Beursdagboek Trader Guy 21 juni 2018, 08:27

...

AEX weerstand met rond 558, nieuw record voor de Nasdaq

21 juni 2018, 08:27 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Een zeer sterke Nas­daq nog steeds, de Dow en S&P bli­jven wat hangen. Inmid­dels staat Ama­zon al boven de 1750 dol­lar om maar een voor­beeld te geven. De olie zakt wat verder van­mor­gen en drukt op de ste­un, onder de 74 kan de Brent snel naar de 73 of 71,25 dol­lar terug. Azië weer wat lager via Chi­na, de Nikkei sluit dan weer iets in de plus. De futures op Wall Street staan van­mor­gen weer wat hoger, Europa start verdeeld met de DAX vlak en de AEX iets hoger voorbeurs.

Op Wall Street kri­j­gen we wel opnieuw wat nieuwe records, de Nas­daq zet num­mer 21 neer dit jaar met een nieuwe hoog­ste slot­stand ooit op 7781,52 pun­ten, ook de Rus­sel 2000 sluit af met een nieuw record op 1706,99 pun­ten. De Dow worstelt nog met de ste­un die we rond het 50-MA zien, de index staat onder druk na voor de 8ste keer op rij met ver­lies te sluiten. Weer diver­gen­ties op Wall Street waar­door we ons moeten afvra­gen wie er gelijk heeft? De Nas­daq met de records of de Dow met ste­vige druk op de ste­un­zone 24.60024.650 pun­ten? Dat kan nog iets wor­den de komende dagen, als de Nas­daq er plots genoeg van heeft dan staat deze index heel snel 200 – 250 pun­ten lager.

Er lopen wat posi­ties sinds gis­teren, dat heb ik richt­ing de leden aangegeven, ik richt me vooral op de indices nu. Volg daarom ook de LIVE­BLOG, de leden kun­nen een mail en SMS verwacht­en uit­er­aard. U kunt ook mee door lid te wor­den, nu €39 tot 1 sep­tem­ber,

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX kon amper her­stellen gis­teren, na een redelijke start moest de DAX richt­ing het slot weer inlev­eren en kwam zelfs even in de min terecht. De index bli­jft zo ver van de bek­ende hin­dernissen naar boven toe, dat zijn vooral de 12.850, 12.925 en de 13.000 pun­ten. Ste­un bli­jft eerst de 12.60012.650 pun­ten, lat­er de 12.500 waar de index beter niet onder terecht komt. Opval­lend is dat de 3 belan­grijke MA’s nu heel dicht bij elka­ar liggen, het 20‑, 50- en 200-MA. Het lijkt erop dat ze om gaan buigen naar bene­den toe het­geen niet zo best zou uit­pakken. Voor­lop­ig bli­jf ik voorzichtig, eerst de komende dagen maar afwachten.

Dow Jones:
De Dow Jones zet de slechte reeks gewoon door, voor het eerst sinds lang zien we de index nu al 8 sessies na elka­ar ver­liezen na opnieuw een negatieve slot gis­teren. Bij de Dow nu ste­un rond de 24.600 pun­ten waar de index nu in de buurt komt, lat­er ste­un rond de 24.400 en de bek­ende 24.200 pun­ten. Wee­stand verwacht ik nu eerst rond de 24.850, lat­er de 25.000 en de top­zone rond de 25.300 pun­ten. Tech­nisch bekeken zien we dat de Dow Jones rond het 50-MA terecht komt, als de index nog wat verder zakt door­breekt de Dow Jones dat 50-MA het­geen niet veel goeds voor­spelt. De index staat ook al een tijd­je onder het 20-MA na de draai omlaag.

AEX:
De AEX begon sterk en kon tot rond de weer­stand (558) oplopen, na de mid­dag werd alle winst weer ingeleverd om vri­jwel vlak te sluiten. In de blog gaf ik al aan dat er een GAP moest wor­den gedicht, wel die werd dus net­jes dicht­ge­maakt op slot­ba­sis. De AEX bli­jft wel zwak waar­door de term sell the ral­ly weer kan wor­den gebruikt, het zou goed kun­nen dat de AEX onder de 550 – 551 terecht komt en dat de index de zone 538 – 540 op kan gaan zoeken. Nu nog te vroeg om daar vanu­it te gaan maar de kans is wel grot­er aan het wor­den nu. Weer­stand dus die 558, lat­er de 560 – 561 en de 564 pun­ten. Geen sterke indruk meer nu voor de AEX, na de poging om uit te breken vorige week don­derdag zien we nu eerder prob­le­men met de kans op een negatieve uit­braak lat­er deze maand.

Nas­daq:
De Nas­daq sluit de dag sterk af en dan meteen met een nieuw record er bovenop, record num­mer 21 dit jaar met een nieuwe hoog­ste slot­stand op 7781,51 pun­ten. Weer­stand zie ik pas rond de 7850 – 7875 maar dat wil niet zeggen dat de Nas­daq daar nu vanzelf naar­toe gaat, er zit teveel diver­gen­tie tussen de indices want de Dow wil omlaag en dat al voor sessie 8 na elka­ar. Op een gegeven moment zal de Nas­daq ook in moeten lev­eren, dat kan alti­jd vanaf een nieuwe top waar de index nu op staat. Ste­un nu de 7750, lat­er de 7650 en de 7505 pun­ten, bij een grote terug­val moeten we op de 7320 let­ten. Voor­lop­ig nog sterk maar na de recor­dreeks verwacht ik wel even een cor­rec­tie op de Nasdaq.

Brent olie:
De olie kende een wis­sel­val­lige sessie, eerst hoger maar in de avond lager met een slot onder de 75 dol­lar voor een vat. Ste­un nu eerst de 7373,25 dol­lar, lat­er de 71,25 dol­lar, de Brent lukt het niet om hogere top­pen neer te zetten, wel zien we dat de ste­un onder druk komt te staan. Er zal snel een uit­braak moeten komen, ofwel omhoog, ofwel omlaag. De kansen op een dal­ing lijken me wat grot­er nu. Weer­stand rond de 76, de 78 en de 80 dollar.

Trad­ing AEX, DAX en Dow Jones:
Vorige week don­derdag heb ik posi­ties kun­nen sluiten met een mooie winst (long posi­ties), de resul­tat­en voor de maand juni ziet u hieron­der. Ik voorzie weer nieuwe kansen bij de indices om op te han­de­len, zorg dat u de sig­nalen, updates en info via de LIVE­BLOG ook kri­jgt door lid te wor­den. U kunt zich nu inschri­jven via de mooie nieuwe aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE­BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:


AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.