Beursdagboek Trader Guy 31 juli 2017, 08:47

...

Beurzen zoekende, DAX zwak, Dow sterk

31 juli 2017, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Van­mor­gen een redelijk rustige start met kleine min­nen op de bor­den, zow­el de S&P als de Nas­daq future ver­liezen wat zodat ook de AEX en de DAX niet omhoog willen. Vri­jdag was er op zich een vrij rustige sessie op Wall Street ware het niet dat alles nog wat onder druk stond toen de dag begon, de Dow Jones kon als enige in de plus de sessie afron­den ter­wi­jl de S&P 500 en de Nas­daq met een klein ver­lies het week­end in moeten. Europa lag er aan het einde van vorige week ook slecht bij, de euro sti­jgt verder en lijkt onder­weg richt­ing de 1,20 dol­lar het­geen uit­er­aard een grote rol speelt bij het ver­loop van de AEX en de DAX. Verder zien we dat de olie (Brent) verder doorsti­jgt en op slot­ba­sis net onder de 53 dol­lar de week afs­luit, de olie is met een zeer sterke fase bezig en breekt zo onverwacht en snel door enkele zware weer­standen. Het bli­jft de vraag of de olie dat tem­po kan aan­houden want we komen van de 47,5 dol­lar (maandag nog op de bor­den), dat is al meer dan 5 dol­lar de afgelopen week erbij.

Vri­jdag werd bin­nen de Dow Chevron gekocht maar aan de andere kant zien we dat Exxon juist de groot­ste ver­liez­er was, bei­de bedri­jven bin­nen de oliesec­tor kwa­men met cijfers vri­jdag. Het was trouwens wel de week van Boe­ing, na de cijfers weet het aan­deel 30 dol­lar winst te boeken en laat het een enorme GAP achter op de grafiek. Dat is dan ook de reden waarom de Dow Jones de week hoger af kan sluiten, de koerssti­jging van Boe­ing alleen al zorgt voor meer dan 1% winst op de gehele Dow Jones index de afgelopen dagen. Vol­gende week wordt alles wel wat rustiger, de meeste bedri­jven bin­nen de Dow Jones zijn al met cijfers geweest, na de sterke dagen kan het zo zijn dat er wat winst wordt genomen. We let­ten nu vooral op Apple dins­dag nabeurs zal doen, dan komt het bedri­jf met cijfers. Anal­is­ten zijn wel wat voorzichtig omdat de con­sument wacht op de nieuwe iPhone zodat de verkopen in het 2e kwartaal best wat kun­nen tegen­vallen. Maar het is alti­jd span­nend ron­dom de cijfers van Apple. Bek­ijken we de vorige week bin­nen de tech­sec­tor dan valt het op dat zow­el Google als Ama­zon wat tegen­vie­len waar­door de koers van bei­de aan­de­len omlaag moest.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen, vri­jdag werd er een mooie winst genomen op de posi­ties zodat Sys­teem Trad­ing, Alles of Niets en Polleke op een winst staan voor deze maand (Juli). Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kon de sti­jging niet vasthouden richt­ing het einde van de week, daarom bli­jft de weer­stand bij de 2480 pun­ten wacht­en ofwel waar de top werd neergezet. Boven die 2480 pun­ten zien we de 2500 pun­ten als weer­stand, lat­er de 2525 en de 2550 pun­ten maar of de markt nog sterk genoeg is om die richt­ing op te gaan is de vraag. Eerst maar eens zien of de index kan cor­rigeren de komende dagen en zo ja tot waar? Ste­un nu de 2445 – 2450 pun­ten, lat­er de 2418 – 2420 en de oude top­pen rond de 2400 – 2405 punten. 

