is dan voor €29 tot 1 AUGUS­TUShttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.