Beursdagboek Trader Guy 1 augustus 2017, 08:57

...

Divergenties worden als maar groter, gevaarlijke situatie

1 augustus 2017, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Van­mor­gen staan de futures weer hoger op Wall Street, Europa dat moeite heeft met de dure euro laat ook twi­jfels zien. De AEX kan de 525 pun­ten nog vasthouden maar de DAX heeft het er duidelijk moeil­ijk mee momenteel, de index zette gis­teren opnieuw een lagere bodem neer. We zien dus enorme diver­gen­ties tussen ver­schil­lende mark­ten, tussen indices onder­ling bin­nen diverse regio’s. Dat wil zeggen dat er iets op komst is want diver­gen­ties wor­den na een tijd­je alti­jd weer recht getrokken. Zouden het de opval­lende hoogvliegers ofwel de Dow Jones en de S&P 500 zijn die daar­door fors terug moeten? Of draaien de DAX en de Dow Trans­port bij om een heel deel van het ver­lies van de afgelopen weken terug te halen? Moeil­ijk om te zeggen momenteel, wel is het zo dat vooral de Dow Jones en de S&P 500 meer kwets­baar zijn door dat er te weinig aan­de­len bin­nen deze indices zijn die de kar trekken. Bijvoor­beeld de Dow Jones, die wordt met meer dan 250 pun­ten opgetrokken alleen al door Boe­ing de afgelopen 4 sessies. Het aan­deel sti­jgt maar door en dat is het­zelfde in min­dere mate voor nog wat Dow fond­sen, ik bli­jf zeggen dat we moeten oplet­ten hiermee.

Dan is er nog de euro die doorstoomt richt­ing de 1,20 dol­lar, wie had dat verwacht met hogere rentes in de VS en bli­jvende lage rente in Europa? Vergeet niet dat we aan het begin van dit jaar op 1,031,04 dol­lar ston­den met de euro. De dure euro is slecht voor de indices hier in Europa maar aan de andere kant zorgt de goed­kopere dol­lar ervoor dat Wall Street sterk bli­jft. Dat is deels een reden voor de diver­gen­ties die we nu zien op de mark­ten, het is dus ook een dol­lar verhaal.

Wat de han­del betre­ft, een moeil­ijke maand achter de rug, we hebben een aan­tal keren de sto­ploss moeten nemen op posi­ties. We zit­ten nu nog niet in de markt maar ik zie wel weer wat mogelijkhe­den om wat te doen met de VIX, de olie, de indices en mogelijk nu ook met de euro. Als u de sig­nalen wenst te ont­van­gen dan kunt u lid wor­den, dan staat u van­daag al op onze lijst en kri­jgt u de mail en de SMS.

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Deze week nieuwe kansen waar we zek­er wat mee kun­nen doen, vri­jdag werd er een mooie winst genomen op de posi­ties zodat Sys­teem Trad­ing, Alles of Niets en Polleke op een winst staan voor deze maand (Juli). Wilt u mee­doen dan kunt zich nu inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u van­daag eventueel al een SMS verwacht­en om in te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kon de sti­jging niet vasthouden richt­ing het einde van vorige week, daarom bli­jft de weer­stand bij de 2480 pun­ten wacht­en ofwel waar de top werd neergezet. Boven die 2480 pun­ten zien we de 2500 pun­ten als weer­stand, lat­er de 2525 en de 2550 pun­ten maar of de markt nog sterk genoeg is om die richt­ing op te gaan is de vraag. Eerst maar eens zien of de index kan cor­rigeren de komende dagen en zo ja tot waar? Ste­un nu de 2445 – 2450 pun­ten, lat­er de 2418 – 2420 en de oude top­pen rond de 2400 – 2405 punten. 