De Dow Jones bli­jft sterk liggen, de sterk­ste van alle­maal momenteel met vri­jdag op slot­ba­sis opnieuw een record. De Dow komt op slot­ba­sis nu uit rond de 21.830 pun­ten, de index breekt boven de 21.750 weer­stand en is op zoek om de 21.850 pun­ten te testen. Toch denk ik dat het moeil­ijk zal wor­den nu enkele andere indices het duidelijk opgeven, vooral de Dow Trans­port valt diep terug en dat is meestal een indi­catie voor de rest van de markt. De Dow Jones teert echter nog op sterke beweg­in­gen bij slechts enkele aan­de­len bin­nen de index die forse sti­jgin­gen lieten zien. Er waren onder andere Boe­ing, Cater­pil­lar en Mc Don­alds die vooral de kar trokken de afgelopen 2 – 3 dagen. Ste­un nu de 21.650, lat­er de 21.500 en de 21.350 pun­ten, weer­stand nu de 21.850 en de 22.000 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq begon vri­jdag in mineur en sloot ook iets in de min vri­jdag, enkele bedri­jven die met cijfers kwa­men vie­len wat tegen waaron­der in het bij­zon­der Ama­zon. Ste­un voor de Nas­daq nu rond de 6335 – 6350 pun­ten, lat­er komen de 6250 en de 6100 pun­ten in beeld als ste­un. Weer­stand ron­dom de top die we op 6460 pun­ten, lat­er komt de 6500 pun­ten in beeld als weerstand.

Europa:
De AEX her­pakt zich redelijk na een test van de zone 517 – 518 waar de index afgelopen maandag nog even op terecht kwam. De AEX index kon don­derdag wel opnieuw tot rond of net boven de 530 pun­ten ger­ak­en maar ik vroeg me al af of dat niet veel te hoog gegrepen was met de euro de rond de 1,175 dol­lar staat en dat met de DAX die rond zijn laag­ste stand in weken terecht komt. De index moest vri­jdag dan ook terug tot de 525 pun­ten waar we een eerste ste­un zien nu. Weer­stand bli­jft rond de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 535 en de 538 pun­ten als weer­stand. Ste­un zien we nu in eerste instantie rond de 525, lat­er de 523 en de 517 – 518 pun­ten. Pas onder de 517 pun­ten ziet het er weer slecht uit voor de AEX index.

De DAX bli­jft door de dure euro zwak en moet opnieuw wat inlev­eren voor­beurs van­mor­gen, tech­nisch bli­jft het er niet goed uitzien voor de komende peri­ode want de bodem van gis­teren komt wat lager te liggen dan de vorige bodem ofwel de laag­ste stand van de afgelopen weken. De DAX staat ook nog ruim onder de oude top­pen (12.390). Ste­un nu eerst de zone 12.10012.125 daar­na kri­j­gen we denk ik snel de 12.000 pun­ten als ste­un, onder de 12.000 pun­ten ziet het er sowiezo niet best uit voor de DAX. Weer­stand nu eerst de 12.25012.275 met daar­boven de 12.390 pun­ten waar dan die oude top wacht. Lat­er zien we de 12.500 en de 12.650 pun­ten als weer­stand waar ook het 50-MA wacht maar dat ligt alle­maal een heel stuk verder nu. De dure euro bli­jft voor de DAX een verve­lende zaak, het drukt behoor­lijk op de index door dat Duit­s­land een EXPORT land is.

Brent olie:
De Brent breekt nu uit en lijkt op zoek naar de 53 dol­lar waar de vol­gende weer­stand wacht, de grafiek zag er tech­nisch strak uit wat betre­ft de olie maar we zien dat de uit­braak best bij­zon­der is met dat er door een zware weer­stand wordt gebro­ken en tegelijk het 200-MA eraan moet geloven zon­der dat er een twi­jfel­mo­ment was. Weer­stand nu de 53 dol­lar, lat­er de 55 – 56 dol­lar. Ste­un in eerste instantie de zone 50 – 51 dol­lar, lat­er komen de 49, de 47,5 en de 46,5 dol­lar als ste­un in beeld.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.