Beursdagboek Trader Guy 23 juni 2018, 10:45

...

AEX sterk hertel, Wall Street verdeeld

23 juni 2018, 10:45 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De laat­ste sessie van de week maakt ons niet veel wijz­er bekeken over de gehele lijn, Wall Street deed wel een poging om te her­stellen maar het luk­te niet om door te trekken waar­door de Dow Jones na een reeks van 9 negatieve sessie na elka­ar slechts 120 pun­ten winst kon boeken. De Nas­daq ver­loor wat ter­wi­jl ook de Rus­sel en de Dow Trans­port de week lager afs­luiten. Op week­ba­sis zien we over­al ver­lies, de Dow laat 510 pun­ten liggen ter­wi­jl de S&P 25 pun­ten moest inlev­eren over de gehele week bekeken. De Nas­daq ver­loor 53 pun­ten, de Dow Trans­port moet met 300 pun­ten terug. 

Europa ver­loor ook de afgelopen week al was de sessie vri­jdag posi­tief, de AEX kon ste­vig her­stellen waar­door het weekver­lies werd gere­duceerd tot 1,4 punt. De DAX daar­ente­gen ver­loor 431 pun­ten ter­wi­jl de CAC 40 met 115 pun­ten terug moest. De AEX werd vooral vri­jdag geholpen door de zwaargewicht­en die een ste­vig her­s­tel lieten zien, vooral Shell viel daar­bij op. Toch oplet­ten de komende dagen wat betre­ft Europa, tech­nisch zijn de beurzen hier behoor­lijk verzwakt in een week tijd en dat zek­er na het falen om door te trekken richt­ing de top­pen vorige week. De kans dat Europa samen met Wall Street verder omlaag moet is groot, vol­gende week zullen dat snel genoeg zien denk ik.

De week stond ook weer in het teken van de han­del­soor­log tussen de VS en de rest van de wereld, Trump bli­jft strooien met ver­hogin­gen van de import heffin­gen, die lopen al op tot 20% bij som­mige pro­ducten. Door actie en reac­tie kan dat de komende tijd nog wat wor­den vrees ik en het zal meer schade veroorza­k­en dan men denkt als dat zo door­gaat op de lan­gere ter­mi­jn. Dit samen met de ver­slechterende con­di­ties op de beurzen zal de komende week weer een richt­ing geven …

Posi­ties:
Er lopen wat posi­ties, dat heb ik richt­ing de leden aangegeven, ik richt me vooral op de indices nu. Volg daarom ook de LIVE­BLOG, de leden kun­nen een mail en SMS verwacht­en uit­er­aard. U kunt ook mee door lid te wor­den, nu €39 tot 1 sep­tem­ber,

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Chart analy­ses:

DAX:
De DAX lukt het maar niet om met kracht te her­stellen, vri­jdag liep de index wel even wat op om rond de 12.600 pun­ten de week af te sluiten maar de druk omlaag bli­jft aan­houden. De DAX staat nu onder de 3 belan­grijke MA’s, het 20‑, het 50- en het 200-MA, ook dat is een slecht gegeven voor het ver­volg, de druk omlaag kan dus aan­houden. Als de DAX onder de 12.500 pun­ten sluit dan verwacht ik dat er heel snel nog 200 – 250 pun­ten vanaf gaan, dan komen we uit rond de 12.250 pun­ten waar de vol­gende ste­un dan wacht. Weer­stand nu de 12.650, de 12.750 en de 12.850 pun­ten, tech­nisch bekeken zal het moeil­ijk wor­den om zich te her­stellen richt­ing deze hindernissen.

Dow Jones:
De Dow Jones her­pakt zich wat vri­jdag, dat mocht ook een keer na een reeks van 9 dagen met een negatief slot. De Dow Jones zakt nu af richt­ing het belan­grijke 200-MA dat rond de 24.270 pun­ten wacht, dat kan dus een doel wor­den voor de Dow Jones. De index staat al onder de ste­un­li­jn en door­brak het 50-MA in de negatieve richt­ing. Bij de Dow nu ste­un rond de 24.25024.270 pun­ten, de index staat daar nog zo’n 300 pun­ten boven maar het ziet er wel naaruit dat die 24.250 pun­ten een doel wordt. Wee­stand verwacht ik nu eerst rond de 24.650, lat­er de 24.850 en de 25.000 pun­ten als weer­stand mocht de Dow zich snel her­pakken. Bin­nen de Dow zit­ten er veel bedri­jven die behoor­lijk wat last kun­nen kri­j­gen door de dreigende handelsoorlog.

AEX:
De AEX kende een zeer sterke dag vri­jdag met een her­s­tel vanaf de ste­un tot net boven de weer­stand, die ste­un zien we rond de 550 – 551 pun­ten, de weer­stand rond de 558 – 559 pun­ten. Het waren vooral de zwaargewicht­en die de AEX omhoog stuwen vri­jdag, vooral Shell dat 1 euro hoger sloot zorgde voor een behoor­lijke bij­drage maar ook Unilever kende een sterke dag. De vraag is nu of dit kan doorzetten? Wall Street toonde niet al teveel kracht en de Dow staat onder enkele belan­grijke ste­un­pun­ten, de DAX ger­aakt ook niet los vanaf de ste­un zodat de AEX vri­jdag een witte raaf werd bij de indices die we vol­gen. Als het sen­ti­ment bij de rest niet beter wordt voorzie ik de AEX ook weer snel lager, de index staat nog niet boven het 20-MA en 50-MA waar­door we hoe dan ook op moeten let­ten. Ste­un nog alti­jd de 550 – 551 pun­ten, onder de 550 ligt de weg open richt­ing de 538 – 540 punten. 

Nas­daq:
De Nas­daq moet na de negatieve sessie van don­derdag verder inlev­eren waar­door de top er nu mogelijk staat voor een tijd­je want de index bereik­te de lijn over de top­pen die we op de grafiek zien. De Nas­daq staat nog wel boven de 3 belan­grijke MA’s, dat bli­jft bekeken over de korte ter­mi­jn nog posi­tief maar eens de index onder het 20-MA dat rond de 7640 pun­ten terecht komt wordt de sit­u­atie meteen anders. Ste­un nu eerst de 7640, lat­er de 7505 met daaron­der de 7320 pun­ten. Weer­stand nu de top rond de 7780 pun­ten, lat­er de 7850 waar de lijn over de top­pen nu uitkomt.

Brent olie:
De olie laat vri­jdag een ste­vige sti­jging zien met de WTI die nu wel heel snel de spread met de Brent klein­er maakt, die bedraagd nu nog 6,5 dol­lar ter­wi­jl die een week gele­den nog rond de 11 dol­lar was. Op de grafiek kun­nen we zien dat de Brent vanaf de ste­un naar de weer­stand oploopt, daar zou er nor­maal gezien weer druk omlaag moeten komen. Ste­un bli­jft de 73 dol­lar, lat­er de 71,25 dol­lar. Weer­stand zien we nu rond de 76 dol­lar, mocht de Brent uit­breken dan komt de 70 en de 80 – 81 dol­lar weer in zicht als weerstand.

Trad­ing AEX, DAX en Dow Jones:
De resul­tat­en voor de maand juni ziet u hieron­der, ik voorzie weer nieuwe kansen bij de indices om op te han­de­len, zorg dat u de sig­nalen, updates en info via de LIVE­BLOG ook kri­jgt door lid te wor­den. U kunt zich nu inschri­jven via de mooie nieuwe aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER voor €39. Na ont­vangst van uw aan­vraag staat u meteen op de verzendli­jst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE­BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en maand juni:


AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.