De Dow Jones bli­jft sterk liggen, de sterk­ste van alle­maal momenteel met gis­teren op slot­ba­sis opnieuw een record. De Dow komt op slot­ba­sis nu uit rond de 21.891 pun­ten, de index breekt boven de 21.750 weer­stand en tikt de vol­gende weer­stand rond de 21.900 pun­ten aan. Toch denk ik dat het moeil­ijk zal wor­den nu enkele andere indices het duidelijk opgeven, vooral de Dow Trans­port en de Nas­daq ver­liezen duidelijk aan kracht. Meestal is dat een indi­catie voor de rest van de markt. De Dow Jones teert echter nog op de sterke beweg­in­gen bij slechts enkele aan­de­len bin­nen de index die forse sti­jgin­gen lieten zien. Er waren onder andere Boe­ing, Cater­pil­lar en Mc Don­alds die vooral de kar trokken de afgelopen dagen. Ste­un nu de 21.750, lat­er de 21.650 en de 21.500 pun­ten, weer­stand nu de 21.900 en de 22.000 pun­ten. Lat­er boven de 22.000 pun­ten mogelijk nog meer poten­tie omhoog maar het wordt alle­maal wel gevaarlijk.

Nas­daq:
De Nas­daq begon vri­jdag in mineur en sloot ook iets in de min, gis­teren kwam daar nog wat ver­lies bij zodat het de komende dagen span­nend wordt of de Nas­daq doorzet met de dal­ing of juist weer kan gaan her­stellen. Vanavond kri­j­gen we de cijfers van Apple, dat kan nogal wat duidelijk mak­en voor de tech­nolo­gie index omdat Apple zeer zwaar weegt. Ste­un nu de 6280 – 6300 met daaron­der de 6200 en de 6150 pun­ten. Weer­stand eerst de 6440 (top), daar­na de 6500 pun­ten als richt­punt mocht het verder stijgen.

Europa:
De AEX her­pakt zich wel redelijk na een test van de zone 517 – 518 waar de index vorige week nog op terecht kwam. De AEX index kon don­derdag wel opnieuw tot rond of net boven de 530 pun­ten ger­ak­en maar ik vroeg me al af of dat niet veel te hoog gegrepen was met de euro die nu al boven de 1,18 dol­lar staat en dat ter­wi­jl de DAX steeds nieuwe bodems maakt. De index moest afgelopen vri­jdag en gis­teren dan ook al terug tot de 525 pun­ten waar we nu de eerste ste­un zien nu. Weer­stand zien we rond de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 535 en de 538 pun­ten als weer­stand. Ste­un zien we nu in eerste instantie rond de 525, lat­er de 523 en de 517 – 518 pun­ten. Pas onder de 517 pun­ten ziet het er weer slecht uit voor de AEX index.

De DAX bli­jft door de dure euro zwak en moet opnieuw wat inlev­eren gis­teren richt­ing het slot, tech­nisch bli­jft het er niet goed uitzien voor de komende peri­ode want de bodem van gis­teren komt weer wat lager te liggen dan de vorige bodem ofwel de laag­ste stand van de afgelopen weken. De DAX staat ook nog ruim onder de oude top­pen (12.390). Ste­un nu eerst de zone 12.10012.125 daar­na kri­j­gen we denk ik snel de 12.000 pun­ten als ste­un, onder de 12.000 pun­ten ziet het er sowiezo niet best uit voor de DAX. Weer­stand nu eerst de 12.25012.275 met daar­boven de 12.390 pun­ten waar dan die oude top wacht. Lat­er zien we de 12.500 en de 12.650 pun­ten als weer­stand waar ook het 50-MA wacht maar dat ligt alle­maal een heel stuk verder nu. De dure euro bli­jft voor de DAX een verve­lende zaak, de euro staat nu al ruim boven de 1,18 dol­lar en zet zijn opmars door richt­ing de 1,20 dollar.

Brent olie:
De Brent breekt nu uit en lijkt op zoek naar de 53 dol­lar waar de vol­gende weer­stand wacht, de grafiek zag er tech­nisch strak uit wat betre­ft de olie maar we zien dat de uit­braak best bij­zon­der is met dat er door een zware weer­stand wordt gebro­ken en tegelijk het 200-MA eraan moet geloven zon­der dat er een twi­jfel­mo­ment was. Weer­stand nu de 53 dol­lar, lat­er de 55 – 56 dol­lar. Ste­un in eerste instantie de zone 50 – 51 dol­lar, lat­er komen de 49, de 47,5 en de 46,5 dol­lar als ste­un in beeld.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.